Dagens nyheter 19-8-13

Välkomna till dagens nyheter från mig.
Vad har hänt idag?
Jo, min son har nu med tåg anlänt till Luleå, han var välbehållen och vid gott mod. Ngt trött efter resan då han tyckte "-Det är lite svårt att sova på tåg" slut citat.
 
 
Väl på stationen i Luleå kom hans Mormor 81 år och mötte honom. Det visade sig att han då led av extrem hunger, då hans resepengar tagit slut. Så Mormodern fick bistå med en stycke hamburgare på den berömda och lättillgängliga Stationsgrillen. Därefter begav de sig mot bostaden efter ett stopp på den kände Ica butiken i närområdet.
 
 
Vi välkomnar den förlorade sonen, skönt att ha honom tryggt i Norrbotten igen efter de farofyllda eskapaderna vid västkusten och staden Borås.
Där han ägnat sig åt ett post-apokalyptiskt lajv i Bockaby strax utanför Borås.

 

Vad handlar det om?

– Det är ju en hel del politik och väldigt mycket intriger. Man kan jämföra det med (den amerikanska TV-serien) Game of thrones, fast med andra karaktärer.

 

En av spelarna berättar, att hon hakade på lajvet eftersom hon är intresserad av teater och vill utveckla sitt skådespeleri.

– Sedan har jag även öppnat upp mig som människa för olika perspektiv, att kunna ta situationer och konflikter på ett helt annat sätt. Så det är en pedagogisk hjälp också.

 

Hur mycket frihet har man när man spelar?

– Vi har ett regelsystem och en färdig värld, och där kan det hända mycket oväntade situationer beroende på vad ens roll har för mål och känslor. Oftast handlar det om att nå så mycket makt som möjligt för att stiga i graderna.

 

Kan det vara lite så att man får leva ut saker man annars inte kan göra?

– Absolut, det kan man definitivt få göra. Det kan vara både knasiga, roliga och våldsamma situationer. Man spelar ju ändå en roll som vill klättra på maktstegen, säger alltså en av de medverkande i spelet.

 

Valvet utspelar sig långt in i framtiden i en värld omskapad av atomkrigets förödande krafter. Endast ruinerna av civilisationen finns kvar och vi följer livet i byn en handelsbosättning söder om den radioaktiva krater som en gång var Borås.

 

Livet är hårt i den nya världen och människan lever på civilisationens överblivna rester skapandes det liv man kan i en värld där dom som håller ihop är dom som överlever.

 

Valvet fokuserar på det sociala spelet mellan byns besökare och invånare. I en värld baserad på Falloutspelens miljö. Pressade och udda situationer kan lätt uppstå i en värld där banditer och muterade gastar förekommer.

 

 
Det var det.
 
 
Övriga nyheter idag är egentligen inga nyheter. Värkande axel på höger sida och bloggaren själv, yogapass på morgonen, arbetat och varit hos sjukgymnast för tredje behandlingen, och det känns just nu som det bara blir värre.
 
 
Matnytt; havregrynsgröt med hallon och nötter till frukost, ½ veg biff med ½ potatis och lite sallad till lunch, och middag blev rester från gårdagen. Dvs 1 kycklingfilé, ungsbakade rotsaker och sallad. 1 äpple på kvällen.
 
 
Grannytt; Min f.d granne som sålt sitt hus har nu hämtat sin friggeboda =)
 
 
 
Detta var dagens nyheter!
 
 
 
 
 
Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0