Intellektuella drömmar?

Under natten och morgonen har jag haft många och krångliga drömmar. Och som alla vet är drömmarna vi får upp, vårt undermedvetna som vill få oss att göra ngt, förstå ngt, inse ngt, en början till förändring.

 

Så när jag steg upp idag hade jag en sån där känsla att jag behöver ngt annat, har som ni vet anmält mig till massage utbildningen helgen den 22-24 nov. Det jag däremot är orolig för och osäker på är hur denna utbildning kommer att påverka mig, ger den mig det jag önskar eller är mina förväntningar för höga? Är det pga de höga förväntningarna jag drar mig för kursen, min känsla säger mig att jag kommer bli besviken. Det är mkt pengar för en utbildning om jag blir besviken. Så är det meningen, att jag ska gå den?

 

Det jobbigaste är nog att veta att här i Arjeplog är inte invånarna så öppna för nyheter av det slaget, så som ayurvedisk massage... helkroppsmassage kan vara skrämmande. Och kan jag inte göra min massage, kanske utbildningen är onödig... även om jag kanske själv finner att den ger mig ngt för stunden? ja, vad vet jag?

 

Känslor bär på budskap, de är inte något som ska förnekas eller stötas bort. De har sin egen form av intelligens, så jag bör lyssna till dem och omfamna dem, men om man blir rädd eller får panik tillåter jag dem att bemästra mig. 

Jag bör inte avfärda dem, för ju mer man gör det kommer jag att förneka min egen väg och potential, och bli kvar på en plats inom mig som är stillastående och som inte erbjuder nya möjligheter eller en väg framåt.

 

Så ett visst kaos är nödvändigt innan en ny struktur kan äga rum, men vi är själva ansvariga för hur vi hanterar den förändringen, ingen annan. Jag har själv upplevt förändringens kaos några gånger och om jag inte hade tillåtit förändringsprocessen att vägleda mig genom den kaotiska perioden skulle jag inte ha varit där jag är idag.

Varje gång en gammal fas tar slut och en ny börjar, erbjuder det mig nya vägar att uppleva och en möjlighet att utforska mitt nya djup av min själsliga intelligens.

 

"Men det är svårt. Jag vet inte om jag är stark nog att släppa taget.” När jag befinner mig på den platsen, osäker på vad som kommer härnäst; mitt i kaos och förvirring har jag upptäckt att dessa ord är viktiga symtom på förändring. Det finns bara ett sätt att göra, släppa mina tvivel och gå framåt. Vad det innebär eller om just detta är tanken, vet jag inte förrän efteråt.

 

En annan tanke jag tänker på ofta är hur vi är olika. En del är vi dragna till, trots olikheterna och andra dras vi, likt magneten ifrån oss pga olikheter. Varför det är så, vet jag givetvis inte. På utsidan kan det verka som om man är lika, med lika värderingar men egentligen är vi inte lik ngn annan, vi kan spegla vissa av våra personliga sidor. Men vi är komplexa, så det är också föränderligt. Det som var likt igår kanske förändrats idag.

 

Vi är många syskon i min grundfamilj och vi är lite lika varandra till utseendet, men oj vad vi har utvecklats olika. Ibland kan jag fundera om vi ens är födda in i samma familj? För även detta med upplevelser från hemmet är väldigt olika fast objekten kring minnet kan vara desamma. Fascinerande kan jag tycka.

 

Ja, det sista var bara en tanke parentes =)

 

Idag är det Lördag och jag tror jag ska städa här hemma, inte så roligt men ganska nödvändigt emellanåt.

Lite yoga först, idag sov jag länge så min värld är lite opp&ner. Vanligtvis yogar jag först, men idag kände jag ett behov att skriva...och massor blev det...rader i min blogg. Även om jag vet att min text kan bli väl djup, kanske även tråkig så är den en del av mig...mitt intellekt.

 

 

 
 
Dagens tänkvärda

Ge inte upp när du fortfarande har någonting att ge. Ingenting är över förrän det ögonblick du slutar att försöka.

Var inte rädd för att medge att du är allt annat än perfekt. Det är den bräckliga tråd som binder oss alla samman.

Var inte rädd för att ta risker. Det är genom att ta chanser som vi lär oss att vara modiga

 

Avfärda inte dina drömmar. Att vara utan drömmar är att vara utan hopp, att vara utan hopp är att vara utan ett syfte med livet.

 

 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0