Normalt michmach

 =D

När mörkret omsluter oss allt mer, snön faller  och vinden viner utanför kan det vara gott med en hälsogörande dryck.

Här kommer receptet på en riktigt välgörande och nyttig dryck.

1 liter äppeljuice

2 apelsiner

5 cm färsk ingefära

2 msk kardemummakärnor

3 kanelstänger

2 msk honung

 

Skär apelsinerna i tunna skivor. Skala ingefäran. Sätt  kardemummakärnorna i mortel och mosa dem. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp, låt sedan sjuda under lock 10-15 min. Sila av drycken och servera och njut.

 

Kryp upp i soffan eller fåtöljen och mys med en god bok eller bra film och njut din dryck

 

 

 

Laktasbrist ( Laktosintolerans) är egentligen ett normaltillstånd när vi slutat med modersmjölk för större delen av världens befolkning. Ju äldre vi blir desto mindre laktas finns i tunntarmen. Laktas är det enzym som bryter ner allt mjölksocker vi får i oss så att kroppen kan ta upp det. Utan laktas fortsätter sockret raka vägen till tjocktarmen där bakterierna tar över nedbrytningsprocessen vilket leder till gaser, magsmärtor och vattentunn diarré. Symtomen brukar dyka upp i ålderna runt 3-10 år.

Att många i Sverige och norra Europa fortsätter producera laktas/laktos känsliga i vuxen ålder beror på att vi begåvats med en speciell uppsättning gener. I Sverige är i dag cirka 14 procent laktosintoleranta.

 

 

Hoppar till ngt annat, en liten ängel vid din sida?

Det sägs att varje människa har en egen skyddsängel och detta även om man inte tror på änglar. Denna tanke kan vara bra att ta fram de dagar då man känner sig ensam och livet är svårt. Tanken att man har en ängel med sig som vill en gott kan värma i ditt hjärta. Prova att prata med din ängel eller skicka dina tankar till den. Se vad som händer och hur du känner dig efteråt. Förhoppningsvis känns allt lite lättare.

 

 

vill du utveckla? Sätt dig ner och försök att föreställa dig hur just din alldeles egna ängel ser ut. Din ängel kan se ut precis så som du vill att den ska se ut. Varför inte göra den i tecknad form eller en kopia av en ängel du sett och tyckt om. När du har skapat en ängel helt efter ditt tycke ska du berätta för denna vad som tynger dig.

 

Slut ögonen och försök att se framför dig hur ängel tar dina problem och flyger iväg med dessa. Ängeln ger dig en klapp på kinden och omfamnar dig. Ängel viskar att allt blir bra. Andas tungt och öppna ögonen. Tvinga inte dig till att sitta längre än vad du har ro till. Allt ska ske i din egen takt.

 

 

”Änglar är intelligenta reflektioner av ljus, det ursprungliga ljus som inte har någon början.
De kan upplysa. De behöver inte tungor eller öron, ty de kan kommunicera utan tal, i tanken.”
S:t Johannes Chrysostomus

 

Veckans horoskop...   TVILLINGARNA  vecka 48

Även om du ibland föredrar att ta det lugnt är det mycket mer meningsfullt att delta i aktiviteter som du tycker är spännande. Alla spänningar som du nyligen kände av försvinner helt. Att bara jonglera med dina ekonomiska resurser, även om detta är lukrativt, känns inte lika tillfredsställande eller givande som att förbättra ditt sociala liv.

 

Även om du själv känner att du är i toppform ska du vara beredd på att ta saker och ting i en makligare takt annars kan du drabbas av bakslag på grund av att du i onödan har tagit på dig mer än du klarar av.

 

 

Nu skulle du gå in för att skämma bort dig själv. Den bästa kärleken får du av barn och dig själv. Umgås med din familj. Romantiken är nu inte på någon högre nivå. Trots en tid med glada och positiva handlingar som kommit till arbetsplatsen så får du nog vänta innan den glädjen gäller dig. Du ska i alla fall vara alert och ha det gott. Sysslar du med försäljning så kan det vara så att dina inkomster nu kommer att öka. Här kan du även få pengar genom en spelvinst.
 

 

Husdjur, skaffa ett eller vara utan??

 

Vad betyder sällskapsdjuren för oss?

- Djur kan få oss att känna oss behövda på ett positivt sätt. Att vi bor och lever som vi gör i dag tror jag ökar vårt behov av att omge oss med djur. Vi har inte längre så många som verkligen behöver oss och som finns nära oss, men sällskapsdjuren klarar sig faktiskt inte utan oss.

 

Varför betraktas sällskapsdjuren av vissa nästan som kärare än familjemedlemmar?

- Relationen till ett djur är på många sätt enklare än den till en annan människa. Djurets kärlek är villkorslös. Den bittra sanningen är också att för en del personer finns det faktiskt ingen annan att knyta an till.

 

Det viktigaste är givetvis att man tar reda på så mkt man kan om det djur man vill ha, fråga andra om för och nackdelar.

 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0