Livet just nu

Torsdag, min kropp känns sliten, trött och har en envis huvudvärk. Igår var jag på zumba, första ggn denna termin. Tänkte att jag behöver komma igång, få fart på energierna. Men tror dock att det kanske var ett misstag denna vecka. Min kropp och själ är i obalans efter det hemska beskedet om Lenas hastiga bortgång.
 
Så inatt har jag knappt kunnat sova, har fått en fruktansvärd värk i höger axel. Den vänstra axeln har ju varit jobbig i fler än 8 månader, men igår då jag zumbade tror jag att alla armrörelser fick min hö axel att överanstränga sig.
Mycket pga min kroppsliga obalans visserligen, men det gör bara jäkligt ont, suck! Ok, andra har det betydligt värre, så inget jag inte kan överleva.
 
Jag jobbar ju på förskola och det är ju en del lyft av barn, så axlarna tar stryk, på mig. Vet inte hur det är för andra som lyfter, men jag får iaf ont i mina axlar och då blir det ännu tyngre att lyfta de små.
 
Men idag är det torsdag och imorgon fredag ska jag iaf åka ner till Luleå, vilket jag längtar till. Det är 2 månader (8 v) sen jag var ner och det känns. Jag saknar alla därnere och ska om syster orkar hälsa på henne. Anar att även hon mår skit av beskedet om Lena, men vi har inte ännu pratat om det. Kanske hinner träffa systersonens nya lilla tillskott LION? Har ju inte sett pojken ännu =(
 
Gubben mår dåligt idag, så det kanske blir att jag måste åka ensam. Han kanske hade följt med annars, lät det som. Men men, är man sjuk vill man ju inte åka bort, då grottar man ju hellre ner sig hemma.
 
I tisdags var det meningen att jag skulle ut med mina kollegor och äta, då min avdelnings arbetskollega nu gått på barnledighet. Den andra kollegan på 4 månader som jag inte kan jobba med längre för att det vankas smått.
Men, så är ju livet. En annan blir äldre och de yngre förökar sig =)
Varför följde jag då inte med? Jag hade en spänningshuvudvärk hela dagen på jobbet, cyckelföret var oootroligt tungt av all snö som ramlat från himlen. Så jag kom hem, tog en migräntablett och la mig på spikmattan, å då var det kört. Inte tusan fick jag liv i kroppen för att åka ut och äta, nä där låg jag och orkade inte annat =(
 
Ett snabbt gott recept, då man kommer hem trött och inte orkar laga värsta middagen är:
 
Kycklingkassler-svamp toast
 

2 port

100 g färska champinjoner
100 g kycklingkassler
2 tsk olja
2 msk hackad persilja
2 ägg
2 skivor lantbröd ev. gluten och/eller mjölkfritt
svartpeppar

Servera till:paprika i bitar och finstrimlad kål

 

Gör så här:

 

Dela svampen i halvor.
Strimla kasslern.
Stek det i olja i en stekpanna.
Rör i persiljan.
Ta upp det och stek äggen.
Rosta brödet. (eller stek lätt på båda sidor i stekpannan)
Lägg äggen på bröden och svampröran bredvid.
Mal över svartpeppar. Servera med grönsakerna

 

Hämtat från måbra recept. Har provat och det är jättegott!

 


Snart är väl värsta delen av förkylningstiderna slut, men här är lite tips iaf.

 

Förebygga i host, nys tider...

Gurgla med saltlösning och skölj näsan. Gör så här: 1 dl vtn kokas upp med 1 krm salt, låt kalla innan du använder.

Hosta och slem. Gurgla med blandning av 1 tsk salt, 1 st lök passerad, saft från 2 citroner och 1/2 hackad chili. Sjud i kastrull och låt stå i kyl ca 3 timmar, sila och gurgla morgon, middag och kväll.

 

Ibland då livet känns hopplöst, så ger jag er likaväl som mig själv dessa ord. Bra och tänkvärda.

Tänkvärt!
Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
Mod att förändra det jag kan och
Förstånd att inse skillnaden.

 

Jag kan inte förändra att kära Lena lämnat oss alla eller att min älskade syster är sjuk, att min bror mist båda sina ben eller att  min underbara systerdotter får vänta och våndas med så mkt...

Jag kan förändra det som står i just min makt, dvs mina tankar, mitt liv, mina val, jag kan ge utifrån min kapacitet men inte så jag själv stryker med...

Jag kan försöka förstå skillnaderna på dessa ting... Även om det är väldigt tufft emellanåt.

 

 

Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra... <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0