September nalkas

Blå himmel och sol, kan inte bli bättre än så.
 
Igår blev det struligt för sonen, tappade gnistan då han blev stressig av flera orsaker. Dom kunde inte ta 13.00 bussen till Arjeplog och nästa gick då 16.04 och skulle inte vara i Arjeplog förrän 21.45! Otroligt lång tid.
 
Jag kom hem efter jobbet och gjorde iordning den lökpaj vi ska äta till kräftorna, duschade och klädde mig. Sen körde jag och sambo följde med mot Arvidsjaur, där vi mötte upp son och hans Malin.
Sambo bjöd oss alla på mat, jag åt en grillad laxkotlett, son å M åt pizza och sambo grillbiff. Smakade bra. Det skulle ju bli så himla länge att vänta på att dom kom fram till Arjeplog 21.45 å äta då. Därför beslutade jag mig att hämta dom i Arvidsjaur istället.
 
Skönt att min sambo följde med, tycker numera det är jobbigt att köra då solen ligger lågt och man knappt ser de renar som är ute, vilket hände. plötsligt hade vi några renar på vägen som jag såg sent, sambon såg de först. Hann dock bromsa in vid renes rumpa ..puh, ingen skada skedd på ren eller bil.
 
Har ju ont i min axel (som alla vet som läser här ibland) men att köra bil stillasittande var jättejobbigt. Armen hamnar i ett sånt länge så den började värka extremt efter ca halva färden. Men det gick iaf.
 
Vi kom fram och hade lite tid att springa in på dollarstore, å konsum å handla, köra runt och försöka hitta en annan restaurang som skulle vara lite roligare än pizzerian å frasses å äta på. Men NEJ. Arvidsjaur har t.o.m sämre utbud än i Arjeplog på matställen. Laponia har en mysfaktor som en skolmatsal, så det gick bort och resten var ganska stängt. Men vi åt på pizzerian och vi blev mätta.
 
Sen körde jag så hemåt och vi var hemma vid 21.00 intog då soffan och efter en timme var jag knappt att hålla mig vaken, efter att ha stigit upp 06.15 yogat, jobbat 8-15.15 med lite personalstyrka och fredagströtta barn och kört tur å retur Arvidsjaur ca18 mil.
 
La mig och tänkte hoppa över sömntablett... gav upp runt 24.00, hämtade tabletten för att kunna somna då axeln gjorde det omöjligt att sova. sov till 08.00 idag!! oj, men skönt.
 
Ska strax försöka få liv i resten av den sovande skalan, idag ska vi ut till stugan, kanske fiska och göra souvas?
 
Renkött är magert, vitaminrikt och även rikt på mineraler. A-, B-, C- och E-vitamin är några av de som finns i renkött. Fetthalten ligger på ungefär 3 % och är av den goda sorten Omega 3. Proteininnehållet är 22 % och eftersom de är naturbetande djur så är köttet rikt på mineraler som järn, selen, kalcium och andra mineraler som är bra för människan.
man kan göra det med renkött är att antingen steka vanlig renskav eller souvas, som är lätt rökt, och äta tillsammans med grönsaker och orientdressing i pitabröd.
 
Detta äter dock inte jag. Men sambo fixar detta och barnen äter detta med honom. Själv vet jag inte vad jag ska äta idag. Men ikväll blir det Kräftor, svenska.
 
 
 
 
 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


Hit å dit

Tiden går egentligen fort, det har hunnit bli torsdag och jag vet inte riktigt vart veckan försvann.
Inget nytt egentligen, då jag fortfarande dras med värk i axel och idag är min sista behandling hos sjukgymnasten med akupunktur och ultraljud (värme, ström)
Tyvärr har ju ingen förbättring skett, så nu vet jag inte om jag bara ska lägga mig ner å ge upp?
Jag vet att det kan låta sjåpigt, för jag VET många andra som dras med betydligt värre plågor än en ondsint axel.
 
Men det är otroligt jobbigt då jag inte får sova, värker ju så in i h..et..
 
Ja, då lägger vi det kapitlet åt sidan för idag.
Har fått några söta bilder på lilla Elliot, som är min brors barnbarn =) en knubbig liten sötnos på några månader, föddes i Juni...tror jag.
Och jag ska ta Mor med mig och åka ner till Halmstad i Oktober. Så har vi tur kanske vi även får träffa lilla Alicia i Göteborg (om mamma Aja läser detta) får vi planera in ngt.
 
Har jobbat idag, och det är ännu inte full grupp. Men många små knottar har vi, 5 st 1 åringar sen några på två och två på snart tre år. Fick ni ihop det där?
I dagens läge kommer ju barnen väldigt tidigt till förskolan. förr fick man vänta tills barnet var 1,5 år men så är det inte längre. från 1 år har man rätt till plats på förskola. Men man BEHÖVER inte ha sitt barn där, trots att man fått plats. Det kan ju räcka med några timmar i veckan.
 
Om ni undrar om barnet får ut ngt av en vistelse på förskolan så är svaret;

Det är ju tämligen uppenbart att barnen i leken stöter på olika problem som de behöver lösa. De provar olika metoder, testar och varierar dem på olika sätt. Barnen tillsammans i leken får uppleva en mångfald och variation.
Barnets utveckling är förknippad med den miljö som denne växer upp i.

 

Utvecklingen beror således inte på hur din hjärna är utrustad med olika biologiska förutsättningar eller förmågor att tänka. Vad som i stället blir aktuellt är vilka mentala och/eller materiella hjälpmedel du har tillgång till i det samhälle som du befinner dig i (Säljö, 2000:71f).

 

Alla barn har olika inlärningsprofiler, vilket gör att det är viktigt att möta barnen på dess individuella nivå. Estetisk verksamhet påverkar även barns lärande positivt, eftersom förståelsen i förhållande till omvärlden ökar, detta utifrån varje individs tidigare erfarenheter. Barnet behöver upplevelser av olika slag för att kunna ägna sig åt lek, lära sig något eller skapa. Vidare är dessa upplevelser underlaget för barnets lärande eftersom det ger olika erfarenheter som sedan kunskapsutvecklingen kan utgå ifrån (Häikiö, 2007:150).

 

Förskolans läroplan, Lpfö 98

Lärande sker i alla moment i förskolan, i det vardagliga, när barnen är i dockrummet, i byggrummet, vid planerad verksamhet. För att barnen ska lära sig ska det vara roligt och att barnen får prova på. Mottaglighet efter ålder och utvecklingsnivå är en viktig faktor för att barnen ska lära sig. Barnen lär sig genom att imitera vad vuxna och barn gör.

 

I leken får barnet möjlighet att uttrycka och bearbeta upplevelser, känslor och erfarenheter. Förskolan ska vara en trygg miljö för barnen, som utmanar och lockar till lek och aktivitet. Det står vidare att ”förskolan skall

 

lägga grunden för ett livslångt lärande” och ”förskolan skall främja lärande” Hur ser balansen mellan omsorg och lärande ut. De flesta pedagoger som arbetar på småbarnsavdelningar anser att omsorgen är en stor del på en småbarnsavdelning, men även en förutsättning för barns lärande. Trygga barn har lättare att lära och där kommer omsorgen in.

 

Vad som är viktigt i olika situationer är hur barnen lär sig något. Det är en fråga om hur viktigt kunskapen är för dem i deras egen strävan att försöka förstå omvärlden. Dysthe skriver i sin bok om begreppen bemästrande och appropriering. Det första innebär att man övertar något medan de andra betyder att man gör det till sitt eget något som man behärskar (Dysthe, 2003:44). Det är inte säkert att barnen gör dessa kunskaper till sina egna utan att de bara lär sig att upprepa det läraren sagt. Just denna skillnad är viktig att uppmärksamma i arbetet med små barns lärande.

 

Vidare är det inte säkert att alla barn finner det meningsfullt att lära sig samma sak vid samma tillfälle. Det finns mycket som samverkar. Eftersom det är viktigt att barnet får chans att reflektera över olika problem kan man utnyttja de estetiska verktygen i lärandet. Det viktigaste är att barnet själv är aktivt och redo att utforska omvärlden. Detta kan man inte lära sig genom regler eller genom någon slags fakta kring estetisk verksamhet (Hägglund & Fredin, 2001:88).

 

Men blir det för många små barn på avdelningarna, tar omsorgen överhand och är det då bättre att barnet får bli lite äldre innan de behöver åka till förskolans värld?

 

Det är också känt av olika forskare, att de första två -tre åren är grunden för barnet, det är de åren som formar en för resten av livet! Och om man kan välja, och det kan många fler än vad man tror, så är jag helt övertygad om att barnen mår bra av att vara hemma och utveckas i lugn och ro de första åren! 
Vi hinner ikapp, barnen blir inte hämmade eller "efter", utan kanske både tryggare och gladare. Har man tillgång till vänner eller öppna förskolor behöver inte barnen förskolan. Dom vill hellre vara med sina föräldrar.

 

Jag ogillar skarpt att man ser på förskolan som en förvaringsplats och att föräldrar som anser att deras barn har rätt till förskolan! Visst har man rätt att söka förskola från 1 år, men för vems skull är det?

 

Visst är det tur att Förskolan finns, måste man jobba för sin överlevnad...så måste man. Klarar man sig på den enas lön och föräldrapeng är det ju toppen för barnet, men givetvis ser ju inte verkligheten ut så. Det finns många ensamma mammor, som måste jobba.

 

Det jag skulle vilja är att få tala om att vi tycker rysligt mycket om alla små änglar vi får lära känna och dela deras vardag med. Men stora grupper, många små barn... när kommunerna inte satsar på fler anställda inom barnomsorgen så skulle jag råda alla som kan, var hemma så mycket du kan med ditt barn, det är kvalitetstid.

 

Men samhället skapar ju hysteri bland unga mödrar, det måste vara nya, dyra kläder. Nya barnvagnar, nytt, nytt och nytt... men skit i det senaste, ägna dig åt barnet istället och spara pengarna och köp fina begagnade kläder, å saker. Barn använder inget speciellt länge, vare sig kläder eller leksaker det är bara att kasta massor med pengar i "sjön".
Jag dömer givetvis ingen, för visst är det jättekul med en fin prins eller prinsessa som man vill smycka i det bästa... men det bästa för ditt barn är din tid, ditt engagemang och den miljö du skapar.
 
 
Kanske är jag bara en gammeldags barnskötare som är trött och har ont i min axel. Själv var jag tvungen att lämna bort min kille då han var två år till dagmamma, sen vid tre på dagis... jag var ensamstående och jobbade 75% och vi hade sällan överskott av ngt. Men jag är glad att jag hade mkt tid med honom, glad att han kommer på kräftskiva imorgon =) med sin sambo.
 
 
 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 

Solig söndags mix

Idag är det då söndag. Solen skiner in genom fönstret och idag skulle jag då väga mig.
Blev såklart inte jättelycklig, då jag kämpat i 6 veckor och jag har endast tappat 2,5 kilo på den tiden. Suck.
 
Så läser jag om böcker som har rubriker; Kan jag så kan du? VEM säger att det skulle funka på mig, bara för att det fungerar för ngn annan? Underliga rubriker måste jag säga.
 
Om jag skulle lita på kostdagboken, så skulle det ta 17 veckor för mig att nå min idealvikt. så i December skulle målet vara nått. Och går det så här i snigelfart kanske det är december 2014 dom menar??
 
I helgen hade jag en dipp, föll med näsan i sockerträsket-pang!
Jag har ätit en hel påse popcorn, cheddarpopcorn vilket motsvarar 2000 kcal och en hel påse nappar 330 kcal, Hmm Otroligt att popcorn var så full av kcal. vågade inte titta före jag åt, kikade på kcal då påsen var uppäten. Bra sätt att stoppa huvudet i sanden =) Men det är det dubbla kcal på ostskruvar...så det så.
 
 
Övriga synder; På jobbet under dessa 6 veckor har jag även fallit för citronkaka med glass (vi hade stängningsdag) dagen efter åt jag ytterligare en bit. kcal på den vet jag inte, men... egentligen fick det inte plats i min kcal tabell, gissar jag.
 
I fredags åt jag också en bit kaka på jobbet (jobbet är nog en av mina fällor, där jag faller för frestelser)
 
Iaf så helgen rent matmässigt varit strålande nyttig (bortsett från popcorn och nappar)
Motionen; Yogar dagligen så svetten rinner.
 
Igår lördag åkte vi till stugan + 21 grader i skuggan och njöt, det var så Oootroligt fint väder, en sommardag. Jag pyntade i gäststugan =) och vi grillade kyckling över elden och jag åt sallad till. sambon åt grillad kött med potatissallad.
Fredag ville gubben ha grillmat från frasses, han åt ett skrovmål och själv handlade jag en grillad kyckling på konsum. Föll dock för 4 chiliceese ca 510 kcal. uch så dåligt mitt samvete mår.
 
Men, enligt 5:2 metoden ska man ju kunna unna sig lite och inte bara följa strikta tabeller.
 
Idag blir det iaf att yoga 1 tim, klippa gräs ca 40 min och äta:
 

Frukost/lunch kl 11.00;
Mixa 1 dl mild lättyoghurt 0,5 %, 1 dl frooch, 1 bit banan, 50 g, 1 dl hallon. Häll upp i glas!          

160 kcal/port

 20 kcal/per brödskiva fin crisp + 1 ägg 78 kcal = 98 kcal

1 ägg med 1 skiva fin crisp och rucolasallad

 

Middag ca 18.00; 1 port 240 kcal/port                  
Evas ugns Fisk

1 potatis
1 morot
2 dl vatten
1/2  fiskbuljongtärning
150 g vit fiskfilé t ex torsk
1 tomat

Vitlöksströssel:
rivet citronskal
1/2 finhackad vitlöksklyfta
en nypa flingsalt/ citronpeppar

 

Till; hackad rucolasallad

 

Så här gör du

Skala potatis och morot. Skär dem i bitar. Koka det i vatten med buljongtärning i ca 5 min. Skär fisken i bitar och tomaten i skivor. Lägg ner det ugnsfast form i ytterligare 10 min. Strö över strösslet.

 

Idag 498 kcal

 

Ät bara två måltider, (frunch) lunch och kvällsmat. Varje måltid får bara innehålla 250 kalorier.

Drick bara vatten, te och svart kaffe.

 

 

  • Ät allmänt hälsosamt. 
  • Ät minst 600 frukt och grönt per dag.
  • Ät främst fullkornsprodukter.
  • Ät främst mejeriprodukter och pålägg med lite fett i.
  • Spara in på sockret och andra tomma kalorier.
  • Undvik flytande kalorier.
 

Följer du 5:2-dieten kan du räkna med en viktminskning på cirka ett halvt kilo i veckan samt ett mindre midjemått.

Det är den engelske läkaren Michael Mosley som står bakom 5:2-dieten. Han har skrivit boken "The fast diet" som toppar bästsäljarlistorna i både USA och Storbritannien.

 

Idag har sambon lovat putsa fönster, men han har begett sig till stugan för att pensla altanen. Svärfar åker iväg igen på en av sina resor.

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


Åh skit

Ibland kan hjärnan verkligen göra allt för att jag ska falla dit... just nu påstår den att jag vill ha ostbågar, såna där ostskruvar...den tjatar och tjatar att jag måste, har jag inte gjort mig förtjänt av det nu?? Jag har ju varit så duktig, så länge...snälla, gå och köp ostskruvar nu...det finns på konsum!
 
Så håller tankarna på, om och om igen.
 
Ja, jag har varit duktig, jag ÄR duktig och Nej jag tänker inte ge efter för påtryckningar från mina egna hjärnspöken...Stopp! Sluta...hua
 
 
Åhh, så gott att få krypa upp i soffan, chanti gillar dom också...se ett drama, en härlig film och bara mumsa i sig.
 
På tal om Chanti. Idag då jag kom hem, satt hon i garaget. Det luktade som om ngn lagt en lort där...hm, chanti kom å mötte mig.
Åh nej, bajs i hela rumpan, pälsen full av skit. Bara att försöka sätta henn under vattenkranen
NEJ, det ville hon absolut inte. Å man ska ju inte vara respektlös mot sina djur, då får jag ju aldrig hjälpa henne igen. Så det vara bara att blöta en trasa, kamma och blöta om vartannat och låta henne vara med mig i tvättstugan, utan att hålla fast henne. Så småningom fick lilla damen ren i pälsen å det måste ju vara skönare att tvätta sig, trots att rumpan var blöt än full av skit. Nu är hon då glad å tacksam mot sin matte, inte sur eller arg på ngt sätt.
 
 
 
Va, var det ngn som sa ostskruvar?... nä, tänkte väl det
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 

Medvetet omedveten

Ta inte livet för givet. Ofta väcks medvetenheten först om något är fel, om vi har ont, är sjuka eller ledsna. Det blir så påtaglig då. Det är svårare att väcka medvetenheten när man är glad, att ge en kärleksfull tanke till ryggraden som servar oss eller fötterna som bär oss, att känna tacksamhet över att man är frisk och kroppen fungerar.
 
 
Genom yogan, låt din medvetenhet vakna på yogamattan och sedan få mer och mer utrymme i ditt liv, växa och bli större. Hjärnan behöver tränas. Meditera och träna på stillhet. Mata hjärnan med rätt saker. Det är ditt liv. Du väljer fokus och din sanning.
 
 
Yoga är en möjlighet att förstå sig själv. Är man inte medveten om sig själv är det svårt att vara lyhörd för andra. Släpp förväntningar, krav och kritik – bara låt det hända! Släpp egot. Utsätt dig inte för saker som skadar dig själv eller andra. Våga säga både ja och nej till saker. Att våga säga nej ger ofta en belöning istället för den konsekvens man varit orolig för.

 

Det är lätt att sugas in i negativa tankar och då går tankespiralen snabbt nedåt. Det tar längre tid att bygga upp en positiv spiral, men varje ögonblick är en möjlighet att byta fokus och börja. Ta en paus med förlängda andetag. Hitta en plats som kan bli din oas. Låt naturen ge dig kraft – kom ut! Vad väcker ett leende på dina läppar? Vem ger dig energi? Ta emot och ge.

 

Trots att jag flera mornar haft en overklig känsla att jag antagligen inte orkar yoga, då sömnen blivit bestulen av min axelvärk. Men som ett trollslag, då jag ändå satt mig på mattan, tonat in och gjort mitt pass...förstår jag inte varifrån motståndet kommer. Jag känner mig nöjd och positiv till dagen på ett helt annat sätt än om jag struntat i yogan. Det är helt enkelt enklare att leva efter ett yogapass.

 

Jag känner att den irritation som finns inom mig pga tröttheten ändå är hanterbar, än om jag inte hade yogat, då hade den troligen varit svårare.

Mitt pass för styrka och ödmjukhet är fantastiskt svettigt och härligt att börja sin morgon med =)

 

Försök att inte bara leva livet utan istället UPPLEVA livet.

Visst, jag har ännu några skolor och läror att lära mig, men min strävan är ändå varje dag, att uppleva mitt liv i nuet...trots motgångar och sorger har jag fått mitt liv till skänks...det finns en mening, jag är en puzzelbit i det stora hela. Trots att jag inte alltid förstår dess mening.

 

 

 
Visst är det lätt att slå på sig själv än att berömma det du faktiskt utför.

 

 
 
Trevlig kväll!
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 
 

Onyheterna 20130822

Finns det några nyheter, eller upprepar jag bara dag från dag?

Kanske är det så, just nu händer det inte så speciellt mkt. Vi har väl inte riktigt kommit igång på jobbet med det pedagogiska arbetet så just nu är det mer inskolning å lära känna varandra på nytt.

 

Själv har jag värk i min axel, som är sjukt irriterande... men peppar-peppar, aningen lite mindre värk under dagen idag. Sover iof fortfarande dåligt och humöret blir emellanåt ganska off, helt enkelt. Blev sjukgymnastik igår 15.30 efter jobbet.

 

Har skött svärfars hund Sally idag, gått ut med henne och gav henne mat i morse då han åkt till Piteå för koll av pacemakern. Det var skönt att vara ute och gå på lunchen.

 

Idag hade jag tänkt ha en fastedag... typ så här...

1 ägg (som består av 75 kcal/ägg) Frukost + 2 fincrisp

 

Just vattenmelon, rödlök och fetaost smakar riktigt gott ihop! (Lunch)

 

Cashewnötterna med sin salta smak funkar klockrent till kycklingen, grönsallad (middag)

 

Å en limebit i kallt vatten är kanon gott (passar även till varmt vatten på morgonen)

 

 

 

 

Men det blir antagligen I morgon;

 

Steka 150 gram kyckling (150 kalorier), paprika (ca 20 kalorier) ett par matskedar lågfett-laktosfri turkisk yoghurt (ca 40 kalorier) och en tesked gul curry som vi köpt i en asiatisk affär, skulle tro att det endast blir ett tiotal kalorier då man använder relativt lite till en stor portion, samt några cashewnötter . En skvätt soja på det och mumma! Till det blir det en härlig grönsallad med babyspenat, gurka och det funkar ju alldeles utmärkt – och är endast fem kallisar...

 

Totalt kommer jag då upp till 490 kcal. =)

 

 

Idag blev det Frukost; havregrynsgröt (1,5 dl vatten + 3/4 dl havregryn, hallon ½ dl och nötter ½ dl. 1 dl laktosfri mjölk till.

 

Lunch: 1 dl kokt fullkornspasta och ½ dl kycklingfärssås (hade med mig hemifrån) sallad

 

Middag; 1 bit, ca 100 gr Lax, grönsallad, vatten

 

Kväll; Fruktsallad på 1 äpple, 1 bit nätmelon, 5 physalis, 1 kiwi, ½ banan (gotta)

 

 

Jag har beställt lite kläder och fick dom idag. Bara baskläder, inget direkt spännande =/ men, men.

 

 

Igår fick jag ett tråkigt besked (igen) En av min sons bästa vänner har dött, endast 26 år gammal i blodcancer.
Leukemi, eller ”blodcancer” i dagligt tal, delas - utifrån celltyp och hur snabbt de sjuka benmärgscellerna delar sig - in i fyra typer, som var och en delas in i olika undergrupper.  ALL (Akut lymfatisk leukemi) drabbar varje år bara ungefär 100 svenskar, framför allt barn och ungdomar. Majoriteten av dessa får en standardiserad cellgiftsbehandling och 80-90 procent botas.

 

Men tyvärr gick inte Cristian (smeknamn Moon) att rädda. Min son hann träffa honom veckan innan då han var i Svenljunga, vilket han är glad över. Men ändå kom det som en chock, en jättemysig kille. Positiv, pratglad, social och snäll... vad är det för mening? Blir så ledsen.

 

Vi ska skicka blommor och sätta in pengar på cancerfonden. suck... kan inte hålla tårarna borta, detta är så hemskt. Så många fina människor som lämnat oss detta år. 2013 är verkligen ett 13 otursår!

 

Sambon beställer lampor/lysrör i parti och minut... hans nya lysande hobby!

 

 

Dagens tänkvärda är kanske malplacerad...men vi behöver den.
Mirakel inträffar.. Om du tror på dem!

 

Dags att Unna dig själv...
en härlig start på tillbaka till jobbet. Varför bara "fira" semester och ledighet?

 

Titta runt efter någon ny träningspass, kurs du vill gå, en ny bok du vill läsa, en ny promenad runda, ett nytt recept att laga efter, en ny gammal låt att lyssna på, ge dig själv en härlig behandling, massage tex.

 

Njut av hösten. Gå i skogen och se de vackra färgerna snart träden klär sig i, njut av den klara luften och andas långa djupa andetag =)

 

 Å ett GRATTIS till min syster som ska bli Farmor =) dvs min systerson J ska få sin första bebis.

 

 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 


Dagens nyheter 19-8-13

Välkomna till dagens nyheter från mig.
Vad har hänt idag?
Jo, min son har nu med tåg anlänt till Luleå, han var välbehållen och vid gott mod. Ngt trött efter resan då han tyckte "-Det är lite svårt att sova på tåg" slut citat.
 
 
Väl på stationen i Luleå kom hans Mormor 81 år och mötte honom. Det visade sig att han då led av extrem hunger, då hans resepengar tagit slut. Så Mormodern fick bistå med en stycke hamburgare på den berömda och lättillgängliga Stationsgrillen. Därefter begav de sig mot bostaden efter ett stopp på den kände Ica butiken i närområdet.
 
 
Vi välkomnar den förlorade sonen, skönt att ha honom tryggt i Norrbotten igen efter de farofyllda eskapaderna vid västkusten och staden Borås.
Där han ägnat sig åt ett post-apokalyptiskt lajv i Bockaby strax utanför Borås.

 

Vad handlar det om?

– Det är ju en hel del politik och väldigt mycket intriger. Man kan jämföra det med (den amerikanska TV-serien) Game of thrones, fast med andra karaktärer.

 

En av spelarna berättar, att hon hakade på lajvet eftersom hon är intresserad av teater och vill utveckla sitt skådespeleri.

– Sedan har jag även öppnat upp mig som människa för olika perspektiv, att kunna ta situationer och konflikter på ett helt annat sätt. Så det är en pedagogisk hjälp också.

 

Hur mycket frihet har man när man spelar?

– Vi har ett regelsystem och en färdig värld, och där kan det hända mycket oväntade situationer beroende på vad ens roll har för mål och känslor. Oftast handlar det om att nå så mycket makt som möjligt för att stiga i graderna.

 

Kan det vara lite så att man får leva ut saker man annars inte kan göra?

– Absolut, det kan man definitivt få göra. Det kan vara både knasiga, roliga och våldsamma situationer. Man spelar ju ändå en roll som vill klättra på maktstegen, säger alltså en av de medverkande i spelet.

 

Valvet utspelar sig långt in i framtiden i en värld omskapad av atomkrigets förödande krafter. Endast ruinerna av civilisationen finns kvar och vi följer livet i byn en handelsbosättning söder om den radioaktiva krater som en gång var Borås.

 

Livet är hårt i den nya världen och människan lever på civilisationens överblivna rester skapandes det liv man kan i en värld där dom som håller ihop är dom som överlever.

 

Valvet fokuserar på det sociala spelet mellan byns besökare och invånare. I en värld baserad på Falloutspelens miljö. Pressade och udda situationer kan lätt uppstå i en värld där banditer och muterade gastar förekommer.

 

 
Det var det.
 
 
Övriga nyheter idag är egentligen inga nyheter. Värkande axel på höger sida och bloggaren själv, yogapass på morgonen, arbetat och varit hos sjukgymnast för tredje behandlingen, och det känns just nu som det bara blir värre.
 
 
Matnytt; havregrynsgröt med hallon och nötter till frukost, ½ veg biff med ½ potatis och lite sallad till lunch, och middag blev rester från gårdagen. Dvs 1 kycklingfilé, ungsbakade rotsaker och sallad. 1 äpple på kvällen.
 
 
Grannytt; Min f.d granne som sålt sitt hus har nu hämtat sin friggeboda =)
 
 
 
Detta var dagens nyheter!
 
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Gul som en citron

En vanlig söndag, ny dag med nya förhoppningar...
Vaknade först runt 04.00, smög upp och tog mig en citodon för min axelvärk, la mig och somnade om till runt 06.00 å min katt Chanti satt där på mitt nattduksbord, jamade åt mig och uppenbarligen tyckte att det var dags att vakna.
 
Suck, blängde först på klockan och sen på henne, bestämde mig för att det var för tidigt och lyckades vända mig å somnade om... Så nästa gång vaknade jag 08.30 så skönt att fått sova en stund längre, njöt av att vakna utan oväsen. Chanti var dock strax vid min säng, hon känner nog på sig då jag vaknar. Tittade åter uppmanande och undrade om jag skulle komma upp nu, jag sträckte ut handen och kliade henne lite. Med en liten suck slängde jag benen över kanten och nu värkte axeln igen.
 
Båda katterna redo för dagen och gick i samlad trupp före mig mot köket. Jag hann ju slänga på mig t-shirt och leggings innan jag följde dom dit. Gav dom mat, å så blev dom nöjda. Kokade mitt vatten... tog det med och gick till yogarummet. Gjorde mitt pass, och en längre meditation.
 
 
Igår la jag en tarot stjärna för mig själv. summan av stjärnan blev ingen-ting som har betydelsen:
Buddha har valt ett ord med verklig potential- shunyta, som på svenska motsvarar ingenting som i sig inte är ett vackert ord. Men ordet vibrerar av möjligheter. Från ingen-ting till ingenting gör hela resan.
Allt jag kan göra nu är att slappna av i denna "intighet", falla in i tystnaden mellan orden, betrakta uppehållet mellan andetagen och uppskatta upplevelsens tomma ögonblick. något heligt är på väg att födas fram.
 
 
Efter min meditation och yoga stund återvände jag till köket, kokade kaffe åt min sambo och gjorde mig en kopp te.
Sambon min kom upp, och efter en stund lämnade han mig och åkte till sitt jobb för att fixa ngt. satt kvar i köket med min tekopp och bläddrade i några kataloger. Bestämde mig så för att shoppa lite kläder, sambon ville ha sig ett par shorts? så, jag beställde honom ett par. sen blev det både tunikor, t-shirts, linnen, underkläder, cardigan, kofta och ett par offwhite pumps skor som jag letat hela sommaren =) men det blev en hel del... suck.
 
 
Oj vad det tar tid att sitta vid datorn å beställa... vips gick det två timmar bara så där. Messat med sonen som nu ska sätta sig på tåget HEM, jippi. Skönt att få hem honom på hemmaplan.
Hans sambo Malin hade varit till doktorn som ville att hon skulle göra en del livsförändringar. Får hoppas dom kan stötta varandra i det.
 
Ingen vinst på v75 DD, typiskt. Var å lämnade in hästarna och tänkte att vi kanske skulle tagit den häst som vann i första loppet. Men...blir så dyrt att ta så många hästar så jag vågade inte ta bort någon av de hästar Mor trodde på. så jag lät bli och vi blev utan vinst. =/
 
 
Vädret idag är blåsigt och solen tittar fram emellanåt. Funderade på en cykeltur men tror jag går en sväng istället, för att inte blåsa bort.
 
Citron, en bortglömd botgörare...
De gamla egyptierna använde frukten som potensmedel och som feber medicin. Antikens greker och romare använde frukten för att hålla insekter och bakterier borta från maten.
 

Citronens välgörande verkan sägs kunna hjälpa vid övervikt och rening av mag- och tarmkanalen. Det är inte ovanligt att man även blir piggare och då är bättre rustad för att komma igång med att börja motionera.

 

Man ska alltid späda citronen med vatten, då den är stark och kan reta slemhinnorna annars. Den bör vid känslighet inte drickas på fastande mage.

 

Citronen doftar väldigt gott och har en helande och uppiggande effekt känslomässigt och andligt sätt. Den används även inom skönhetsindustrin.

 

 
 
 
Citronens antiseptiska egenskaper...
I Asien som Latinamerika blir du som turist uppmanad att spruta citronsaft på maten, för att minska risken att bli magsjuk. Framförallt är den rik på C-vitamin och bioflavonoider som förstärker vitaminets effekt.

Baksmälla...
Blanda saften av 4 citroner, 4 msk citronvinäger och 1 knivsudd salt med 0,5 l vatten. Drick före frukost på fastande mage. Testa också saft av 1 citron i en kopp svart kaffe mot Huvudvärk.

Dålig andedräkt...
Skölj dagligen munnen med saft från 1 citron i ett glas vatten. Avsluta varje måltid med att tugga på en citronskiva.

Magbesvär...
Drick till varje måltid saften av en citron i ett glas vatten. Citronsyran stimulerar produktionen av magsaft och magmusklernas arbete.

Halsont...
Blanda 25 cl vatten med saften från en citron och 1 tsk salt. Gurgla en minut 3ggr/dag.
 
 
 
Ett recept:
 
Lax i folie

1 st laxsida (ca 1.5 kg)
2 st citroner
1 st röd chilifrukt
1 fiskbuljongtärning
lite citronpeppar, efter smak
1 ½ dl matlagningsgrädde (laktosfri)
½ creme frech (laktosfri)
Ugnsfolie

Servera med:
Sallad, ugnsbakade rotsaker, quinoa, eller råris


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Lägg laxen på ett folieark.

3. Peppra.

4. Tvätta citronerna noga.

5. Skiva dem och lägg skivorna på laxen.

6. Kärna ur och hacka chilin.

7. Strö den över alltsammans.

8. blanda grädde, creme frech och fiskbuljong och gör ett paket av foliearket runt om laxen. Häll över gräddblandningen

9. Grädda i mitten av ugnen cirka 20–30 minuter. Känn dig fram, tiden varierar med laxens storlek.

10. Servera med en sallad, quinoa, råris eller ugnsbakade rotsaker, gärna sötpotatis i den.

11. Ringla över vätskan i foliepaketet, den smakar gott av fisk och citron
 
 
Jättegott, men för att vara på säkra sidan brukar jag använda en plåt med kanter.
 
 
 
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Lördagsmorgon med olika uppvaknanden på vägen

Yrvaket märker jag sambon som stiger upp och går till toan för andra ggn, hm. Vänder på mig...värker, hela tiden i min axel...läss, trött då sömnen är dålig och jag försöker på olika sätt vända mig i sängen för att komma till ett läge där jag kan slappna av, kanske somna om.
Kissarna "pratar" /jamar om vart annat, först den ena och sen den andre, sömnen är svår att nå, ögonlocken tunga och jag får snart erkänna för mig själv att jag klarar inte att hitta ngn skön ställning för min axel. Jag stiger upp, två glada och hungriga missar jamar och skuttar glatt mot köket, hm... ger dom mat, mina små matvrak och sen blir det vattenkokning och jag släpar mig till yogarummet.
 
Regnet piskar mot fönsterrutorna, grått och blött utanför. Det ger ingen energi utan bara att konstatera att vädret är oroväckande blött idag.
Jag tar ett djupt andetag och sucken trillar över läpparna. Sätter mig ner och tonar in; 3 ong na mo guru dev na mo. "jag böjer mig för min inre visdom", som används som en startsignal till kroppen.
Börjar med uppvärmning och snart har jag väckt min trötta kropp och är i full gång. Det bästa med helg är att jag slipper kika på klockan hela tiden, jag får göra hur mycket och länge jag vill utan att passa en tid för att åka och jobba. Så idag höll jag på 1.45 h, jättehärligt efteråt.
 
Går tillbaka till köket och kokar upp varmvatten igen för en skön kopp te, kokar kaffe till min sovande sambo som jag häller i termosen. Tar min te kopp och ringer min Mor.
 
Min mamma, så go och glad, omtyckt av så många och som anpassat sig till livets olika skiftningar. Min far som blev alkoholist och de skilde sig efter 25 år. Och sen vid 40 träffade sin andre man som var som han var även om inte alkoholen var hans problem, så var han inte speciellt snäll eller omtyckt. Min mamma som aldrig förr klagade för egen del och aldrig pratade om lidande eller plågor, som alltid gaskade upp sig och tyckte livet skulle ses från den ljusa sidan. Fylld av massor av humor och lek när man hälsade på och pratat med henne, pysslig, händig och full av liv.
 
Nu är det inte samma mamma längre, efter min systers bortgång har någon bytt ut min mamma. Nu är det mkt klagomål om hur hon mår, hur hon inte orkar och helt plötsligt har hon blivit ett offer för livet. Alla runtikring henne borde ju... helt plötsligt är vägarna enkelriktade och hon ser inte längre sin egen del av det som sker. Minnet sviker och hon gör om sanningen som hon tycker den ska se ut.
 
Mamma som aldrig hade levt ensam, näst yngst i en syskonskara på 8 barn och med ett vuxenliv tillsammans med en partner eller oss barn hemma, vantrivs nu med den sociala isolering som flytten kom att innebära. Det blir ju många ensamma timmar var dag trots besök av oss barn, barnbarn, släkt och sina syskon.
 
Efter flytten har hon även slutat gå, hon vill inte och hennes kondition är urkass. Hon får sendrag i benen och vågar helt enkelt inte röra sig som hon gjorde förr. Trots att de läkare jag träffat och som pratat med henne har uppmanat och uppmuntrat henne att röra på sig, och förklarat att det inte är bra att vara så stilla som hon nu är. Hon har fått en bra massageolja av mig som ska hjälpa mot sendrag, hon äter medicin för att hon ska få sova nattetid. Och om hon rörde sig mer, skulle sendragen/kramperna minska...men nej, det lyssnar hon inte på.

 

Hon kan snart inte handarbeta längre, värk av atrit i tummarna och inte laga mer komplicerad mat, trots att hon förr var mkt duktig på matlagning, sysselsättningar som varit mkt av hennes liv tidigare. Det innebär att hon slutar äta ordentligt, dricker mest bara kaffe, som ju är vätskedrivande, och äter fil med en och annan smörgås, så framför allt får hon inte i sig tillräckligt med vätska, vitaminer och mineraler.

 

Idag när jag pratade med henne sa hon att hon blir sjuk om hon reser bort?? Hon fick lunginflammation i julas, och är rädd att hon får det antagligen igen om hon måste resa.
Så, Ja hon menade att hon inte längre orkade då hennes bror Alvar bjudit ner henne till deras hem i Dalarna. Resan skulle han betala, så hon behövde bara åka med.
 
Men så har hon börjat fundera om hon ska åka till barn och barnbarn på västkusten, då blev det för mkt. Jag frågade om hon bestämt sig för att åka, vilket hon nu inte har...
Nu mera är allt jobbigt, besvärligt och inte längre så lockande. Hon har tappat sin livsgnista och jag skulle vilja bedöma det hela som en mindre depression. Men inte vill hon gå och prata med ngn, det har hon aldrig behövt förr. Men efter flytt till Luleå från hemmet i G-byn har hon inte längre sina vänner (även om hon dom sista åren klagade en hel del även på dessa) så saknar hon dom en hel del nu. Och allt gammalt är ju glömt nu.
 
Ja, jag tycker det är jobbigt att jag förlorat min goa, glada mamma. Vet inte om jag tycker den här kopian är så rolig att umgås med. Hon kan vara både småelak och tjörmig om det mesta. Som tur är finns hon kvar emellanåt, så det får man ta vara på. Och ännu kan hon skärpa sig och vara sitt goa jag då det kommer gäster.
 
Missförstå mig rätt, jag älskar min gamla mamma, är glad att hon lever och ännu kan ganska bra ta hand om sig själv. Men visst blir det en omställning, då hennes personlighet förändras. Det är så sorgligt att uppleva.
Jag ringer henne varje, varannan dag och har gjort sen hennes sambo för 2 år sen gick bort. Hon ringer ju mkt sällan till mig. Men idag när vi pratade så kom hon inte ihåg att det var så, utan i hennes värld låg det till på ett annat sätt. Suck. (dvs, hon blandar ihop oss syskon, om vem som gör vad)
Men det kanske är så att bli gammal... livet och omgivningen blir ngt annat än vad det var, sanningar blir skeva och man bygger upp egna bilder av livets väg.. hur man nu upplever att det är, eller var...
Jag känner mig sorgsen och trött, skulle gärna vilja att ngn stöttade även mig. Känner mig inte så stark längre, min sorg är på ett annat sätt, och mkt av den är fortfarande kvar i mitt inre och jag har inte vågat släppa ut den. Vem tar då emot mig?
 
 
Regnet har nu lugnat sig, men vinden utanför tilltagit. Jag ska åka på kiosken och lämna in tipset, DD-v75. Inte för att det blir så mkt om man vinner, men min Mor tar ut hästarna och detta är ngt hon ägnar en hel del tid på.
 
Kanske att jag tvättar lite och möjligen städar.
 
Drog ett änglakort, stod att jag skulle unna mig det lilla för att må gott och hitta det vackra inuti oss.
 
 
 
Dagens Tänkvärda
Den som ställer många frågor ökar mångas visdom. Kinesiskt ordspråk

 

 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 

Omotiverad- surströmming

Var till sjukgymnasten igår tisdag , fick en annan typ av "ultraljud" på axeln samt akupunktur som landstinget kör med, är ju inte lika effektivt som den äkta kinesiska akupunkturen...men jag kan ju inte åka till kusten varje vecka för sån behandling. Sjukgymnasten trodde dock inte det var rotatorkuffen utan tillbaka till; Slemsäcken (bursa subakromialis/subdeltoideus) blir vid överbelastning vätskefylld och symtomgivande. Denna slemsäck är förhållandevis stor (som en öppen hand) och täcker därmed över flera strukturer i axelleden.
 
Iaf har jag haft en dålig natt (när ska jag berätta ngt annat, kanske kan tyckas) För axeln har värkt. Men på fredag ska jag på ytterligare behandling, så det ger sig kanske så småningom...bara att hoppas, med andra ord.
 
 
Imorse steg jag upp 06.30, var enormt omotiverad att yoga på morgonen... så jag hade alla möjliga och omöjliga ursäkter i huvudet, till slut bestämde jag mig, nä...jag går på mattan å ser vad jag orkar. Och tur var ju det, för väl där så kommer lusten och programmet blev gjort. Känns ju extra bra då det är så, kan jag tycka.
 
 
Gick bra att jobba och var rätt trött då jag kom hem. Ringt son i Borås, han har det gott. vilket är trevligt att höra. Han har dock inte hört av varken släkt eller sin Far, trist!
Ringde även Mor, å idag gick det att nå henne på hemtelefonen. Hon hade varit på släktträff med sina syskon och kokat palt till allihopa. Hon är besviken på en av sina systrar, och ibland blir det ju så. Det är inte alltid lätt att ha en relation med syskonen, jag vet. Man har olika livssyner och ja, man glider ifrån varandra och man gör sina egna val vilket inte alltid är godkänt inom familjen. Själv känner jag mig rätt harmonisk i mitt val av att inte ha kontakt med ett av mina syskon, vi har helt olika värderinga och vi har gjort våra val i livet. Inget jag grubblar på speciellt mkt.
 
 
Så iaf för att backa till Mor å just hennes syster så var hon besviken, vilket sker då man har förväntningar på någon å dessa inte infrias helt enkelt. kommunikation går två vägar, så det bästa för Mor är väl att acceptera att relationen är dålig.
Själv tyckte jag hennes syster var riktigt trevlig då jag träffat henne, men då krävs det att inte ha förväntningar som den andra inte vet om att man har. Livet är ju så.
 
 
Idag torsdag steg jag upp 06.20 och det var lättare att gå och göra yogan idag, kände mig motiverad och såg fram emot dagen. Vi har haft planeringsdag idag 08.30-18.30 och avslutade med gemensam surströmming på jobbet.
Jag åt 1 st surströmming, det räcker för mig. Med potatis, röd lök och mjukt tunnbröd.
 
 
Har dock inte riktigt varit mitt positiva idag, och det har påverkat mig. Ibland kan jag inte rå för att jag blir så läss på allt prat om jakt. Men jag bor i en kommun där jakt är ett vanligt inslag i kulturen här. Men måste man ta in det i förskolan? Jag tycker inte det, så jag sa ifrån och jag tror alla blev lite stum.
 
Lite Historia:
 

Människan är en allätare eller omnivore som det heter på latin/engelska. Det här är knappast något revolutionerande även om det finns en och annan galning som påstår att vi är köttätare. Ju längre bak i tiden man går desto osäkrare blir det vi tror oss veta. Hur som helst har jag tänkt redogöra för hur de som verkligen forskar på ämnet tror att det kan ha sett ut. Jag kommer att skriva människan i hela denna artikel även om det vi idag kallar för människa, eller homo sapiens sapiens, först ”kom till” för ungefär 200 000 år sen i Afrika.

 

I en artikel från 2003 med titeln What Actually was the Stone Age Diet? tar man upp att det som troligen först skiljde människans diet från den som apor har var användandet av rötter och rotfrukter för mer än 3 miljoner år sen. Detta baserar man på tänderna hos människans föregångare redan då hade tänder för mer svårtuggad föda. Även nutida analyser av apor och människor som lever traditionellt i samma regioner i Afrika visar på dessa skillnader. Användandet av rötter och rotfrukter i födan tror man gav människan tillgång till mat året runt även i mer säsongsberoende miljöer.

Så VI var inte först och främst köttätare, det kom senare. Men många vill hävda att vi alltid varit köttätare, men tyvärr, DET stämmer inte.

 

Även om vi inte är neandertalare eller ens härstammar från dem är detta intressant av en viktig orsak. Ett vanligt argument från människor som förespråkar LCHF, paleo, stenålderskost (dessa är inte samma sak rent matmässigt, men de baseras på samma evolutionsargument) är det är mycket mer energieffektivt att jaga och äta djur än att samla in plantföda och sen äta det!

 

 

Den här studien visar att det helt klart inte var så för vissa neandertalargrupper. De har tagit sig tiden att inte bara samla in födan utan att också både förbereda och koka den.

 

När det gäller själva kokandet av mat finns det spår ända tillbaka tills för 250 000 år sen och människan tros ha kunnat kontrollera elden mycket längre än så. Kokande av mat anses vara viktigt då det gör energin i maten mycket mer tillgänglig för oss. Energibrist är knappast ett problem som finns för närvarande men för flera tusen år sen var problemet det omvända.

 

Hur som helst, vi ska ha Barbapappa tema under kommande två terminer. Så vi har planerat detta idag, och gjort lite grann omkring detta. Jag saknar dock min förra kollega, som flyttat tillbaka till Skellefteå =( Vi hade ett bra samarbete.

 

 

 

Har du tänkt på att om du äter vegetariskt 1 dag i veckan, sparar du 20 djurliv! (läste det i dagens tidning)

 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


Å så rotatorkuffen nytt

Måndag morgon, trött...ja ni vet. segt att vakna då väckarklockan ringer, gäsp, ta sig i kragen och släpa sig upp.
Hade även imorse en dröm fortfarande på näthinnan, men det är ju 15 timmar sedan...så nä, idag blir det ingen att berätta, för den har flugit sin kos i kosmos.
 
Är ni läss, på att läsa om min axel? Det är jag!!! Men den upptar mkt av livet just nu.
Vaknat några ggr med värk i min axel så idag bestämde jag mig för att kolla med Vc om det finns ngt att göra? Åkte dit 10.40 fick jag tid. Hon undersökte igen och konstaterade att det var inflammation i
 

Möjligen att Rotatorkuffen som är boven, det är ett samlingsnamn för en grupp av djupt liggande muskler som

utgår från olika delar av skulderbladet och fäster i den översta delen av

överarmsbenet. Musklerna är fyra till antalet och har som främsta uppgift att

stabilisera axelleden, men de spelar även en viktig roll vid vridrörelser

(rotationer) samt att lyfta armen i axelleden. Inflammerad sena, del av rotatorcuffen

Skulderledens tak, utskott från skulderbladet

Slemsäck fylld av vätska pga. inklämning

Då man har en rotatorkuffruptur gör det ont att till exempel bära och lyfta föremål. Typiskt är också nattliga smärtor och att det gör ont att ligga på den skadade axeln


Imorgon ska jag till sjukgymnasten för att få ultraljudbehandling av min axel.

 

 

Behandling kan vara:

vila

icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel

stärka och stretchövningar

ultraljud terapi

kortikosteroid injektion

kirurgi (för svåra skador)

 

 

 

Har tagit det lugnt och fick ny medicin igen, inflammationshämmande samt insomningstabletter för lite sömn. Så nu mina läsare, är det god natt för mig. jobbar nu 75%  istället för 100% blir 9-15 tider.

 

Idag blev det havregrynsfrukost, rester av gårdagens ris, kycklingkassler och champinjoner, sallad till Lunch och faktiskt även middag. men då fick jag spe på med lite hallumiost, och sallad =) Kände ingen matlagningsinspiration idag.

 

Men Fisk är nyttig mat Den ger kroppen D-vitamin, jod och selen. Fet fisk, som lax, sill och makrill, innehåller också omega-3-fett, som kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdom. För Barn är omega-3-fett viktig framförallt för att hjärnan och synen ska utvecklas normalt.

 

Två till tre gånger per vecka Därför är det bra för både vuxna och barn att äta 2-3 portioner fisk eller skaldjur i veckan och att välja olika sorter, både mager och fet fisk. Visst skaldjur räknas med. Jag som älskar skaldjur gör att det blir enklare att komma upp till rätt mängd per vecka. Det ultimata för oss är att försöka äta en fet fisk av de tre fiskmåltiderna.

 

Dagens tänkvärda: Andra lever för att äta, jag äter för att leva? Sokrates

 

Har du tänkt på att om du äter vegetariskt 1 dag i veckan, sparar du 20 djurliv! (läste det i dagens tidning)

 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


Min avsikt

Dagens änglakort. Frågade mina änglar (i korten) om min dröm idag. kortet jag drog blev:
 

Min solida avsikt.

Eftersom du blir effektivare med ditt sätt att utrycka, kommer du att utöka din användbara tid. Genom att bli klar över vad du vill ha under varje viktig del av din dag, kommer du att dra till dig lagen av attraktion till ditt arbete. Och det kommer behövas mycket mindre tid för dig att åstadkomma mycket, mycket mer.

 

Har varit en mkt kort sväng med sambon till svärfar, allt var bra där. cyklade sen en sväng innan vi fick brått hem, dags för toa besök. Och regnet hängde oroväckande över våra huvuden.

 

Dagens Frukost; 1 smoothie och 3 fin crisp.

Min sambo försöker rensa, men tänkte slänga en hink jag äger. Detta satte jag stopp för, då hinken är av vidare modell och super bra att ha kattfoder i. Ibland tänker han slänga fina, användbara saker bara för att få bort från carporten! Bättre att ta tillvara det som är helt och kasta sånt som är trasigt, eller ge bort till ngn.

 

har busat med kissarna lite idag också, Mango var så himla busig och behövde bli av med lite överskottsenergi. Märks att han har jagat i stort sett hela sitt liv, han är enormt snabb på att ta sakerna man leker med.

 

 

 
Slappar här i en kartong, det e skönt.
Min vacker tjej, Chanti
 
 
En bild från Långnäs/Alvik där min farbror, fru och kusin bor. Blev ännu mer sugen på damm då han hade en.
 
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

Rutschkanan ner

Vaknade i morse med min dröm klar i huvudet. Jag drömde att jag och min son skulle gå från Arjeplog till Lycksele. Han tog cykeln och cyklade före och jag gick. Jag gick jättelänge, förbi hus och solen var varm, svettigt och jag gick, det var tungt och långt. Tänkte att jag vid nästa busshållplats skulle se om jag kunde åka buss, men busshållplatserna var väldigt långt ifrån varandra så jag hittade ingen. Gick förbi en gård, där kom en ung kille ut och bar en massa grejer från ladugården, han snubblade och ramlade, jag frågade hur det gick, men fort var han uppe och sa att allt bara var bra. Sen kom jag till en rutschkana som jag satte mig ner och åkte, tänkte att oj vad fort det måste gått med cykeln som min son hade här. Eftersom rutschkanan var en del av vägen?? Jag gick på vägen men jag nådde inte fram, utan det var vägen som var min huvuddröm.
 
 
i Drömmen slutade dock inte rutschkanan i vatten...den bara fortsatte =)
Om jag gör en drömtydning på min korta dröm...kanske det skulle vara ngt att jag går på min tänkta väg, min son tar sin egen även om vi är sammankopplade. Vid ett parti på min väg går det väldigt fort fram, så jag känner det i baken då jag åker nerför rutschkanan. =)
Mötet med den unga killen kan vara ngt som att jag möter någon på min väg som hamnat utanför sin väg, men tar sig upp igen?
 
 
Läste detta ang väg; Din riktning i livet, idéer eller önskemål som styr riktningen. Om vi älskar att ta hand om andra, kan dessa känslor direkt koppla oss på vägen av healing, omvårdnad, medicinsk praxis. Stigen symboliserar därför den riktning som din dominerande känslor. Stigen har använts som en religiös symbol för tusentals år, och här innebär i vilken riktning din personliga tillväxt mot helheten tar dig. Det är vägen erfarenhet du beträder medvetandet, eller pre-medvetande, förlorade i naturkrafterna och instinkt, till frigörelse och individualisering av ditt själv på ett medvetet förverkligande av din inneboende väsen, på alla nivåer. Så den vägen kan bara säga - ditt livs resa.
Det är inte första gången jag drömmer om just rutschkana, vilket är lite spännande, vad just den biten står för?
 
Idag är det iaf söndag, och jag vet inte riktigt varför, men min högra axel värker så jag blir snart galen!! ok, galnare eller tokigare än vanligt. kruxet är väl att visst kan jag gå på Vc och få en kortisonspruta, men det hjälper ett kort tag och sen är det tillbaka... så vad gör jag?
 
 
Dr. Eva (dvs min egen undersökning) berättar; Slemsäcken (bursa subakromialis/subdeltoideus) blir vid överbelastning vätskefylld och symtomgivande. Denna slemsäck är förhållandevis stor (som en öppen hand) och täcker därmed över flera strukturer i axelleden. En inflammerad eller irriterad sådan provoceras framför att av att den klämms mellan vävnaderna i det subakromiala utrymmet då armen lyfts uppåt (eleverar). Den kan även provoceras då någon av dessa intilliggande vävnader aktiveras.
 
 
Smärtan börjar ofta spontant utan orsak och kan drabba alla åldrar. Den är placerad utsida axel, ner längs utsida överarm och ibland även utsida underarm. Det kan göra ont antingen vid rörelse av armen, vid vila eller kontinuerligt både dag och natt. Kronisk slemsäcksinflammation har dålig självläkning och kan pågå till och från i åratal. (kul?)
 
Bursit beror för det mesta på att leden överansträngts, men den kan också vara en del i en reumatisk sjukdom som till exempel reumatoid artrit (ledgångsreumatism), gikt eller pyrofosfatartrit. Ofta drabbas bursor kring knäet, armbågen, höften eller axeln. Tillståndet hör till gruppen mjukdelsreumatiska sjukdomar.
 
 
Behandling är alltså kortisonspruta och träning!! Och inget ger speciellt bra lindring. Läste dock att kinesisk akupunktur kan vara en lösning, MEN det finns inte i Arjeplog. Blir dyrt om jag ska åka till kusten 1 gång i veckan för att göra detta.
 
Jag har sovit jättedåligt länge nu, och det påverkar verkligen humöret och orken. Igår blev det inte heller så mkt gjort, har lixom tappat stinget just nu. Mår illa av alla tabletter och får huvudvärk av för lite sömn. Nä, en hängning kanske skulle föredras, så man kunde fly livets plågor...suck!
 
 
Idag vilar jag från yogan, mår verkligen inget vidare. varken fysiskt eller mentalt. Blir enbart lite meditation och hoppas det ljusnar.
 
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Helgen; mat, sorg och tankar

Igår fredag var det som vanligt - jobb. igår jobbade jag 08-17 men efter 16 var det slut barn på förskolan. Vi städade lite och sen satte jag mig en stund vid datorn för att leta bilder på barnen, vi håller på att uppdatera på avdelningen. Tyvärr hittade jag inte bilderna jag hoppats hitta, så 16.30 la jag ner och tog ut flextid.
Cyklade till apoteket för att ta ut ny/mer medicin åt Chanti för hennes hälta. Tyvärr hade dom ingen medicin =/ så vi får vänta till måndag. Cyklade förbi konsum och köpte grill pot. sallad åt sambon.
 
Han slutade tidigt idag, men han var upptagen med att sätta upp den nya ytterbelysningen på förrådet och ställa in den nya lagerhyllan, så då fick jag handla innan jag kom hem.
 
Gjorde yogapasset innan jobbet, det är så skönt att jag får till det nu. dvs stiger upp så jag hinner innan jobbet, gör mig mkt piggare. Men min axel krånglar, vet ej om det blir bättre?
 
Tänkvärt:
Tänk vad pengar som går åt för att äta oss runda goa och ibland överviktiga, sedan använder vi ännu mera pengar på att gå ned i vikt!”
 
 
Igår fredag åt jag;
Frukost; Havregrynsgröt, hallon, nötter med mjölk samt ett glas smoothie på banan, hallon, mango, juice och naturell yoghurt.
 
Lunch jobbet; Veg lasange, 1 hårdmacka, vatten
 
Mellis; Hade med mig 250 ml smoothie från morgonen, 1 rågrut hårdmacka med ägg
 
Middag; 1 liten kycklingfilé, ½ stekt sötpotatis, champinjonsås på färska champinjoner, sallad på mangoldblad, tomat, gurka, rädisa, paprika. Blev jättegott.
 
Kvällsgott; 1 fruktsallad på ½ banan, 1 päron, 1 kiwi, 2 passionsfrukt. mmm gotta.
 
Vi såg en dålig film... suck, och så började vi på ytterligare två...men igår vart det inget bra alls på filmsvängen. Jag gick och la mig 22.15 och såg ett inspelat avsnitt av komissarie Lewis, det var iaf bra!
Tog en citodon för natten, då axeln bara värker och är elak.
 
Idag Lördag. Vaknade av värk och Chantis jamande. Klev upp och gav dom mat, men tog ytterligare en citodon och la mig, somnade om-skönt.
Steg upp ca 8.45 för min telefon ringde 08.10 och väckte mig. stängde dock av signalen, men somnade inte om.
 
Kokade mitt varmvatten och tog telefonen till yogarummet. gjorde min yoga och ringde sen upp min Mor. Hon hade spelat på V75, så jag fick hästarna. Hon höll på att rensa och stöka. Så vi pratade på en 40 min.
 
Dags för Frukost; 1 Smoothie blev det. Har nämligen fått tillbaka illamåendet, och har huvudvärk idag. Så vad tror jag det beror på?
Dr Eva (min egen diagnos) tror att jag lider av .. sorg-stress som är obearbetad...
 
”Nästan allt som påverkar dig negativt är en sorts sorgupplevelse”
 
 

Vi är vana vid att sjukdom kommer från rent fysiska åkommor som skador eller defekter i kroppen. Det vi ofta missar är att sjukdom kan komma från sorg. Den vanligaste naturliga orsaken till kronisk sjukdom är olöst sorg, vilket vi sällan talar om.

 

Sorg är en naturlig känsla hos oss människor och alla drabbas av sorg någon gång under livet. Sorg som hanteras på ett effektivt sätt kan den leda till andlig tillväxt och ökad medvetenhet, medan en obearbetad sorg kan leda till sjukdom, värk, depression, magvärk, huvudvärk/migrän och andra känslomässiga störningar inkluderat mani och psykos.

 

Det mesta av vår psykiska energi efter till exempel ett dödsfall går till att bearbeta förlusten och det blir inte mycket ork över till annat.
Relationer är inte utbytbara, utan behöver sörjas.


Det är vanligt att sorgen sätter sig i halsen, som en klump och att det känns svårt att svälja ("globus hystericus"). En klump i halsen tyder således på obearbetad sorg och outlösta tårar.Att gråta vid sorg kan släppa på spänningar och stress. Vi har flera sorters tårar, beroende på om det rinner i ögonen för att de är torra eller om vi gråter för att vi är ledsna. När vi gråter av ledsamhet och sorg innehåller tårarna högre mängd stresshormoner, vilket innebär att vi "gråter ut vår stress".  

 

Tiden läker alla sår - denna myt gör sörjande passiva istället för att aktivt söka läkning. Sorgearbete kräver tid och det avgörande är vad du fyller tiden med. Problemet är att de flesta saknar kunskap om vad detta sorgarbete innefattar. Tårar är bra men det är inte tårarna i sig som ger läkning.

 

Eftersom myterna om sorg inte ger någon vägledning till hur känslomässig läkning uppnås, utvecklar sörjande ofta egna (negativa) beteenden för att få tillfällig lättnad, t.ex. alkohol, tabletter, arbete, träning, mat, shopping, ilska eller sex. Man hittar helt enkelt en annan kanal för att inte gå under och klara sig i vardagen.

 

Gemensamt för alla dessa flyktvägar är att de tillfälligt förändrar sinnesstämningen och skapar en illusion av förbättring. Detta kan ta den sörjande längre och längre bort från det sorgarbete som behöver göras.

 

Att våga, orka och tillåtas sörja är alltså viktigt för den framtida psykiska hälsan.

 

Vi sörjer därför att vi behöver ta in förlusten vi lidit. Sorgen är ett sätt att uppleva och visa inför oss själva och omvärlden att vi behöver tid och utrymme att förstå vad vi varit med om.

 

 

Så... När kommer jag att orka bearbeta denna vårs förluster, då jag känner att jag behöver vara där för min Mor som verkar bli mer och mer förvirrad.

 

Därför är jag rädd att min egenställda diagnos på min axelvärk, mitt magbesvär med illamående och huvudvärk beror på obearbetad sorg efter kära Lena (min svägerska) och min älskade Syster Elisabeth. Jag känner mig mitt inne i en glaskupa, där världen fortsätter som vanligt på utsidan, jag jobbar, tränar, äter och tar emot intryck men känner mig ändå bortkopplad på ett overkligt sätt.

 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


Svältkur

Jobb idag. Steg upp 06.15 då jag kände mig rätt trött. Men gav kissarna mat och kokade vatten för att ta med i yoga rummet. Idag blev det hela passet igen och jag gjorde uppvärmning och orkade plankan 1 min...baggis kanske, men för mig kändes det som en seger, å det kändes riktigt bra att orka lyfta raka ben 26 andetag. Är ju svag i magmusklerna, och har egentligen aldrig riktigt tränat dessa. Så en liten seger för mig...
 
Jobbat mellan 8-17 och är jättetrött! Idag var det en torr färdig panerad veg biff med pot mos, och jag äter ju just nu ingen potatis och min mage pallar inte panerat...så =ingen lunch för mig. Tur nog kokade jag två ägg i morse som jag hade med mig. Så det är vad jag åt till Lunch idag.
 
Frukost; Havregrynsgröt med hallon och nötter, med laktosfri mjölk (tur jag åt det i morse)
Lunch; 2 ägg på 3 rån med lite majonäs på, te
Mellis; 1 rågrut hård macka med 2 skivor ost
Middag; gårdagens ugnstekta  morot/palsternacka/sötpotatis klyftor, ½ hallumiost, ½ squach.
 
Möjligen att jag gör mig en smoothie ikväll, för att kompensera det lilla matintag som blivit idag.
 
Veterinären ringde ang Chanti idag, dom hittade inget fel på min fina kisse. Så mest troligt har hon en inflammation i leden. Hon får fortsätta med medicin så länge.
 
Min älskade son Robert är nu i Borås! Så...ni i Göteborg/Halmstad som vill träffa honom, ring honom på mobilen =) det skulle glädja honom. Han stannar ända till den 18/8 Så inga undanflykter. =)
 
Nu Tv och sen i säng... är helt slut just nu.
 
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Sparat 15 000 kr

I och Med
 
 

Har jag lixom "sparat" 14 998 kr på att INTE åka på en hälsoresa. + resa tur och retur 2500 kr
 
Jag har hemma istället;
gjort aktiviteter
tränat 2-3  pass/dag
Morgonyogat under bar himmel
yogat i yogalokalen
Stavgång med pumpstavar
stavgång med vanliga gångstavar
långpromenader
cykling
Målat och grävt
Nyttiga balanserade maträtter
 
Välförtjänt belöning; Avslutat med en 1,5 tim Hotstonemassage i Luleå.
 
Fjällvandringen ska jag göra en helg, så den har jag ogjort.
 
Missat från hälsoresa:
Resa till Turkiet
Gruppträning
Äventyrsvandring
Möjlighet till PT
Seminarie (Har själv läst en del och tittat på Tv program som innehåller mkt matnyttigt)
Styrketräning i grupp (har gjort enskilt)
 
 
Om jag haft råd och någon att åka med hade jag givetvis inte tackat nej till en hälsoresa, men mkt kan man göra hemma om man bestämmer sig.
Självklart är det ännu skojigare om man är fler, då blir det ju gruppträning =)
 
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 
 

Bad day

Så, nu ska jag skriva om min dåliga natt...
 
Vill du inte läsa, så ok att sluta nu =)
 
Jag kommer här att bara gnälla av mig lite, varför skriver jag då? Jo, livet består ju inte enbart av det goda och lyckade...så idag blir det en motpool..
 
Inatt har jag sovit skit dåligt, det har värkt som F..n i axeln. Fått vrida och vända mig för att hitta en ställning som skulle kunna funka, upp och tagit värktablett, somnat korta stunder. Och blivit väckt av Mango som inte heller sovit gott inatt. Hörde hur han kräktes, var upp och försökte lokalisera vart, men det var för mörkt så jag fick lämna det till morgonen.
 
Iaf, så ringde då väckaren, jag var så död man kan känna sig. men 06.20 steg jag iaf upp, tvättade av mig för att vakna och kokade vatten, letade upp Mangos efterlämningar och styrde sen mot yoga rummet och satte igång. Men kände att kroppen inte ville, så jag körde ett kortare pass och tänkte att jag kanske behöver mat, då jag var näst intill svimfärdig.
 
Gjorde iordning smoothie på banan, fryst hallon & mango, linfrön, smootch juice, 1 dl naturell yoghurt. 2 fin crisp kex och hade ett kokt ägg sen gårdagen kvar i kylen. Började äta, men det tog stopp. fincrispen växte i mun och fick inte ner smoothien. Kallsvettades och kände mig väldigt illamående. Bestämde mig för att kolla feber, hade dock bara 37,6 men kände tydligt av den.
Ringde jobbet och sjukskrev mig, kunde ju inte gå dit och känna mig halvdöd.
 
La mig och somnade, sov till 11.00 och har nu varit uppe ca 2 timmar. Tyvärr mår jag lika illa och ska nog ta mig mot sängen igen, svettas och mår illa och har fått en hemsk huvudvärk. La mig igen och låg till 16.30
 
Lagade lite mat och så blev det lite Tv, men kände mig helt slut i kroppen. La mig att sova 22.15 och somnade som en klubbad, (med lite hjälp) trots att jag legat mest hela dagen. Då är jag inte frisk.
 
5:2 Onsdag. Vaknade runt 07.45 och klev upp. Tog en insomningstablett igår kväll då jag har så ont i min axel, som väcker mig med smärta hela tiden. Regnet piskade mot fönsterutorna. Var uppe en stund men började svettas igen, yrsel och tog mig en tablett och la mig och låg till 10.30
Kände mig piggare och kokade mig varmvatten och styrde till yogarummet. Körde passet som vanligt, vilket gick bra idag trots att det var tungt så gick det iaf.
 
Frukost/lunch: En grön drink på 1 banan, 1 apelsin, 1 citron, 1 lime, 1 avocado och 100 gr färsk spenat, 1 cm färsk ingefära som jag mixade. Drack ½a och sparar resten till imorgon. Idag var den sur =)
1 msk linfröolja, 5 tabletter algtabletter.
Te och 2 fincrisp med ägg. Idag kunde jag äta.
ca 130 kcal
 
Sen har jag tvättat och bytt sängkläder, känns bra efter man varit sjuk att få nytt och fräscht i sängen.
 
 
Middag idag; 1 bit lax, 1 morot och 1 palsternacka stekt i ugn, 30 gr äggnudlar, grönsallad till 370 kcal
 
 
Thats it.
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

När kommer slutet?

Drog ett änglakort efter morgonens Yoga pass.
 
Tro.
När vi gifter intension med action, då sker mirakel.
 
Vaknade 05.00 i morse, kollade klockan och insåg att-skönt, får sova en timme till. Vaknade 06.00 igen och trodde jag bara slumrat en stund, tog en citodon då min axel värkte. Tittade på klockan och suck! Dags att stiga upp.
 
Iof börjar jag 08.30 idag, så visst kunde jag sova längre, men jag vill fortsätta mina goda vanor nu när jag börjat om igen. Så jag steg upp, kissarna skuttade före in till köket och genast var det full rulle och kattmat skulle fram.
 
Kokade så mitt varmvatten och begav mig till yogarummet efter att gubben fått sin morgonpuss och begav sig mot sitt jobb.
Svetten rann även idag, och jag klarade hela passet utan att behöva vila mitt i de tunga övningarna Jippi (en vinst för framgång i min värld)
 
Frukost: Havregrynsgröt med hallon och nötter, mjölk. En kopp te.
Just nu mår jag dock illa... vet ej varför? Jag hoppas det snart går över.
 
Så, hur länge ska jag fortsätta med "campeva"??
 
 Är iof gjord, för detta var under två intensiva veckor under semestern då tiden fanns för motion och god kosthållning.
 
Min motion nu då jag börjar jobba igen efter semestern blir. Morgon Yoga och cykling till och från jobbet. 2-3 ggr/ veckan ska jag försöka hinna med stavgång 2,5 km. Förhoppningsvis Tisdag-onsdag-lördag el söndag. Då jobbar jag mina kortaste pass som det ser ut nu.
 
Så mitt liv kommer förhoppningsvis fortsätta på den nyttiga banan åtminstone under 8 v för att få en förändring.
 
Enl Yogan tar det 40 dagar för en förändring att fastna =)
 
Kom till jobbet och där var det sig likt.
Hade dock en inskolning idag, en glad liten skit. Full av nyfikenhet på livet och förskolan. Fick nya vänner på direkten. Inte svårt att lämna sin mamma ur sikte, bara körde på som det naturligaste i världen =) Kul.
 
De var på förskolan mellan 09.00-11.30 och kommer att vara hela veckan.
 
Förskole lunchen: 1 liten potatis och en liten bit fisk med rivna morötter (mkt trist) åt med barnen
Mellanmåls Lunch (som jag hade med mig) en liten brk ca 2 dl med gårdagens kycklingpytt (K-filé, hallumi, champinjoner och squach) en god sallad( från igår)
 
Idag skulle jag stänga, men 16.30 var det slut barn, så jag satte mig vid datorn en stund, men kändes konstigt att sitta där i ett tomt hus. Så jag flexade ut.
 
Middag: Väl hemma 17.05 gräddade jag en kyckling/grönsaks paj som jag gjort förra veckan och sparat i frysen.
2 rårivna morötter till. jättegott. Skönt att ställa sig å laga mat, så här första dagen efter sem.
 
Hade en massage kund idag.
 
Min senaste irritation förklarade sig idag - mens. Suck. Den är ju ganska oregelbunden, så jag misstänkte inte det just nu...men borde vid det här laget ändå känna igen tecknet på hormonsvängningar.
 
Nu lite Tv och sen en tidig kväll.
 
 
Hehe...min går ändå ganska bra iaf.
 
 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

The last weekend before working

Upprepande av gårdagens morgon, Min kisse ville ha upp mig 04.30 och hon jamade och jamade. Men jag hade bestämt att NEJ, hon måste lära sig vänta. Så jag pluggade in öronproppar och vände på mig, och till slut gav hon upp och la sig att sova själv. Tur att sambon inte hör henne då han sover tungt.
 
08.15 vaknade jag utan kattskrik i örat, men av Mangos smackande då han tvättade sig precis bredvid mitt huvud =) Men det var ett angenämare ljud än Chantis enträgna jamande. Han tittade på mig och när han såg mig vaken ville han krypa in under täcket och ligga nära mig, där det är varmt och skönt. Så låg vi en liten stund tills min axel började värka. Steg upp och båda kissarna var alerta och skuttade efter mig till köket, där dom så fick mat. Själv tog jag en citodon =(
 
Kokade mitt vatten som jag även idag tog med mig till yogarummet. Varm vatten är bra att starta dagen med, sätter igång ämnesomsättningen.
 
Mitt yogapass är för styrka och generositet. Jag körde det och även idag rann svetten, dock tror jag det även beror på den tryckande värmen.
Det ösregnade, men kändes ändå varmt i luften. Och mycket riktigt då jag höll på med mitt pass brakade åskan igång.
Chanti låg i yogarummet med mig, hon sov på en av stolarna medans jag yogade på min matta. Men då jag låg och vilade kom även Mango in och strök sig mot mina fötter. Han gillar inte åska, så det var nog därför han ville vara nära mig. Chanti är ju döv, så hon är bara med mig för att hon oftast är där jag är.
 
Idag känner jag mig underligt yr och lite illamående, om det beror på vädret vet jag inte men tror det. Tänkte först att det kan vara att jag var hungrig då jag yogat klart och behövde få i mig
 
Frukost: Smoothie på 1 banan, 1 dl mango, 1 citron, 1 tsk linfrön, ½ dl Juice och 1 dl naturell yoghurt. Till den åt jag 1 ägg på två rån, 2 fin crisp med brie ost.
 
Idag blir det att tvätta, rensa kattlådor, byta rent i sängen, dammsuga huset.
Nu måste jag även göra räkningarna, då dessa blivit lite åsidosatta då jag haft besök och sen varit i Luleå...tänk att tiden går så fort?!
 
Lunch idag; Inget planerat, så jag tror det lutar åt att bara äta liten omelett med lite stekta grönsaker.
 
 
Solen dök upp för en timme sen och ovädret bedarrade...
 
 
Hitta det färgglada i maten, då blir den automatiskt nyttigare. Inte mkt färg i hamburgertallrik!!
 
 
Middag idag; Blir antagligen grillad kycklingfilé från gårdagen, härlig färgglad sallad och möjligen hallumiost, stekta färska champinjoner. 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Sommarväder

Idag har dagen just börjat sprida sin värme, i skuggan är temperaturen nu vid 11.00 redan 20 grader...Varmt!
I solen givetvis ännu varmare då.
 
Jag har sovit hyfsat inatt men runt 04.00 vaknade jag av värk i min högra axel, så då var det bara att kliva upp och ta sig en citodon och försöka slappna av så jag somnade om.
Steg upp 07.30 av att Chanti (min kära hårboll) var fruktansvärt hungrig enl. hennes högljudda jamande. Så jag steg upp och gav monstrena mat =) då gick dom och la sig att sova igen, mätta å belåtna. Själv kokade jag mig vatten och tog med detta till yogarummet.
 
Satte igång med min yogaträning som tar ca 1 timme, därefter vila till avslappnings cd, meditation och avslutning.
Detta augustipass är tungt, blir så svettig att det rinner nedför pannan och utefter ryggen innan jag har yogat klart. Men det är skönt, att få ta i så jag svettas och efteråt är slut i musklerna men pigg i sinnet.
 
Idag blev det Frukost; 1 portion havregrynsgröt, hallon, nötter och 1 knapp dl mjölk (laktosfri) då den nu tog slut.
2 koppar te.
 
 
Lunch; 1 smoothi på 1 banan, lite hallon, lite mango, 1 dl naturell yoghurt och ½ dl froochen juice. 3 finn crisp med tunna skivor camembert ost.
 
Jag har städat trädgården efter takläggarna, för det var fullt med gammal isolering, frigolit bitar, gammal spik, plåt mm så jag fyllde två skottkärror, sen krattade jag. Detta jobbet skulle min sambo ha gjort igår, men tror han har semester?
Därefter har vi klippt gräsmattan, han tog den nedre delen av gräsmattan då det är så tungt där, men den övre delen är större men lättare att klippa.
 
Städat område!
 
Tog ut Chanti en stund, men hon vill inte stanna ute så länge förrän hon vill in igen.
 
Middag: Vi grillade. Blev grillad kycklingfilé, till den råstekte jag en st sötpotatis, färska champinjoner, squach. Gjorde sallad.
Sambon åt kött och potatissallad.
 
 
 
Smakade smaskens, det vita är fetaoströra: 2 dl creme frech+ 1 dl fetaost+ olivolja+salt å peppar.
Supergott till grillat.
 
 
Min sambos val på tallriken;
Kött, potatis sallad och en klick fetaoströra... ingen sallad!
Jag föredrar min tallrik =)
 
 
Vi har varit ute och cyklat ikväll, blev en tur på 40 min, känns bra och roligt att göra ngt tillsammans =D
 
 
Min tanke nu inför jobbstart är att de dagar jag kör 5:2 ska jag ta min phyllisfrön, för annars verkar jag bli så fruktansvärt hård i magen (vilket är jobbigt)
Då måste jag äta frukosten innan arbetet och ändå sitta med i barngruppen då det är lunch (det kan vara en prövning) då man inte äter själv. Iof är maten sällan speciellt aptitretande, så...det går nog.
 
 
Nu e det kväll, ska sitta på altanen med sambon en stund och njuta en kopp te.
 
 
 
Trevlig kväll!
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

projekt semester

Som jag skrev för några dagar sedan, så låg sambon i hängmattan å jag målade... idag kom jag då på ett nytt projekt för att slippa ligga och vila i hängmattan.
 
Ja, jag gräver upp rabatten för att göra ny blombänk med damm och vattenfall =D
Skit så tungt att gräva, å gräva, å gräva...rötter, stenar och dålig spade, kan ju inte bli roligare än så här...skönt
 
 
 
 
Så småningom kan det kanske bli ngt sånt här? nedan...
 
(lånad damm)
..med roliga projekt.
Vad tror ni, en fin liten damm så småningom, =) ja,ja, Rom byggdes väl inte på 1 dag, eller!
Har även utfört en massage idag, men mina muskler ömmar efter mitt roliga påhitt att påta i trädgården.
 
 
Kvällsgott blev en liten fruktsallad, Sååå god. med kiwi, physallis, äpple, melon, banan
 
Sen lite friserande av svärfar, så nu är han klippt och tjusig igen.
 
Lite social med son och Mor som gick och la sig 19.15...iof skulle hon läsa lite, men risken är att hon somnar å därför vaknar runt 03-04 inatt. För då kl är 04.00 har hon sovit 8 timmar.
Men Tv;n krånglade, så hon hade inget att titta på.
 
 
Nu lite Tv å sen i sängen.
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

Mina sommarbilder

Har ju varit länge nu då ni inga bilder fått beskåda... så här kommer några...
 
Sonen i högsta hugg i stugan
 
 
Kära lilla mamma i stugan
 
 
Grön nyttig drink.
 
 
Från Mors kamera laddade jag ner bilder, hittade denna fina bild på min storasyster som lämnat oss.
Så henne, glad och redo att ha lite trevligt i sin lilla kolonilott.
 
 
 
Målar här gäststugan...
 
och min kära sambo vistades då...
 
 
HÄR i hängmattan... Undrar varför just jag jobbar och han vilar? Svar; Jag hittar själv på mina projekt, och då får jag ju stå mitt kast att slutföra dessa =) alltså "skylla mig själv"
 
 Vår underbara utsikt, vid stugan =)
 
 
Njuter mina vackra blommande blommor... =D
 
 
Här fixas det mat i stugan. sonen i full gång och Mor i bakrunden hackar lite lök till hamburgarna som ska förtäras. Själv åt jag en kycklingburgare denna dag med grillad hallumiost, och sallad. skippade brödet men blev supergott med en klick fetaoströra som dressing till detta kalas.
 
 
Stilla stå och njuta naturen är ett måste då man besöker stugan... här står min fina son och filosoferar över livet.
 
 
 
Sista kvällen med gästerna.
Vi har roat oss med kortspel, prat, yatzy, mer kortspel, pilkastning, boule spel och mer prat, mat, skratt och mkt mys.
 
Sommarsemestern lider dock mot sitt slut... önskar värmen stannar ett tag till.
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Slutet på semestern

Nu är jag då åter på hemmaplan. känns bra.
 
Igår vaknade jag hos Mor, det var tyst i lägenheten förutom min vita hårboll Chanti som tyckte med bestämdhet i sina katt mjaus att jag skulle stiga upp 07.10 Var bara att göra så, annars hade hon väckt hela Hertsön =)
 
Vi steg så upp, jag och Chanti som iof redan var på väg mot köket då jag svängde benen över sängkanten.
Jag kom upp och Mor sov tungt i soffan (hon vill helst sova där, då jag är på besök) Jag gav min kära gaphals =) sin mat, så hon tystnade och blev nöjd.
Satte på te vatten och tvättade av mig samt klädde mig. Städade till i sovrummet och packade. Inget liv från soffan, så jag satte på kaffe och satte mig sen och njöt min kopp te över NSDs nyheter i tidningen. Satte kaffet i termosen, men Mor sov vidare. Runt 08.00 började Lulebo med grästrimmer klippa runt fönsterna och då steg min Mor upp. Yrvaken och smått chockad att kl hunnit bli 08.00 och hon hade sovit precis hela natten. Men tror det var behövligt då hon glömt ta sin tablett mot kramper i flera veckor!! onsdagkväll då jag fyllt dosetten så tog hon ju sin tablett och fick då sova en hel natt.
 
08.30 kom sonen ner =) han skulle hjälpa mig bära allt till bilen och följa med på stan och köpa sig en ryggsäck som han behövde till sin resa.
Frukost: 1 smoothie på blåbär, 1 banan, linfrön, 1 dl fil (verum) ½ dl froochen juice. 1 ägg på två surdegsbröd med kaviar
09.30 kramades vi sa hej då för denna gång och jag med lasset åkte iväg.
 
Lämnade son vid centrum, stannade och handlade lite mat på willys, för jag hade ju pantat burkar där och behövde lämna in kvittona för att få pengarna. Köpte en bok åt systerdotter då jag på väg hem stannade till hos henne.
Hon fick tillbaka kylbag med kylklabbar, boken, några tidningar och mitt campeva schema, om hon vill följa det? Är ju svårt att veta vad man ska äta, och då är det ju bra med schema, så kanske det är en hjälp på vägen.
 
Stannade inte så länge då jag inte förvarnat att jag skulle komma. Chanti väntade också i bilen.
 
Stannade även till på dollarstore och handlade, men fick ringa sambon om en peng för att lösa ut mig. Har gått på tok för mkt pengar i Luleå. Dels gick ju 3500 kr till veterinären för chantis hälta, Puh.
 
 
Kom hem runt 15.00 (vrålhungrig) och vi gjorde middag:
Kycklingfilé grillad, sallad, hallumiost och stekt squach. jättegott!
På kvällen åt jag en laktosfri glass till Tv;n.
 
18.00 hade jag en ny massagekund, tror det gick bra men har en underlig känsla över kunden (kan ju vara ngn som kontrollerar på ngt sätt?) Jag gjorde mitt bästa och bjöd på 15 min extra, bara för att kunden förhoppningsvis skulle känna sig nöjd. Vet inte vart denna person jobbar, men bodde inte i Arjeplog, utan jobbade här under delar av veckorna.
 
Drog ett änglakort: undrade över min väg...
Svar; Self (Jag!) Gå inåt. när vi investerar mer energi på att utveckla vårt andliga liv, börjar den yttre världen att ta hand om sig själv
 
 
Var jättetrött efter körning och massagen så sen la jag mig vid 22.30
 
Idag Fredag
 
Väcktes återigen av Chanti ca 07.00 och gav upp sovandet ca 07.12 =)
Kokade vatten, tog min linfröolja och gick till yogarummet. Guuud så skönt att vara hemma där jag kan yoga på morgonen. Jag yogade ca 1 timme, låg på spikmatta 20 min och var skönt svettig och avslappnad efteråt.
 
Drog ett änglakort även idag;
Svar; Watch (upptäck, hitta)
Titta/ håll utkik efter mirakel. Tillfälligheter är gudomligt inspirerade ögonblick för att påminna oss om att en högre makt vägleder våra liv.
 
Idag blir det min 5;2 dag, då jag inte haft den i veckan. Så snart blir det Frukost:
1 ägg på rån, smoothie på hallon, banan, citron, linfrön, naturell yoghurt. 5 tabletter alger.
 
Middag ikväll får bestå av sallad på ; babyspenat, avocado, bladselleri, tomat, gurka, paprika och till detta steker jag hallumiost, squach, och lite kyckling kassler.
 
Idag skiner solen, ska bara äta min frukost och ska sen ta min cykel och cykla till jobbet och se hur jag jobbar nästa vecka...suck.
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3 

RSS 2.0