Nyårsafton 2014

Ikväll är brytpunkten för ett nytt år, vi går in i 2015 och lämnar 2014 bakom oss.
 
Vad gör att vi agerar och gör som vi gör?
Om du arbetar med din mentala och emotionella stabilitet så kan du i stort sett utsätta dig för vilka miljöer och människor som helst. Men om du inte regelbundet tränar din integritet, din kraft och din stabilitet så är du ett lätt offer för omständigheterna, personerna och situationerna runt omkring dig. Du blir reaktiv, reagerar på det som finns i din närhet istället för att vara aktiv i dina egna beslut och själv välja vad du vill agera på, eller inte.
 

Vi lever i en värld där vi är helt kroppsfixerade men har mycket låg kroppsmedvetenhet. Få vuxna människor vet var levern, ett av kroppen största organ, sitter. Eller hur lungorna fungerar. Många vet inte ens att hjärtat sitter mitt i bröstkorgen, inte till vänster.

 

Det vi vet, är hur vi tror att vi vill se ut. På utsidan. Insidan ligger i träda, bortglömd och försakad. När den gör sig påmind och skickar på oss en ångest attack eller ett stråk av melankoli så reagerar vi genast med att hitta medicin för att stänga av, slippa känna.

 

”Why are you trying so hard to fit in when your where born to stand out?”

”All it takes is 20 seconds of insane courage”

 

Två citat från två olika filmer som jag sett nyligen. Filmerna i sig var inte så minnesvärda men de här två citaten stack ut och de satte ord på så mycket av det vi bryter ihop, tröttnar och blir sjuka av ; rädsla.

 

Hahahaha…du kanske skrattar rädslan i ansiktet, liksom jag gjorde för några år sedan. Rädd? Jag? För vad då?

Det som händer andra, behöver väl inte hända mig, jag lever mitt liv lite slit och släng...

 

Jag har släppt så mycket rädslor och insett att rädsla är en av de största illusionerna. Vad finns det att vara rädd för när du hittat dig själv? När det inte längre finns några oupptäckta skrymslen, vad finns det då att oroa sig för?

Den som kan gå förbi rädslan är alltid trygg.

 

Vi är så rädda att inte duga, att inte älskas att inte passa in. Vi ägnar timmar, dagar, år och liv åt att jaga status, prylar, utseende och sociala sammanhang.

 

Alltid ha dåligt samvete för det jag stoppar i mig, som jag vet kan öka min vikt. Jag har ju tänkt på min vikt från det jag var barn.

Helt enkelt livrädd att inte passa i mallen. Kanske Ingen skulle gilla mig om jag visade vem jag är – egentligen. Eller? är alla lika rädda, för att bli "upptäckta" som en typ av bedragare av livet?

 

Vi vågar inte säga vad vi innerst inne tycker så vi lullar på i samma mönster och när vi säger vad vi tänker så tror vi att vi är sanna. Det vi tänker är väl sant – eller?

Vad händer om vi släpper alla måsten och krav?

Vad händer om vi vågar sticka ut, sticka av, och gå vår egen väg?.

Sälja huset, flytta till det vi önskar, kasta alla obekväma och för små kläder, slänga alla trånga skor och rusa barfota in i äventyret: LIVET!

 

Ofta är det bara 20 sekunder av galet mod som krävs. Men når vi dit, till vårt inre MOD?

 

Hur blir 2015? Jag frågar tarotkorten...

 

Kort 1: 

Ditt utgångsläge:
Världen (21): Världen visar fulländning i det du frågar om. Det visar att du valt en bra lösning, rätt sak, rätt väg, och att allt leder till harmoni. Om du drar detta kort så står det för att du är på rätt väg. Kortet visar en frihet på ett själsligt och mentalt plan, du har möjlighet att gå dina egna vägar för du har stor vishet. Allt blir till det bästa och vi får hjälp uppifrån av universum när vi drar detta kort. Kortet står för att något blir till det bästa, vi är på rätt plats, rätt tid, rätt arbete, rätt relation, rätt förhållanden till exempel.

 

Kort 2:

Möjligheter och risker:

Domen (20): Detta kort står för ett avgörande och en insikt som kommer in i ens liv. Det är viktigt vad man väljer, för det skapar konsekvenser. 
Detta kort kommer ofta upp i karmiska relationer, när man träffat någon i tidigare liv som man behöver lösa något med som återspeglar samma situationer då som nu.
Ofta är detta ett bra kort för frågor som gäller studier, eftersom de visar nya insikter, ett uppvaknande.

Kort 3:

Det som kommer:

Månen (18): Detta kort står för intuition, drömmar, känslor, bli guidad av drömmarna och här har du kontakt med din mediala förmåga, osynliga, känsla och aningar. Får du upp detta kortet kan du använda dig av meditation och inre vägledning. Kortet kan också visa att man riskerar att styras av sina känslor
för mycket.

 

“Sometimes,’ said Pooh, ‘the smallest things take up the most room in your heart.”

 

 

Idag blir det troligtvis en lugn dag. Igår var vi på VC och omläggning, detta är tungt och jobbigt för systerdotter, som tur var fick hon en trevligare sköterska idag även om buttersköterskan hjälpte till.

Vi hade tur och fick tag i det hon behövde från apoteket.

Ikväll äter vi plankstek som nyårsmiddag, ett önskemål av systerdotter. Ingen förrätt för äter man planka blir det ofta väldigt mäktigt.
Potatismos gjord på mandelpotatis, entrecote till köttätarna, sparris inlindad i bacon, en tomat, bea sås till de som vill ha.

 

 

Igår provade jag ett nytt recept med laxgratäng som blev supergott faktiskt.

 

Innehåll;

Laxbitar för antal personer.

1 purjolök,

2 paprika

1 zuccini

2 vitlöksklyftor

1 burk plommon el cocktail tomater

1 stor sötpotatis.

½ citron

 

 

Sås;

crème frech

1 dl vitt vin

1 tsk fransk senap

 


Lägg laxen i botten på en ugnsfast form, krydda med salt, peppar ev citronpeppar. pressa citronen över. skala och stek potatisen en stund, tillsätt 1 purjolök häll över fisken. tärna och stek grönsakerna och häll över dessa på fisken också. Gör såsen, vispa ihop och häll denna över och in i ugnen ca 15-20 min på 200 grader.

Vart verkligen gott!

 

 

Önskar er alla:

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0