Nyårsafton 2014

Ikväll är brytpunkten för ett nytt år, vi går in i 2015 och lämnar 2014 bakom oss.
 
Vad gör att vi agerar och gör som vi gör?
Om du arbetar med din mentala och emotionella stabilitet så kan du i stort sett utsätta dig för vilka miljöer och människor som helst. Men om du inte regelbundet tränar din integritet, din kraft och din stabilitet så är du ett lätt offer för omständigheterna, personerna och situationerna runt omkring dig. Du blir reaktiv, reagerar på det som finns i din närhet istället för att vara aktiv i dina egna beslut och själv välja vad du vill agera på, eller inte.
 

Vi lever i en värld där vi är helt kroppsfixerade men har mycket låg kroppsmedvetenhet. Få vuxna människor vet var levern, ett av kroppen största organ, sitter. Eller hur lungorna fungerar. Många vet inte ens att hjärtat sitter mitt i bröstkorgen, inte till vänster.

 

Det vi vet, är hur vi tror att vi vill se ut. På utsidan. Insidan ligger i träda, bortglömd och försakad. När den gör sig påmind och skickar på oss en ångest attack eller ett stråk av melankoli så reagerar vi genast med att hitta medicin för att stänga av, slippa känna.

 

”Why are you trying so hard to fit in when your where born to stand out?”

”All it takes is 20 seconds of insane courage”

 

Två citat från två olika filmer som jag sett nyligen. Filmerna i sig var inte så minnesvärda men de här två citaten stack ut och de satte ord på så mycket av det vi bryter ihop, tröttnar och blir sjuka av ; rädsla.

 

Hahahaha…du kanske skrattar rädslan i ansiktet, liksom jag gjorde för några år sedan. Rädd? Jag? För vad då?

Det som händer andra, behöver väl inte hända mig, jag lever mitt liv lite slit och släng...

 

Jag har släppt så mycket rädslor och insett att rädsla är en av de största illusionerna. Vad finns det att vara rädd för när du hittat dig själv? När det inte längre finns några oupptäckta skrymslen, vad finns det då att oroa sig för?

Den som kan gå förbi rädslan är alltid trygg.

 

Vi är så rädda att inte duga, att inte älskas att inte passa in. Vi ägnar timmar, dagar, år och liv åt att jaga status, prylar, utseende och sociala sammanhang.

 

Alltid ha dåligt samvete för det jag stoppar i mig, som jag vet kan öka min vikt. Jag har ju tänkt på min vikt från det jag var barn.

Helt enkelt livrädd att inte passa i mallen. Kanske Ingen skulle gilla mig om jag visade vem jag är – egentligen. Eller? är alla lika rädda, för att bli "upptäckta" som en typ av bedragare av livet?

 

Vi vågar inte säga vad vi innerst inne tycker så vi lullar på i samma mönster och när vi säger vad vi tänker så tror vi att vi är sanna. Det vi tänker är väl sant – eller?

Vad händer om vi släpper alla måsten och krav?

Vad händer om vi vågar sticka ut, sticka av, och gå vår egen väg?.

Sälja huset, flytta till det vi önskar, kasta alla obekväma och för små kläder, slänga alla trånga skor och rusa barfota in i äventyret: LIVET!

 

Ofta är det bara 20 sekunder av galet mod som krävs. Men når vi dit, till vårt inre MOD?

 

Hur blir 2015? Jag frågar tarotkorten...

 

Kort 1: 

Ditt utgångsläge:
Världen (21): Världen visar fulländning i det du frågar om. Det visar att du valt en bra lösning, rätt sak, rätt väg, och att allt leder till harmoni. Om du drar detta kort så står det för att du är på rätt väg. Kortet visar en frihet på ett själsligt och mentalt plan, du har möjlighet att gå dina egna vägar för du har stor vishet. Allt blir till det bästa och vi får hjälp uppifrån av universum när vi drar detta kort. Kortet står för att något blir till det bästa, vi är på rätt plats, rätt tid, rätt arbete, rätt relation, rätt förhållanden till exempel.

 

Kort 2:

Möjligheter och risker:

Domen (20): Detta kort står för ett avgörande och en insikt som kommer in i ens liv. Det är viktigt vad man väljer, för det skapar konsekvenser. 
Detta kort kommer ofta upp i karmiska relationer, när man träffat någon i tidigare liv som man behöver lösa något med som återspeglar samma situationer då som nu.
Ofta är detta ett bra kort för frågor som gäller studier, eftersom de visar nya insikter, ett uppvaknande.

Kort 3:

Det som kommer:

Månen (18): Detta kort står för intuition, drömmar, känslor, bli guidad av drömmarna och här har du kontakt med din mediala förmåga, osynliga, känsla och aningar. Får du upp detta kortet kan du använda dig av meditation och inre vägledning. Kortet kan också visa att man riskerar att styras av sina känslor
för mycket.

 

“Sometimes,’ said Pooh, ‘the smallest things take up the most room in your heart.”

 

 

Idag blir det troligtvis en lugn dag. Igår var vi på VC och omläggning, detta är tungt och jobbigt för systerdotter, som tur var fick hon en trevligare sköterska idag även om buttersköterskan hjälpte till.

Vi hade tur och fick tag i det hon behövde från apoteket.

Ikväll äter vi plankstek som nyårsmiddag, ett önskemål av systerdotter. Ingen förrätt för äter man planka blir det ofta väldigt mäktigt.
Potatismos gjord på mandelpotatis, entrecote till köttätarna, sparris inlindad i bacon, en tomat, bea sås till de som vill ha.

 

 

Igår provade jag ett nytt recept med laxgratäng som blev supergott faktiskt.

 

Innehåll;

Laxbitar för antal personer.

1 purjolök,

2 paprika

1 zuccini

2 vitlöksklyftor

1 burk plommon el cocktail tomater

1 stor sötpotatis.

½ citron

 

 

Sås;

crème frech

1 dl vitt vin

1 tsk fransk senap

 


Lägg laxen i botten på en ugnsfast form, krydda med salt, peppar ev citronpeppar. pressa citronen över. skala och stek potatisen en stund, tillsätt 1 purjolök häll över fisken. tärna och stek grönsakerna och häll över dessa på fisken också. Gör såsen, vispa ihop och häll denna över och in i ugnen ca 15-20 min på 200 grader.

Vart verkligen gott!

 

 

Önskar er alla:

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Yogapass efter JUL stress

Yoga för att läka utbrändhet och stress.
Inga rotlås vid menstruation. Genomför hela yogaprogrammet med slutna ögon. När du blundar har du fokus i dig själv, när du tittar har du fokus på det som finns runt omkring dig. Ge dig själv uppmärksamhet en liten stund.

 

Börja med att tona in genom att vibrera ONG NAMO GURU DEV NAMO, tre gånger. Njut av dina egna vibrationer.

 

1. Örnen
Sitt på stol eller med benen i kors. Sträck upp armarna så att de blir som visarna på en klocka som är fem i ett. Vänd handflatorna mot varandra och håll så raka leder och fingrar som du förmår. Fingrarna samlade. Hakan mjukt indragen.

 

Eldandning i 1 min. (Räkna till 100 raskt så blir det ca 1 min)

Avsluta genom att andas in, andas ut och gör ett rotlås. Andas in, andas ut, ta ner armarna och sitt alldeles still och känn hur det känns.

Får fart på cirkulationen i hela kroppen, skapar energi och stärker stresståligheten. Vid mens; andas långa, djupa andetag. 

 

2. Suficirklar
Sitt i lätt meditationsställning eller långt fram på en stol med fötterna i sär. Händerna på knäna. Börja med att rotera höfter och bäcken i en liten cirkel, valfri riktning. Tänk att du roterar på en  femkrona och följer dess ytterkanter. Runda cirklar. Andningen följer rörelsen. 26 cirklar. Skruva ner ditt bäcken i underlaget.

Gör en större cirkel, så stor som möjligt och den ska fortfarande vara rund. Låt axlarna gå i motsatt riktning och huvudet strävar efter att hela tiden ha hjässan i mitten. Andningen följer rörelsen.

26 cirklar. Fortsätt att skruva neråt. Avsluta med att centrera ryggraden och gör ett rotlås på utandning. Vila sittande.

Jordande, skapar lugn och är stressreducerande.

 

 

3. Ryggflex i fjärilen
Sitt i lätt meditationsställning. Sätt fotsulorna mot varandra så nära kroppen du kan. Knäpp händerna och lägg dem över tårna. Räta på ryggen. Andas in och skjut fram höften så att du får en mjuk svank och bröstkorgen öppnar sig. Lyft bröstbenet uppåt, andas sedan ut och låt höft och bäcken rulla bakåt så att även ryggraden kröker bakåt. Hakan stabil så att inte huvudet guppar upp och ner. Andas in rulla framåt, uppåt – andas ut, rulla bakåt. 26-54 gånger framåt/bakåt. Avsluta med att centrera ryggraden och gör ett rotlås på utandning. Vila sittande.

 

4. Kamelen

Sitt på knä, på hälarna, i klippställningen. Knäna en bit ifrån varandra. Böj dig bakåt, ta tag om hälarna, skjut fram höfterna och kom upp i stående. Slappna av i käke och hals och låt huvudet mjukt sjunka bakåt. Slut ögonen och lägg fokus i tredje ögat. Tryck fram höfterna. Eldandning, 1-3 min.

(En mjukare variant är att stå upp på knä med händerna pressade in som stöd mot nedre ryggen och pressa fram höfterna så mycket du förmår. )

Avsluta genom att andas in, andas ut och göra ett rotlås. Gå direkt in i babypose.

Stärker stresståligheten och kreativiteten, släpper på tröstätande,  och rädslor.

 

5. Babypose

Gå direkt från kamelen, på knä in i babypose. Böj ner så att pannan går i underlaget. Sära på knäna så mycket du behöver för att kunna andas. Låt armarna ligga bakåt, längs med kroppen, handflatorna vända uppåt. Släpp axlar och skuldror. Sjunk ner i positionen och andas långsamt genom näsan. Vila i ställningen 2-5 min.

Avsluta genom att långsamt resa dig upp.

Lugnar nervsystemet.

 

6. Ryggvridning

Lätt meditationsställning. Lägg händerna upp på axlarna, fingrarna fram, tummarna bak på ryggen, armbågarna upp i axelhöjd. Rak rygg och var noga med att mjukt dra in hakan.  Vrid överkroppen åt vänster på inandning, vrid åt höger på utandning. Långsam rörelse. Låt hakan hela tiden vara kvar ovanför bröstbenet så att det blir en fixerad överkropp. 26 gånger vänster och höger.  Avsluta med ett rotlås på utandning. Vila sittande en liten stund.

Stärker hjärtat samt stärker fysisk och mental uthållighet.

 

7. Katt och ko

Stå på alla fyra, händer och knän i höft/axelbredd. Fingrarna pekar framåt. Slappna av i käken. Andas in, svanka ner så att magen strävar neråt, öppna bröstkorg och hals, lyft hakan så att näsan pekar mot taket. Andas ut och kom ner med huvudet mellan armarna, skjut rygg, och låt rumpan dras inåt. Fortsätt rörelsen, andas in, svanka ner, huvudet uppåt, andas ut, skjut rygg, huvudet neråt, 26 kompletta andetag. Långsamt, inkännande tempo med blicken i tredje ögat. Avsluta med att ha rygg och nacke rakt, andas in, andas ut och gör ett rotlås.

Vila sittande en liten stund.

Stärker ryggen, synnerven, intuitionen och förbättrar flödet i ryggraden.

 

8. Nackrullning

Lätt meditationsställning eller på stol. Var noga med att hålla ryggraden rak så att nacken avlastas. Rita en cirkel med hakspetsen. Hakspetsen ner mot bröstet, följ nyckelbenet upp till axeln, lyft hakan och gör en halvcirkel över till andra axeln och följ sedan nyckelbenet ner mot bröstet igen. Andas in genom näsan när du lyfter hakan,  andas ut genom näsan när du sänker hakan. Släpp käkarna! 7-11 långsamma varv i vardera riktning.

Lossar på spänningar i käken, motverkar bettskena och tandgnissel.

Sitt en liten stund i stillhet och känn vad du har i inom dig. Känn utrymmet runt dig samtidigt som du känner allt inom dig.  Känn allt och tillåt allt. Tillåt även om du inte känner något alls. Njut av att sitta med dig själv en liten stund.

Gläd dig åt att du ger dig själv uppmärksamhet och tid.

Gå direkt vidare till meditation…..

 

 

………Efter meditationen lägger du dig ner och vilar, 5-15 min.
Allt arbete som du gjort under yogaövningarna och meditationen får tid att integreras och absorberas av hela dig om du vilar en stund direkt efteråt. Energin vet vart den ska för att den ska läka som bäst, men den måste få tid att hitta dit. Så vila en stund innan du går ut i vardagen igen.

 

Meditation för starka nerver och ett lugnt sinne

Sitt med rak rygg med benen i kors eller på en stol.

 

Kvinna: Håll upp vänster hand i höjd med örat, armbågen böjd. Handflatan vänd framåt, fingertopparna pekar uppåt. Tryck mjukt toppen av tummen mot pekfingertoppen.

Höger hand vilar på höger lår med tummetoppen mjukt tryckt mot lillfingertoppen.

 

Man: Håll upp höger hand i höjd med örat, armbågen böjd. Handflatan vänd framåt, fingertopparna pekar uppåt. Tryck mjukt tummetoppen mot pekfingertoppen.

Vänster hand vilar på vänster lår tummetoppen mjukt tryckt mot lillfingertoppen.

Kisa med blicken på nästippen, håll blicken på näsan.

Andas långa, djupa andetag in och ut genom näsan. Fortsätt i 11-31 minuter.

 

För att avsluta: Ta ett långt, djupt andetag, lyft båda händer högt över huvudet och skaka händerna kraftfullt under ett par minuter. Ta ner armarna, sitt i stillhet en stund och känn hur det känns. Vila

 

Har du funderingar eller frågor så skriv en rad.

Lycka till!

 

 

Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

 


Måndagsdropp

Idag en måndag mitt i helgfirandet =) Känns konstigt, vet ej om det är vanlig vardag eller ngt lurt.
Steg upp 07.00 idag då systerdotter behövde ringa Vc. Jag steg upp för att det känns bra att stiga upp tidigt emellanåt, så jag inte helt vänder på dygnet.
 
Vi åkte på Vc 10.30 för omläggning av hennes sår, som nu även blivit infekterat, vilket lämnar en söt/sur unken doft omkring sig. Idag var samma läkare där, Hen stod en bit ifrån och tittade, tyckte att ja, det ser ju ut som en infektion. Du får penicillin och sköterskan får ta en odling. Sköterskan var sur och butter, tog ingen odling för hon hade inte tid. SUCK.
 
Sen åkte vi hem, Då åt jag lite lunch och kl hade hunnit bli 12.00 Blev en laxmacka och risgrynsgröt med kanel, mjölk och lite socker. mums. Sambo och systerdotter ville inget ha.
 
Sen åkte jag och sambo och handlade och besökte apoteket. Min systerdotter fick inte ut sin medicin, får hämta ut en annan imorgon, suck.
 
Hon kan inte åka bort mer än max 12dagar, för hon får bara hämta ut sin medicin på sitt apotek i Luleå. Suck igen.
 
Idag blev det så hälsokost till middag. Först köpte jag en ny julskinka, magert att ha på mackor då detta uppskattas av de andra två. Sen gjorde jag en råkostsallad och en fetaoströra till middagen som idag blev kotletter till de två som äter detta, stekta med lök och paprika. själv åt jag innanlår av kyckling med lök och paprika =) Salladen, krutonger, fetaröran och det smakade ljuvligt.
 
klockan gick fort idag och ikväll blir det soffhäng och mys framför film =)
Igår såg vi Hercules: The Thracian Wars är en amerikansk äventyrsfilm. Mannen och myten Hercules leder ett band av legosoldater för att avsluta ett blodigt inbördeskrig i landet av Thrakien och återföra den rättmätige kungen till sin tron. Med en från födseln plågad själ har Hercules styrkan av en gud men känner lidande som en människa. Bra skådisar Så den var bra.
 
 
 
Dwayne Johnson, Ian McShane, Rufus Sewell, Ingrid Bolsø Berdal, Joseph Fiennes
och John Hurt i rollerna.
 
 
 
 
(Really) Be Healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 

Ett gott skratt & eftertänksamhet

Nu då jag så skulle in och skriva en rad, upptäckte jag min gladbild på Blogg.se s första sida, hahaha.
Där har jag aldrig varit förr. Men nu hamnade jag visst där, för ngn måste upptäckt min tokbild som sonen tog i somras. Jag kom och gick och vi var mitt i boule spel. Det gick väl bra så jag gjorde ett tok skutt och detta fångade sonen på bild.
 
Igår kväll hade jag dock mörka tankar och självinsikt. Så mycket fel och orätt jag gjort i mina dagar, så jag låg där i sängen och tänkte tillbaka på saker jag ångrar att jag gjort, eller tittat åt andra hållet då ngn gjort. Det knöt sig i magen och jag hoppas och ber dessa jag varit dum och elak mot om förlåtelse i en bön till universum.
 

Förlåt mig.. Först till Alla ni mina små vänner som mig värmde, jag tar mitt ansvar idag vilket jag borde gjort redan då.
Mina fina underbara husdjur som jag inte kunnat behålla av olika anledningar. Ni gav mig tillit och jag svek. Aldrig mer kommer det ske, aldrig mer kommer ngt annat få gå före. Jag saknar er, ni var en del av mitt liv och ni gav ert liv till mig.

Ålderns rätt gör att jag tittar i backspegeln och ser med självinsikt att jag kunnat gjort på andra sätt med många saker, men tog den "lättare" vägen, att ibland blunda istället för att stå upp och hjälpa.

Jag älskar djur och har alltid velat ha dem omkring mig, men ibland har det inte alltid fungerat. Jag är iaf glad att jag kommit till insikt, idag värnar jag än mer om djuren och idag finns det inget som kan få mig att titta åt andra hållet om ngn gör djuren illa. Men livet testar väl oss hela tiden. Och jag kan inte skylla på andra, jag borde tagit ansvar.

 

Igår hade vi en slappar dag, verkligen en slapp dag. Jag skjutsade min älskade son och hans M till bussen 6.40 då denna gick kl. 07.00

Åkte hem och ordnade så Mors motorvärmare startade vid 9.20 så att hon vid 10.00 kunde åka in till bussen och hämta dom. Pratade med Mor i telefon och vi kom överens om detta, samt att vi struntade i helgens DD då det verkade vara en trist V75 omgång.


Även systerdotter har vilat och tagit det lugnt hela dagen. Ingen omläggning behövdes idag, skönt för henne.

Ibland tror jag vi tar livets självklarheter lite för självklart. Jag kan gå ut och gå när jag vill (även med skavsår)
Men det kan inte min systerdotter, allt det som är lätt då man är frisk får hon kämpa för varenda dag. Allt det enkla som för oss utan sjukdomar tar för given, att det ska fungera. Där får min älskade systerdotter kämpa för att uppnå varenda dag. Det är lätt att falla in och "tycka synd om någon" på håll, men nu får jag iaf rå om henne och hjälpa henne så gott jag kan. För mig är det en tillfredställelse, då jag ofta känt/känner mig för långt borta och frustrerad då jag hört hur jobbigt det är runt omkring henne.


Det finns många som känner med henne, men önskar att fler verkligen kunde finnas för henne. Så även jag själv. Det är lätt att stressa och tycka att det finns mkt "men" och "jag ska bara" Ändå kan så lite ge så mkt för henne.

Att hamna i den situation med alla motgångar hon nu är i, är otroligt. Sjukdomshistoria( psoriasisartrit) botten, brutet ben, (som aldrig läkt och väntar på ny knäled) framflyttade operationer, akut läckage i tarmen och all typ av tarmkirurgi innebär en risk för komplikationer och denna risk är ännu högre då man är nedsatt i immunförsvaret. Så det medförde en operation och en stomi. Detta snitt läkte inte och man fick transplantera hud för att täcka såret, dock gick såret upp igen (då transplantationen var tillfällig)  och där är hon nu. Med skov av sin psoriasisartrit som är en kronisk inflammatorisk ledsjukdom som orsakar smärta, stelhet och i sin allvarligaste form, rörelsehinder som gör leder, fingrar ben blir svullet och täcks av illröda kliande utslag, rörelse- eller vilosmärta, ömhet över ledkapsel, muskel- och senfästen samt trötthet orsakade av inflammation.


Allt detta och hon kan inte äta medicin för sin psoriasis då det krockar med all den andra medicinen hon måste äta för sår och allt annat.

Utöver allt på allt så måste hon gå ner i vikt och sluta med nikotin. Alla som har ett beroende av något slag vet att detta kan inte hjärnan styra längre. Trots att hon vet att hon MÅSTE för att operation av magen ska kunna göras så är det extremt svårt då man är mitt i en livskris med alla dessa fruktansvärda symtomer.


Hon skulle behöva professionell hjälp. Nu har hon en dietist som ger henne matförslag?
Då hon skulle behöva ett helt team som mentalt skulle hjälpa henne. Hypnos, samtal, någon som lagade maten, hjälp av andra i liknande situation dvs ett hälso-sjukvårdshem med alla tänkbara resurser för att kunna hjälpa i denna svåra situation. FINNS inte detta i Sverige som är så duktiga på allt annat???


Efterlysning;
Hälso och sjukhem.
Vet du ngt sådant, hört ngt sådant? skriv en rad och vi ska kolla upp.

Finns det någon i Norrbotten som har behov av detta så är det just min älskade systerdotter. Varför hjälper ingen henne?
Visst har hon eget ansvar att försöka från sitt håll. Men för F..n. Om någon läkare fick prova en enda dag, hur hon har det skulle det bli annat ljud i skällan.


Hennes liv består av ett evigt kämpande för att orka med att vakna till en ny dag med nya utmaningar.

Sen måste man som sjuk köpa sina egna tvättlappar, stomipåsar, mediciner, kläder som ska passa då magen är stor av stomi och sår och som blir förstörda vid läckage och blödningar. Varför finns det ingen hjälp?
Visst har vi högkostnadskort, men det gäller ju bara mediciner, som man också måste betala upp till högkostnadstaket, och äter man så mkt medicin så inte ens ryms i dosetten (en stor) så går det åt en hel del + alla biverkningar hon får av medicinerna.


Idag gömmer sig verkligen läkarna bakom mediciner och läkemedelsföretagen som säger hur bra dessa är. Vart är behandlingen och vården, omsorgen över patienter? VART är vi på väg? Gud nåde dig om man blir sjuk, dvs allvarligt sjuk och du inte är gammal utan mitt i livet, vad gör dom då????

 

Pratbubblan; -Lisa, vad är det som händer? Är det katastrofläge, stort trauma, brinner hela sjukhuset, har tio tågolyckor inträffat eller har någon superdödligt blixtepidemi brutit ut?
-Datorerna har stannat!
 
 
..eller så skickas vi hem med ett eget kit för operation, man kan ju göra allt hemma nuförtiden, genom skype eller dyl.
 

Här läser mannen instruktionerna inför sin frus operation, med det medförda operationskittet de fått hem.
 
 
Är det så det blir i framtiden?
 
 
Önskar er alla en bra dag, men med lite eftertänksamhet på vad du har och var tacksam över det.
 

 

Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

 

 


Jul i backspegeln

Nu är så julfirandet över, idag annandag jul.
Julafton blev fantastiskt trevlig. Med besök av son med flickvän och systerdotter som fick komma trots att Sunderby sjukhus var ngt skeptisk till att släppa iväg henne. =D (vad jag förstod)
Då hon kom tisdagkväll fick vi åka och byta förband, då hon inte hann göra detta innan hon åkte till mig.
 
Julafton började lugnt med lite sovmorgon därefter bjöd vi gästerna ett traditionell julbord med julkorv, julskinka, syltor, patéer, Lax, sill, potatis, ägg, pastejer, ostar, vörtbröd, köttbullar av både kycklingfärs och gris, prinskorvar, revbenspjäll rödbetssallad, och så  mimosa. Vi började dagen med tomtegröt och de som önskade åt skinkmacka.
 
Dagen gick fort, några duschade och så lite fix med div, sen bytta alla om och så dags för Kalles jul, jag å sambo gjorde iordning maten och sen åt vi.
 
Mätta och nöjda satte vi oss så och jag "tomte för iår" delade ut klappar.
 
Jag fick av min sambo; Aktivitetsarmband, magnetarmband, fint hjärtehalsband, en MP3 med hela isfolket laddat på, en jacka som jag önskade dock lite för liten =(
Av systerdotter; en fin handduk med text, en jättefin tavla med fin text och 2 x dusch/rengörings set. Otroligt att hon kunnat shoppa på sjukhuset lilla vännen. =) Värmer i hjärtat att hon ansträngt sig så.
 
Av sonen med flickvän får jag klapp sen, då dessa inte hann komma innan de åkte hit. Fick iaf en ask med "Merci" choklad =)
Av Mor fick jag ett stelt halsband.
Sambon fick av mig; Jordglob, skjorta, kalsonger, t-shirts, set med jacka och byxa som han önskat sig, grill med rök/grillfunktion.
 
Jag gav en hel del klappar så börsen är nu tunn och tom =) Så när alla är nöjda å glada så är jag det också.
 
Juldagen fick vi också åka och byta systerdottersförband och nu var såret kladdigare än tisdagen. Men de var så trevliga och tillmötesgående, vi fick även låna en blodsockermätare då hon glömt denna hemma.
Under juldagen åt vi så rester efter julaftonens julbord, smakade lika gott tycker jag =)
 
Sen blev det både Yatzy och Chicago, kortspel. mkt trevligt med umgänge, tedricka, surr och mys =)
 
Vi försökte enas om en film, men vi gav upp då vi alla har väldigt olika smak, så då återgick vi till det vi gillar mest tillsammans = umgås, surr och lite mer spel.
 
Idag annandagen steg jag upp 07.30 och kl. 08.00 gick jag ut och promenerade under en timme. jättesköt till att börja med, men efter halva rundan började jag återigen känna av mina skavsår.
Varför får jag skavsår av skor jag använt redan sen länge? Underliga hälar jag har?
 
Kom hem och efter en stund runt 9.30 kom barnen upp. Vi kollade och beställde Vikinga kläder inför kommande vikinga fest =D sen tittade vi även på barnkläder som jag sparat från det sonen var liten. Kanske inte jätte mkt att använda men lite grann vart det ändå. Dom behöver inte köpa på sig jätte mkt kläder från början.
 
Sen steg även sambon upp och frukosten blev ett faktum, eller snarare frunch =)
Systerdotter låg länge och då hon väl vaknade blödde hon ur sitt sår. Jag ringde sjukvården å vi skulle få komma runt 15 och då var kl ca 12.00 men det blev bara värre och snart hade hon blodat igenom sitt förband. Så jag ringde igen och vi fick beställa bårbil dit då hon var medtagen och blödde.
 
Väl där fick vi träffa en "hen" doktor som jag inte skulle vilja lägga mitt liv i hens händer, någonsin. denna doktor var både nervös och verkade inte speciellt kunnig. Ja, iaf ringde han då kirurgen i Luleå och sen blev det omläggning av sår som då ändå slutat att blöd, tack och lov.
Hon fick själv välja att stanna eller åka till Sunderbyn, men ingen verkade kräva att hon skulle behöva åka in, som läget var då. Men blev det sämre kunde vi komma tillbaka. Dock konstaterade vi efter besöket att blev/blir det sämre åker hon direkt till Sunderbyn utan stopp på VC och dess helgvikarier.
 
Sköterskorna som jobbat har varit fenomenalt trevliga, omhändetagande, omsorgsfulla och gjort ett bra jobb. Men med en sån läkare som idag, kan vem som helst bli nervös.
 
Tack och lov så kunde vi så åka hem därifrån och hon kan stanna en natt till iaf. Vi tar väl en dag i taget som det ser ut. Vad det berodde blodet på, det fick vi inget vettigt svar på.
 
Väl hemma gjorde jag stekta kotletter, pommes, sås till middag vilket uppskattades. =) själv åt jag då kyckling till detta (uteslöt den där kotletten)
 
Kvällen har även den bestått av Chicago och lite Tv. Sonen och flickvän åker kl. 07.00 imorgon då det inte går fler bussar -katastrof kan jag tycka.
 
Dom packade ihop och har nu krupit i säng, vilket även jag ska göra =)
 
Förhoppningsvis har ni ALLA haft en fin och givande Julhelg.
Bilder kommer mer senare =) Idag då jag gick på promenad var det så tyst och vackert ute. underbart.
 
Julklappar;
 
Halsband av sambo
 
Zenon Xt Jacket Women L, Glowing Green
Jacka
 
 Aktivitetsarmband
 
 
Fler bilder kommer.
Nu Natti
 
 
 
 
Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 
 
 
Glad Jag!
 
 

Julstökandets sista

Dagens ängla kort;
 

Genom att välja en tanke som är aningen mer positiv/bättre än den tanke som du /jag har tänkt, kan vi gradvis ändra riktning på våra tankar. Genom att focusera på en bättre känsla på våra tankar, så kommer ”universum/lagen om attraktion” att ge oss respons till de goda tankarna och därför kommer balansen för våra tankar att nu förbättras om vi så önskar.

 

Igår söndag stekte jag 1,5 kg köttbullar, vem som ska äta upp allt vet jag inte. Granen blev klädd (fin) och klapparna är ditsatta och bara väntar på att öppnas.

Idag kanske sonen å Malin kommer, eller så imorgon. Dom väntar nämligen på leverans av klappar =-D alla dessa nätklappar man måste vänta på. Ibland fungerar det strålande och ibland blir det nog bara fel. Nu väntar även jag på posten paket, får se om dessa hinner fram?

 

Vaknade imorse av min telefon, men hann inte svara. (privat nr, så vem?) Jag lixom sov ju. ok, kl var ju 8.20 så det var ju inte jättetidigt, men, sover jag dåligt är det rätt skönt att få sova då det sker. Steg iaf upp efter det uppvaket och gav missarna som varit jättesnälla på morgon lite mat.

kokade tevatten åt mig och satte på kaffe till sambon, som inte riktigt vill kliva upp från den varma goa renbäddade sängen =) Tja a, han kommer väl då han orkar.

 

Morgonens dröm var så knäpp att jag inte ens kan beskriva den. men den handlade om död och ja, knas. Hjärnan måste vara överhettad eller nåt. Därför drog jag dagen kort. Det är nog vettigt att tänka lite mer positivt att allt löser sig och blir till det bästa.

 

Idag blir det att göra skinkan =) lite städ (sambon får ta en del pga min axel) och en massa vänt på mina gäster, de som ev kommer eller de som ger besked. Måste kolla hur knäcken går också =)

 

 

Om det inte blir ngt mer skriv på några dar, vill jag önska er alla;

 
 
 
 

 

Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Danföredan, föredan, föredan, föredan föredopparedan

ja, ni vet det där med dopparedan kan lätt bli tjorvigt.. Iaf nu bara 4 dagar fram till julafton... känns lite som om denna jul dock kom lite i skymundan pga ett stundande bröllop å en vikingafest =)
Jag var hemskt trött då Chanti ville ha mat på morgon, men...ingen ska ju behöva gå här hungrig =) Så jag kravlade mig upp och utfodrade de små liven.
 
Mkt ska nu fixas å ordnas på kort tid. (för fest)
Men några punkter kan iaf bockas av nu.
 
Lokalen var son och M och kollade på. Tyvärr inget wow moment. där krävs det en hel del jobb för att få den lokalen mysig. Fördelen är att det är nära för de flesta. Iaf de som bor i Luleå, på hotell mm.
Vigselförrättare är funnen
Maten är väl i stort sett övergripbar
Kläder till mig å sambo är klart
Kläder till brudparet är jag lite osäkrare på
En bröllopspresent el två är fastställd
Sov arrangemang, ganska klart.
 
 
Kvar:
material för vikingalekar (Stock, hårda kuddar, pilbågar, pilar, pinne, vedkubbe och ved, yxa, tjockt snöre, jutesäckar)
Mys och dekor för lokal (ev stöpa ljus mm)
kläder till gäst (jag lovat fixa)
inköp av maten och förberedelse för detta
gästernas JA tack till inbjudan
Musik?
Gycklare?
Foto?
 
 
 
Tillbax till Julen. Så firar vi nu sex år tillsammans. Firat, tja...lite mys och gå ut och äta en bit ikväll.
Julklapparna är klara, sambon sprang ut på samhället och hittade en sista idag.
Jag får mina sista i början av veckan.
Svärfar ska dels få vår fina kökslampa i julklapp, trots att den är beg. behöver han en. Vi köper själva en ny som tydligen kommit på villovägar, suck.
 
Idag har jag rullat mina kycklingköttbullar, dom blev bra.
Vi har handlat det mesta, så det är granen som ska kläs imorgon, köttbullar som ska stekas och måndag är det dags för skinkan. Druckit lite glögg, dock gillar jag inte dessa nya smaker, är för mkt vin smak och det gillar ju inte jag. Köpte mig en söt alkoholfri idag att blanda ut de starka med =)
 
 
Jag håller ju tummar och tår att fina systerdotter ska kunna komma och att allt då ska fungera med omläggning å så. Arjeplog är väl inte kända för att vara så professionella inom sjukvården. Här är det lite Alvedon och plåster om det behövs. Dock skickade dom mig med ambulans för två år sen då jag fick "kristaller" i öronen och världen snurrade i en hiskelig fart framför ögonen. Kan blir snurrig av att tänka på detta, och det var stress som orsakade det tillståndet. Nu är jag inte alls stressad över julen, längtar bara efter barn och syskonbarn då kan julen starta. Klapparna klara och inköpta. super. Tror jag gått lite bananas på klappar iår, syns i min plånbok-dvs tom nu.
 
 
 
 
Mmmmysigt =)
 
Dom säger att vi spenderar mindre på julklappar iår, vilket troligen är tvärtom för mig.
Jag bara ÄLSKAR att ge bort klappar, å jag vet att dom jag ger är bra klappar, inget tjafs.
 
 
Ja, jag har en egen önskelista också. där finns det:

Min önskelista:

En st Samojed Valp =)

En Shiatsu Nack & Skulder massage

Ett aktivitetsarmband

Smycke

En Jack Wolfskin Jacka

En Lock grejs för håret (Babyliss C1000E - Curl Secret)

En Hängstol i konstrotting med stativ (till sommarens häng)

Musik

Mer kvalitetstid och en aktivare sambo (att han blir piggare)

En Ipad

Porslinsskål med ansikte (dom e hur söta som helst)

En trevlig vit JUL med de mina (framförallt)

 

Är ute efter en varm cape (slänkappa) till Vikingafesten, men hittar ingen till bra pris. Antingen är det för dålig kvalitet eller så jättedyra, dock fina =)

 

1790:- Men fin
 

Nä, nu måste jag lägga lite färg på fransarna å byta kläder för att vara presentabel om vi går ut på samhället och äter.

 

 

 

Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och En GOD Jul till dig!

Dröm fredag i dec

Har sovit inat med hjälp av insomningstablett, har haft så dålig sömn att jag knappt orkar vara aktiv på dagarna =) men idag sov jag till 08.00 superskönt.
Har mån-torsdag gått 1 timmes promenad på morgon eller f.m vilket har varit jätteskönt. Nu har jag dock gått å fått skavsår, från mina nubbskor? Som jag använder dagligen, konstiga fötter jag har. Så idag blev det vila. Får se hur länge skavsåren tänker bråka innan jag kan gå igen.
Det är ju jättebra rörelse för axeln att gå, vilket ortopeden tyckte jag skulle göra.
 
I morse då jag vaknade hade jag min dröm färskt i huvudet. Iaf övergripande, men jag drömmer väldigt detaljrikt.
Dröm: Jag drömde då att vi skulle titta till ankägg. Då vi kom in i skogen och tittade upp mot himlen, vände sig världen upp å ner. Ankäggen och kycklingarna som kläckts ramlade inte "ner" på ngt sätt. Då sa personen som var med mig - Detta är ett knep för att inte rovdjuren ska ta ägg och kycklingar, då lever dom upp och ner. -jamen, jag är ju inte upp och ner heller, även om jag kände mig yr och tyckte det var obehagligt att vara i en upp och ner värld.
 
Ja, det är nog för allt jag har i huvudet, som jag skrev häromdagen, allt är upp och ner vända världen, hihi. så då drömde jag om det. Ja, hjärnan processar allt.
 
Snöar utanför fönstret idag. Nu ska jag försöka göra lite köttbullar inför julen. Sambon köpte glögg igår, kanske blir det glöggmys ikväll?
 
 
 
Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Viking tid, mode, mat

Vikingarna.
Vikinga männen brukade bära en mantel som var hopfäst över axeln. Deras byxor var vida upptill och smala nertill, somliga med fot. Till detta så bars en enkel skjorta.
Kvinnorna bar många kjolar uppfästa med band över axlarna och bar också mantel.
Skor av läder var det vanligast att ha. Mantelspännet var mycket viktigt och stor möda lades ned på att få fram vackra spännen. Med kristendomen får man smak på fotsida dräkter och männens skjorta/kjortel och kvinnans dito blir längre. Detta gäller dock främst de högre kretsarna. Vanligt folk reagerade trögare på det nya dräktskicket.
 
Medeltiden
Tjänstekvinnan.
Medeltidens tjänstekvinna bar en oblekt underklänning, en särk i linne och grön, surcot, i ylle.
Band var det som smyckade arm- och halsringningen.
Om denna kvinna var gift fick hon bära ett knytadok på huvudet eftersom gifta kvinnor inte fick visa håret.
 
Man åt väldigt nyttigt under medeltiden i Sverige, maten kunde innehålla kött, gröt, ärtor, bönor, rotfrukter m.m. Man skulle kunna tro att de också åt potatis men det hade ännu inte kommit till Sverige så tallriken fylldes med annat.
 
Det var också en skillnad på vad man åt om man var rik eller fattig, de rika hade mer pengar att lägga på mat, de åt kryddig mat, till och med färsk mat vilket de fattiga inte gjorde.
De fattiga lärde sig att spara maten tills det verkligen behövdes och då saltade man eller torkade maten, människorna som var fattiga fick odla själva, de gjorde allt för att klara sig och gjorde allt själva så att de skulle slippa att lägga pengar på överflödiga saker.

Klostren bidrog med egen odlade frukter som äpplen, körsbär och päron. Under medeltiden ansågs det vara farligt att äta råa frukter och grönsaker så människorna aktade sig för att äta sådana påhitt.
Något som var väldigt sällsynt det var rättigheten att få jaga vilt, köttet var något som alla ville ha på sitt middagsbord, samtidigt som sökandet på ett godkännande jakttillstånd så var det missväxt nästan hela tiden under medeltiden.
 

Flata vikingabröd
På vikingatiden bakade man oftast sina bröd rakt på en upphettad stenhäll eller över glöd. (Du kan lika bra göra de här bröden i en vanlig stekpanna på spisen.) Det platta brödet användes ofta som tallrik till den andra maten man åt. Var man fortfarande hungrig när den andra maten var slut, åt man helt enkelt upp sin tallrik!

2 dl vätska (vatten eller mjölk)

5 dl grovt rågmjöl, eller grahamsmjöl

1 tsk salt

Dela upp degen i 8 delar och kavla ut till en halv cm tjock rund kaka och lägg på stekpannan utan fett. Stek ca 1-2 min på varje sida på medelvärme (man får lyfta på brödet och kika lite).

 

Örtdryck Vikingarna hade inget te. Örtdrycker gjorde vikingen på unga blad av tex jordgubb, hallon, kamomill eller mynta. Man lade blommorna eller bladen i kokande vatten ett par minuter. Silade av och drack. Vill du inte dricka örtdryck kan du veta att vikingen även drack ko eller getmjölk och vatten.

 
 
Något som också är annorlunda är att under medeltiden så anordnades stora fester när ett djur av större slag hade blivit jaktbyte och ansågs då som festens huvudrätt, dagens människor har också fester men där handlar det väl lite mer om alkoholmängder i överdrift och inte lika stor njutning kring maten som på medeltiden. Apropå alkohol så brukades det också på medeltidens fester så människorna under medeltiden var väl inte hel ylle människor men samtidigt så brukades alkoholen inte på samma sätt som idag.
 
 

Samhället

Samhället bestod av hövdingar, fria män och trälar. Trälarna hade det värst. De var slavar som ägaren kunde behandla som han ville. Trälen kunde dock få sin frihet i gåva eller köpa sig fri.

De flesta fria män var bönder, vilket också kunde innebära ett hårt liv. För att dryga ut sin ofta magra inkomst samlade man ihop sig i grupper och drog ut på plundringståg, ”att fara i viking”.

När man tänker sig vikingen som en blodtörstig krigare med svärd och sköld, handlar det alltså om vanliga lantbrukare. Om din pappa är bonde kan du ju tänka dig hur han skulle lösa problem på vikingavis – om traktorn går sönder ger han sig ut med grannarna och plundrar London, så kan han köpa en ny.

 

Det är inte fel att vara intresserad av vikingar, och bära vikingasmycken. Främlingsfientlighet och våldsdyrkan, har inget med de riktiga vikingarna att göra. De dyrkade inte våldet, men levde i ett samhälle där det var svårt att överleva. Och de avskydde absolut inte främlingar, eftersom de sökte vänner över hela världen att göra affärer med, och utbyta erfarenheter med. Låt oss ta tillbaka våra vikingar från de människor, som inte begriper vad en riktig viking är!

 

 
 
Många tror att vikingatiden var en mansdominerad tid. Att väpnade män i krigsskepp styrde och ställde, skapade kungariken och plundrade kloster, medan kvinnorna satt hemma på gården och spann. Arkeologin och de skriftliga källorna visar en annorlunda bild. Vikingatidens gravar säger att män och kvinnor hade olika symboler och roller, men att det fanns rika och mäktiga personer av båda könen.
 
Vikinga tunika (källa; www.mogwai.se)

 

Makten över väldens mitt

 

Nyckel med kedja

Den vikingatida kvinnans ställning som husfru innebar att hon var gårdens och hushållets självklara chef. Detta märks på att nyckeln var en av hennes tydligaste symboler. Just nycklar har hittats i många vikingatida kvinnogravar. Långt fram i tiden symboliserade nyckeln makt över hushållet. Detta kan för en modern människa verka som en slags begränsning. Som att kvinnor hade det ansvaret istället för en offentlig makt. Men eftersom gården var själva centrum i den vikingatida människans världsbild ska man inte se det så.

 

Runstensresare

Kvinnor kunde bekosta resandet av runstenar. Det var en utåtriktad och offentlig handling av stor betydelse. Det finns många stenar där inskriptionerna säger att de rests av kvinnor.

Sagans KVINNOR

Kvinna med fin dräkt, och uppsatt hår.

Njals saga skrevs på Island under 1200-talet, men bygger på en mycket äldre tradition. Sagan handlar om bråk mellan Gunnar och Njals släkter. Sagan verkar skildra ett manligt samhälle, där männens strider och gräl dominerar historien. Men ser man närmare på berättelsen är männen egentligen nästan som marionetter. Kvinnorna styr händelserna i bakgrunden, men deltar aldrig själva i striderna. Den blodtörstiga Hallgerd, en tid Gunnars fru, lyckas få två äkta män, en fosterfar, och många andra ihjälslagna för småsaker.

(Lite som idag, bakom varje stark man står en ännu starkare kvinna) =)

 

 

Nu har jag blandat lite som ni märker, men det är så kul med vår historia.

 

Ska bli spännande att ha en vikinga fest =)

 

 

Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

 


Visdom och forskning

Igår var jag så på jobbet på lite grötfest inför julen. Gröten var god och jag fick en fin ytterkruka i julklapp =) en grå som passar bra i mitt kök.
 
Själv gav jag bort mitt goda ingefära/citron te och en chokladstång, vilket blev uppskattat. Vi skriver inga namn från vem paketet är ifrån, men trodde att det var så uppenbart att det var från mig att jag blev lite förvånad att det inte var så. =)
 
Jag rimmade till klappen, så här blev det.

Denna du kan förtära, den motar baciller i all sin ära

En välgörande klapp
att ta till då du känner dig slapp

Denna så lätt att ta fram

Om du önskar värme i din barm

 

Efter en mer eller mindre sömnlös natt (återigen) vilket är mer vanligt än ovanligt nu när axeln värker och förhoppningsvis läker så gick jag kl 08.00 en timmes promenad med svärfar och Sally (hund)

 

Därefter blev jag sittande här vid datorn en stund, beställde två klappar som sonen ville få gjort. =) Svårt med den käresta tättintill jämt.

 

Idag ska jag försöka städa lite, men är försiktig med den onda axeln. Så dammsugning får sambon på sin lott.

 

 
 

Sex & Kärlek: WH synar forskningsläget kring lyckliga relationer och ger dig de bästa tipsen.

 

Är du singel? Välj en feminist
Både män och kvinnor tjänar på ett jämställt förhållande. Män som är feminister upplever inte kvinnor som vill satsa på sina egna drömmar som ett hot – och ger därför sin partner större möjligheter både i karriären och på fritiden.

Dessutom tar de ett större ansvar i hemmet, visar forskning. Heterosexuella män som är tillsammans med en feminist upplever att hon ofta tar initiativ till sex, vilket också gynnar förhållandet.


Twittra med måtta
Går du runt med näsan i din smartphone och pekfingret i sociala medier? Ingen bra idé, om du är rädd om din relation. En enkät från okcupid.com visade att twittrare i genomsnitt hade tio procent kortare förhållanden än de som inte använder twitter – och mikrobloggandet är nog inte den enda boven i det här dramat.

Logga ut från facebook, prova att äta middag utan att fotografera den och posta på instagram – och strunta i att svara på mejlen. Höj blicken, så ska du se att din partner möter den. Dvs. KvalitetsTID 


Spotta i glaset

Vilket förhållande som helst blir både skakat och rört av för mycket alkohol. Forskning visar att unga och  vuxna som dricker för mycket (fyra drinkar per tillfälle för kvinnor, fem för män) har mindre chans att träffa sitt livs kärlek – och om de gör det löper de större risk att separera efter kort tid.
Festprissar kan initialt ha större problem med att binda sig än andra, och när de väl blir ihop med någon är förhållandet sällan stabilt.


Välj en mindre snygg partner

Att välja en partner som är liiite mindre attraktiv än du själv kan vara nyckeln till en varaktig kärleksrelation – åtminstone om du är en kvinna som är på jakt efter en man. Det låter förstås märkligt, men faktum är att det finns forskning som visar att män som är gifta med kvinnor som anses vara mer attraktiva än de själva, visar mer engagemang i förhållandet.

Snyggare män verkar däremot visa mindre intresse för att hjälpa sin partner att nå sina mål – och ett förhållande är som bekant ge och ta. Om båda parter i ett förhållande ger varandra stöd och engagerar sig i varandra, ökar också chansen för att det ska hålla längre.

hunken som alla vill ha, är inget att satsa på. Låt ngn annan få hjärtat krossat och satsa på den mysiga killen istället, han du helst väljer som din kompis. Det är oftast han du har roligast med. Hunken gör dig bara besviken och han är oftast ganska självupptagen och ser det yttre och inte det inre.

 Unga snygga män (ögongodis)
 
och
 
Viggo M. mmm
 
Robert Redford
 
Trevligt med snygga män.
Männen tycker troligen desamma. att det e gött att titta på en vacker kvinna. så sköt om er *blink*
 
Sen är ju smaken olika. här är fler snyggingar i mina ögon:
 
 
 

Anson Mount
 
 Söta Jay Smith
 
Travis Fimmel, huvudrollen i Vikings.

yngre Travis Fimmel, huvudrollen i Vikings.
 
Och många fler =) Men dom får man oftast bara se på film/Tv.
 
 


Andra mkt bra tips är;

Ge varandra gåvor, behöver inte vara dyra men lite omtanke

Ge varandra ”vi” tid. Se ovan. Dvs kvalitetstid. Gör något tillsammans. Gå ut å gå, spela ett spel mm

Ge varandra fysisk beröring och närhet (utan själva sexet)

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 


Bröllop HJÄLP!

Va? -Sååå mkt att göra?
 
Åh, vad avundsjuk jag är på alla som har gott om tid för att planera bröllop eller fest.
Knappt två månader puh, är ingen lek.
 
Boka statshuset
lokalsökande
Material, dekor, typ alla detaljer.
inbjudningar
Leta adresser
Catering som inte är svindyr (Vet du ngn?)
Bröllopstårta?
Lekar
Bordsplaceringar
Egna kläder
Tips åt andra
Bröllopspresent? Vad önskar dom sig. pip mig å få svar =D
 
FOTOGRAF?? i Luleå, ngn som vet ngn kompis, eller dyl som kan fota eller typ ngn som vet ngt ni vill dela med er av?
 
Åh, just det...julen kommer visst om 9 dagar!! 9 dagar...hjälp... ja, iof ala klappar är väl klara, men städning, mat, mm ska ju fixas. Kanske går jag in i den där väggen nu? Jag har visst ont i en nyopererad axel, sömnbrist, stresspåslag a la 190.
Men...det är ju bara ett litet bröllop....
Varför stressar jag? ja, det är ju inte mitt bröllop...men, ska det bli fest och allt det som tillhör är det nog jag som får kavla upp de berömda skjortärmarna.
Någon som vill HJÄLPA till, hör av dig =)
 
 
Ska iaf bli jätte skoj.
Behöver en
Toastmaster = den som har lite koll på allt, finns ingen jag vet som vill =´(
 
Kanske lika bra att jag är det, då jag ändå gör det mesta. Kanske får man en guldstjärna i himlen för gott försök iaf.
 
Idag har jag varit ute och gått en timme, dock inte med svärfar, då jag inte haft en bra natt. postade julkort och sista inbjudningarna. Puh.
 
Suttit i telefon och äntligen fått tag i en lokal i centrala Luleå, som inte kostar skjortan. men då behövs det ju fixas en del.
 
 
 
Life up side down
 
 
 
 
  Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Tack Sofia

 
 
Då jag var i Luleå sist (månadskiftet nov/dec) var jag in på storheden, handlade kattmat och då fick kissarna en kartong i julgåva från affären.
 
Kissarna gillar verkligen sitt nya fina hus. Kartonger är ju så bra. Tack för gåvan =)
 
 
Tittut, här spanar jag...
 
 
 
Å så bjuder jag på en härlig vinterbild, med solen i trädtopparna. Idag snöar det dock i Arjeplog.
 
 
 
 
 
Nä, nu lite slapp i soffan med min bok. "Det räcker inte med kärlek"
 
 
 
  Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Tredje advent svich...

Ja, då var tredje advent förbi för detta år. Nu är det bara 4e advent kvar och sen JUL...jippi =)
Vad gör jag då hela dagarna då jag går här hemma å kurerar min axel?
Jag vet inte riktigt själv men upptäcker att tiden rusar fram som x2000...hinner lixom inte med.
 
Lördag. Då gjorde jag med hjälp av sambon som sågade två hörn till de hyllor jag ville ha i öppna spisen =)
Låter skumt, kan jag tänka. Men vi använder inte vår öppna spis, så iår tänkte jag att jag ska fixa till den lite och göra tomteplatsen där. Dels blir tomtarna på ett å samma ställe, ungefär och så kan det bli lite julmysigt på den mörka platsen.
 
Så efter mätning å sågning + lite muttrande om mina ideér kom de så på plats, hyllorna. Sen fick sambon hjälpa till att bära in lådorna med tomtarna, eftersom jag inte får bära med min högra arm., mutter igen.
 
Men efter att jag fixat och trixat blev ändå resultatet ganska fint tycker jag. Visst, det går att förbättra och ändra mm, men med en arm så tyckte jag att det få duga iår.
 
Så här bidde det, fast då det är mörkt och det lyser ser det mkt mysigare ut =)
 
 
 
 
Nu när jag funnit denna behändiga platsen för tomtarna, är det ju lugnt att köpa fler till samlingen. Här ryms ju många, många tomtar =) Dock brukar jag välja dom med omsorg. Sen är ju några sambons och några får man ju. Så det är lite blandat. Nu står ju inte min mjuka tomtar här, dom är mer utspridda.
 
Det ska bli så trevligt att få julbesök/gäster. Ser verkligen fram emot detta. Pratade med sonen igår och hör på honom att han är väldigt stressad, stackarn. mkt nu. Jul, giftemål, barn och så ev en flytt på det. Puh. det är inte bara jag som stressar, hans sömn har visst gått åt pipan. =(
 
Söndag gick åt att leta kartonger och papper för att slå in julklappar. Började med detta men sen gav jag upp. Oj, vad mkt paket det blir. Tyckte väl att -visst har jag handlat, men så mkt visste jag knappt själv =) Iof så det är ju det allra bästa med jul, att få ge till dom man älskar runtikring sig. Tyvärr blir det ju inte klappar åt alla jag älskar, men iaf till alla som kommer till mig och så till Mor som jag redan lämnat i Luleå.
 
 
Idag måndag steg jag upp tidigt och kl. 08.00 gick jag en timmes promenad med svärfar.
Har tagit upp kött ur frysen och ska göra köttgryta idag, det är ju bra att vara hemma å hinna med sådant. Imorgon är det grötfest på jobbet, blir trevligt.
 
Idag har jag även beställt lite nyttigheter från nätet att blanda i min morgon smoothies. Samt lite vitaminer å te.
 
 
Självinsikt. Jag läser en bok just nu av Jenny Lexhed. heter; Det räcker inte med kärlek, en mammas kamp för sin son (som har autism) den är himla bra. Men måste också skriva att jag är lite förvånad, att dom kunde få igenom att börja "träna" vid så tidig ålder. helst ser man ju inom detta med diagnoser att barnen ska var från 5 år innan man kan ge en korrekt diagnos, i boken är pojken bara tre och då får hon höra att det är lite sent? att dom väntat länge innan de sökt hjälp.
 
Men när jag nu läser den inser jag att vi är alla olika, dvs vi lär på många olika sätt men skolan är en institution som vidmakthåller den verbala skrivna inlärningen. Jag inser att även jag hade lärt lättare om man använt mer bilder då jag har ett väldigt bra bildminne. =)
Min son är lik mig där, han lär sig också via bilder och har svårt att läsa sig till information eller lyssna på verbala instruktioner. Det är klart lite lättare som vuxen, men svårigheterna finns där.
 
Det är intressant då man upptäcker saker om sig själv genom en bok som denna. fantastiskt =)
 
 
 Det räcker inte med kärlek : en mammas kamp för sin son
 
 
 "Det räcker inte med kärlek är emellanåt så utlämnande och smärtsamt konkret att man måste lägga den ifrån sig för att hämta andan."  Johanna Saldert, Dagens Industri weekend

Jenny och hennes make är i färd med att bygga upp sin familj och sitt företag, Talarforum, när de möts av beskedet att deras äldste son har autism. Kanske kommer han aldrig att lära sig att tala? Vi får följa familjen, och framförallt Jenny som kastas mellan hopp och förtvivlan. Jakten efter en behandlingsmetod som kan hjälpa Lucas gör henne alltmer desperat och till sist tar historien en ny dramatisk vändning. Jenny drabbas av en utmattningspsykos och blir tvångsintagen på den psykiatriska avdelningen. Här vidtar en annan resa, tillbaka till hennes starka, friska jag, och tillbaka till Lucas som så väl behöver henne.                                                                                                                           

Jenny Lexhed är civilekonom, en av grundarna till företaget Talarforum, författare och uppskattad föreläsare. Hon bor idag med sin man och deras tre barn i USA.
 
 
"Boken Jenny skrivit om sitt autistiska barn och sitt eget sammanbrott är inte bara en berättelse om en utarbetad mamma och en familj i kris. Den handlar också om styrka, och framför allt om vägen tillbaka till ett bra liv. Det är en historia berättad med både galghumor och självironi."
Astrid Johansson, Dagens Nyheter
 
 
 
 
  Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Tidningsberömd, Rösta!

På första sidan i NSD ser man min älskling Chanti, om man skrollar långt ner på NSD;s första sida till Julstämning kommer det en bild på årets lussekatter som NI kan gå in och rösta på. Gör det =)
 
 
Visst, det är svårt att rösta för det finns så otroligt många små hårbollar som är fantastiskt fina =)
 
  Fler bilder på min skönhet får du här:
 
 
Läser NSD som sig börs, så man platsar som en berömdhet.
 
 
 
 
 

Trött, en liten tupplur på litteraturen
 
 
 
 
Filosoferar på bryggan i stugan. hm, matte det rör sig på ytan...
 
 
 Vi hoppas givetvis att Mango också ska få röster.
 
 
 
 
 
 
Hjälper gärna till med snören å paket då det behövs =)
 
 
 
 
Vi leker gärna tillsammans =)
 
 
 
  Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 
 

Hårresande

Hade en skit natt, så himla svårt det är att sova när jag inte får sova på min högra sida. Blä... =/
Fick en värktablett av sambon innan han begav sig till jobbet, å jag slumrade en stund till.
Mådde inge vidare, men steg upp för att ringa VC, stygnen skulle tas idag.
 
Bestämde mig för en dusch. Upptäckte till min förfäran att håret under armarna hunnit växa rejält, urk. Så jag försökte efter bästa förmåga att kapa de vildvuxna stråna så det inte skulle kännas allt för ofräscht. Det var dock skönt att duscha och efter allt jox så kände jag mig normal igen =) tänk vad de där stråna kan få en att känna sig som en grottmänniska. Ja, jag har ju haft anledning, dvs inte lätt då jag har svårt att lyfta höger arm att både raka och trixa så jag även kunde raka under höger arm. =) hehe.
 
Fick till slut en tid 14.15 idag. Sambon var snäll å hämtade mig och körde dit mig, åkte även å handla det jag skrivit upp och hämtade upp mig efter att stygnen var borttagna. Det gjorde lite ont, men... det var inte värst. Fick nya plåster.
 
Började sen dagen med en smoothie. Men vid 11 var jag hungrig så jag letade upp lite lunch i frysen, kokade ris och åt. Det jag upptäckt då jag är borta är att när jag inte äter lunch, som jag är van att äta blir det massa onyttigheter för att kompensera hungern. Så borta bra med hemma betydligt bättre för min mage och min vikt. Lyckats gå upp ett kilo på en vecka borta. Men suck!!
 
Idag blev det fisk, potatis och morot till middag. Nu är det bara att skärpa sig. Känner mig dock inte alls lika sugen då jag äter frukost/lunch/middag och någon clementin här och där. gud vad clementinerna är goda nu.
 
Bröllop: Försöker med ljus och lykta hitta en passande lokal för bröllopsfesten, men nu har jag fått himla många Nej-det är stängt. Många satsar ju på jul-julbord och sen stänger dom väl och tar semester =)
 
Har iaf beställt inbjudningskort. Vi har nästan bestämt meny =) sambon är dock helt ointresserad så jag får sköta allt själv, bollar givetvis med son och blivande sonhustru... men dom är inte så bra på detta att organisera och planera.
Puh. Tur i oturen är väl att jag är sjukskriven, så har jag iaf tiden. Även om jag inte får lyfta/bära så kan jag skriva och ringa =)
 
 
  Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Operation axel

 
Detta är nu gjort i min axel. Slemsäcken som här på bilden kallas swollen bursa (svullen slemsäck) är borttagen och man har alltså slipat benet som på bilden kallas acromion. för att det ska bli mer plats inuti och inte klämma på mitt muskelfäste, dvs biceps. Då denna har varit klämt och inflammerat har min axel värkt och jag har haft svårt att ligga ner och svårt att sova och jobba, om jag inte fått korticonspruter för att lätta på värken.
 
Jag har haft ont här i ca 2 år och det känns bra att det nu är opererat och fixat.
 
Jag åkte hemåt från Luleå igår torsdag, vilket mer eller mindre var en bedrift. Det gjorde väldigt ont i min nyopererade axel att växla bilen, då det är höger sida (högerhänt)
men med raster och värktabletter, dock lagliga att köra med, så kom jag mig så småningom hem.
 
Skönt att vara hemma =) lite mindre fläng (även om syster kört) så har jag ju inte legat och vilat i det stora som jag nu hemma i soffan kan göra.
På måndag tas stygnen bort och det kliande plåsterbandaget. min hud gillar inte plåster =(
 
Har fått remiss till sjukgymnastiken för att träna upp axeln och rörligheten igen. Jag känner mig ganska rörlig i det lilla så länge jag har armen tryckt mot kroppen =) men lyfta den går ju inte än.
 
 
Giftemålet som nu är bestämt till den 31 Januari 2015 kommer att ha ett vikingatema. Lokal är dock inte klart ännu, men vi hoppas det ska gå att lösa.
 
Men oj vad dyrt allt är, ringar med gravyr, inbjudningskort, frimärken, kläder, lokal, inredning, mat ja...allt är ju
himla kostsamt och budgeten väldigt skral.
Egentligen ska väl brudens familj hjälpa till ekonomiskt, men det verkar inte ske i detta fall. Om ens brudens mamma el pappa tänker komma på sin dotters bröllop? hmmm.
 
Jag fick iaf äran att följa med på sjukhuset och titta på ultraljud av den lilla bebisen i magen. Så nu har jag fått min första bebisbild som farmor.
Malin går nu in i v.14 tror jag det var och nästa besök blir i v.19 vid nyår.
 
 
Man ser iaf att det är en liten människa därinne =) Något kön har vi dock inte fått reda på.
 
Om det blir en flicka kanske hon får heta Eva (Sofia, efter mormor)  Neami Ar... uttalas Nemi
Eftersom son och Malin gifter sig så blir det sonens ena efternamn som används.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 En "riktig" Viking =)
 
 
 
  Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Politiskt flum och konsumtionsteater

 
Visst är det lätt och roligare att skylla på någon annan, då det inte blir vad vi önskar?! Nu kanske du som läser tycker att jag har fel i mina åsikter och att jag upprepar mig, men det gör jag medvetet då tydligen inte ens regeringen verkar fatta.
 
Jag brukar inte skriva om politik i min blogg, men jag känner mig upprörd över läget och krisen som just nu råder i vårt land.
Jag tycker att vi ska skälla på precis varenda ett av partierna i riksdagen, och ge dem underbetyg i att det har blivit så här, att de inte hanterat situationen. Jag tycker att vi ska vara så jäkla förbannade på dem att det blir ett värde för dem att lova att undvika dyra sandlådor.
 
De vill ha våra röster, vi vill ha deras… alltså, jag vet inte ens vad jag vill ha av dem längre. Professionalitet? Hederlighet? Något mer och bättre än denna politik som på något vis “konsumeras” snarare än utvecklas.
 
 

Men All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare.

2014 har folket röstat fram till en S regering, som valde att ta med miljöpartiet vid sin sida. Men S/MP är inte ensam om att besluta, de ska kompromissa och hitta lösningar som även de andra partierna röstar om.

 

Riksdagen är den högsta beslutande församlingen i vårt land. Svenska folket väljer vart fjärde år 349 personer som ska företräda dem i riksdagen.
Dvs, trots att vi har S/MP vid regeringsbordet så måste även de andra som sitter vid samma bord sammarbeta. Men här har vi alltså årets flopp.

 

Riksdagens uppgifter (de personer som vi valt) är att stifta lagar, besluta om skatter och bestämma statens budget. Riksdagen granskar också regeringen och de statliga myndigheterna. Dessutom har riksdagen stort inflytande på utrikespolitiken.


Riksdagen beslutar samtidigt om alla utgiftsramar och skatteförändringar, som ett paket. De partier i riksdagen som inte stöder regeringens förslag måste också lägga fram sina motförslag som hela paket. 


Här ligger årets stora KRIS. Där den s.k alliansens har lagt ett motpaket till S/MP och de andra partierna har röstat fram en allians budget??

 

Det räcker alltså inte att oppositionspartierna har majoritet kring en enskild fråga i budgeten för att kunna fälla ett förslag. De måste enas om ett helt paket av förslag. De olika paketen ställs sedan emot varandra när riksdagen beslutar. 

 

Alltså alla 349 personer som Sveriges folk har röstat fram och vill att dessa ska sammarbeta. Alla partier, allas åsikter. Inte bara 87% mot 13% utan alla 349 personer som sitter där på en stol ska rösta och komma överens om HUR Sverige ska styras. och nu har vi alltså röstat fram alliansens budget?

 

I grundlagen står det att regeringen styr riket. Det gör den genom att lägga fram förslag, propositioner, som riksdagen sedan ska ta ställning till. Enkelt uttryckt kan man säga att regeringen föreslår och riksdagen (alla 349 personer vi röstat fram) beslutar.

Alla färger, partier nedan är framröstade av hela svenska folket!

Vi tycker olika och vill att olika partier ska ge oss sin röst. 


Demokratin


I Sverige finns rättigheterna angivna i vår grundlag. Där står det att all offentlig makt utgår från folket och att riksdagen är folkets främsta företrädare. Riksdagen är på så sätt en mycket viktig del i den svenska demokratin.

Vart fjärde år är det val till riksdagen och då ska medborgarna utse 349 riksdagsledamöter. De ska representera människorna i Sverige och ledamöterna ska se till att folkets vilja genomsyrar besluten som riksdagen fattar.

Riksdagen fattar beslut som påverkar hela samhället. Samspelet mellan riksdagen och andra offentliga aktörer – regeringen, myndigheter, kommuner, landsting och EU – är stort.

 

Så, vad är det vi ska ha omval på? Är det att S/MP vill bli starkare i riksdagen och få fler stolar att sitta på för att på så sätt få igenom sin budget?


Oavsett vem som ”vinner” ett omval, kvarstår frågan om demokrati inom riksdagen. Alla som sitter på en stol är framröstad av Sveriges befolkning, som består av alla människor som bor här. Då kan ingen regering mobba/frysa ut eller nonchalera tex 13% av de valda. Man kan inte skylla på andra som S.Löfven/MP nu gör, att dom tycker annorlunda.
Då måste man gå tillbaka till sina kammare och se över sitt budgetförslag och vad som är bäst för Svenska folket. De övriga partierna måste även de kompromissa och komma fram till lösningar och inte låsa fast sig vid sin motbudget.


Att kasta sten på varandra för att man inte får igenom sin budget är otroligt irriterande för folket. Sluta tjafsa och ta era ansvar eller avgå och ge någon annan inom partiet en chans och som kan axla manteln på ett mognare och mer ansvarsfullt sätt.

 

Omröstning är dyrt och det är vi som betalar, folket har redan lagt sin röst. Då borde riksdagen kunna samarbeta.

 

Att utlysa omval, är bara ytterliga ett sätt att kasta nya stenar och ger inte några nya aha kompromisser utan endast fler låsta lägen, anser jag.

 

Vi har 3 "block" som ska sammarbeta, HUR svårt kan det vara? Skärpning!! Möjligtvis var det lättare att leka då det var 2 olika block, men färgerna har alltid varit blandade, så nu är det 3 istället för 2, å då klarar man inte av det längre. Ingen (tror jag) vill ha detta svammel och bråk.

 

 

Är dessa människor värda vår röst? Har vi valt fel?

Sängen är bäddad. De har fått precis som de ville, även om de står och pekar finger på varandra. Riksdagen ser precis ut så som de själva har skapat förutsättningarna för. Politiska marknaden är precis så utformad som de själva styrt upp och velat ha. Detta är politiskt konsumtionsteater.

 

Är folk så förbannade som vi faktiskt har rätt att vara, idag? På varenda parti i riksdagen som sitter på en stol, ingen nämnd, ingen glömd? Eller är det färgen på laget som gäller? Det senaste dygnet har jag i alla fall förfärats så smått över hur villiga många verkar vara att köra lagstuket, ha kvar alliansen istället för att jobba som egna partier och omedelbums börjar valkampanja för rött, blått eller superblått. Eftertänksamhet verkar inte räknas med.

 

 

 

 

Önskar att Olof P styrde upp och kom tillbaka genom ngn ny modig människa. Han borde finnas därute, och vara runt 28 år nu. =)

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 


Kust week

Jag har genomgått min operation av axeln ( in pinchment) i Piteå och allt gick bra =) Sjukskriven 2 månader, så jag hoppas detta sen fungerar.
Syster hämtade mig, och vi körde till Luleå.
 
Hektiska dagar och inte så mkt vila ännu, så det blir nog lungnare att komma hem där jag får vila på ett annat sätt.
 
Imorgon har vi sjukhusmöte för systerdotter och stora förhoppningar vilar på detta och framtiden.
 
Har iaf varit på 2.års kalas, 36 års fika och på sjukhuset hos systerdotter. Lite yatzy spelas med vänster hand =) går väl sisådär.Besökt systers å pappas gravar, pyntat lite där med tomtar å ljus. Planering av januaribröllop med vikingatema mm.
 
Så, jag hoppas ta mig hemåt runt torsdag, förhoppningsvis är jag då körklar.
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 

RSS 2.0