Att ligga...

Igår kväll blev det filmtitt på en gammal film ; Boondock Saints nr 2. Men jag gillade ettan vi såg i fredags, så då var tvåan tyvärr inte ens bra =/ Skådisarna ser trötta och uttråkade ut och Julie Benz som spelar den nya FBI agenten är rent ut sagt löjlig. Hon ska framstå som sexig och hård, men blä vad jag tyckte hon gjorde en urusel prestation.

Bröderna Connor och Murphy MacManus, spelade av Sean Patrick Flanery och Norman Reedus, har ett till vardags vanligt liv i amerikanska Boston. Handlingen i ettan är uppbyggd med ett galant djup och rikliga frireligiösa kopplingar då den speglar ett par händelserika dagar i två irländska bröders liv. Handlingen för oss genom en rå och maffiastyrd tillvaro i Boston där MacManus-bröderna ständigt har den karismatiska FBI-agenten Paul Smecker, spelad av Willem Dafoe, i hälarna.

Skådisarna är; I huvudrollerna ser vi Sean Patrick Flanery, Norman Reedus, Clifton Collins Jr., Julie Benz och Billy Connolly.

Handlingen i tvåan; När en präst blir mördad och de själva misstänks för dådet, beger sig bröderna MacManus tillbaka till Boston för att hämnas på maffiafamiljens ledare. På vägen från Irland till USA snappar de upp den mexikanske smådåren, känslige kriminelle Romeo och gör honom till en medlem i The Saints. Mötet som sker mellan de välförfriskade irländarna och de ryska torpederna kulminerar i ett bråk av allvarlig karaktär, ett bråk som leder bröderna MacManus in på en väg kantad av våld och mord, allt rättfärdigat i guds namn.

 

Filmen är ju egentligen inte bra, den är bara en upprepning av gammalt material. Filmen var lockande pga ettan som jag gillade men på samma gång för korkad för att man skall kunna ta den på något annat sätt än som en komisk våldsfilm utan något speciellt innehåll att glädjas åt. Det roliga var redan visat i ettan och det blev lite krystat med den nya FBI agenten. Skulle jag rekommendera den, tveksamt. Men har man sett ettan kan man bli nyfiken på tvåan... men... smaken är som baken, har jag hört.

 

 
Trodde att man bytt ut den ena brodern, men det var samma skådis bara lite mer degig... charmen var borta från ettans film.

 

Och sen blev det Tv titt på: Så mycket bättre, Bo kaspers dag... vet väl inte om jag tyckte ngn av de andra lyfte hans låtar precis, men, men och Tom Cruise i Mission: Impossible, I den här filmen ligger dynamiken främst i det virtuosa arbetet med själva bilderna, som verkligen tål att tittas på: här skapar redigeringen rytm och klarhet istället för oreda och otydlighet. Jag hade inte sett den med Mikael Nyqvist, den var bra... action från början till slut. Ganska samma för varje gång... Svindlande scener och full fart.

 

Den slutade rätt sent så vi såg slutet i sängen. Sambon somnade dock rätt fort långt innan den var klar, men jag somnar ju aldrig ifrån ngt jag gillar, eller ngt jag valt att titta på.

 

Relationer är ju ett ämne vi alla är intresserade av, så idag ska jag förmedla lite expert tips...

 

Visste du att...?

… omkring 20 000 äktenskap slutar i skilsmässa varje år?

… skilsmässa är vanligast efter 3,5 års äktenskap? (Sedan kommer en topp efter 8 års äktenskap. Därefter minskar skilsmässorisken.)

… medelåldern för kvinnor att skilja sig är 41,4 år och för män 44,7 år?

… bara två procent av kvinnorna och fyra procent av männen skiljer sig efter sin 65-årsdag?

… skilsmässor är vanligare i de tre storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö?

 

 

Eva Rusz är psykolog, kognitiv psykoterapeut och expert i relationsfrågor. I sin senaste bok Bullshit – de tio dummaste myterna om varför en relation inte kan hålla (Bladh by Bladh) ställer hon sig frågan: ”Vad är det för bullshit vi håller på med i våra parrelationer?” Eva är övertygad om att betydligt fler svenska par skulle kunna rädda sina relationer.

– Idag står vi inte ut med att leva tillsammans när njutningen inte är hundra procent. Vi kräver att förhållandet alltid ska vara på topp och har utvecklat ett tänkande där allt antingen är svart eller vitt, utan andra nyanser av känslor.

Eva tror att det delvis är medias förvrängda bild av kärleken som påverkar oss.

– Media skapar förväntningar och felaktiga bilder av hur den perfekta kärleken och relationen sa kännas. Spaltmeter ägnas åt alla kända par som ger upp eftersom de inte tror att det är möjligt att hitta tillbaka till varandra igen. Om vi inte kritiskt granskar allt vi pådyvlas så kommer vi omedvetet att följa medias profetior.

Enligt Eva är det fullt möjligt att rädda en relation som gått i stå. Det enda vi behöver göra är att aktivera hjärnans alla sinnen.

– Tänk tillbaka och tala dagligen med dig själv och din partner om alla skäl ni hade för att välja varandra. Dagdröm, frammana dofter och även sexuella minnen. Börja varje dag med att ligga kvar i sängen och aktivera tre minnen eller skäl till ditt val av partner. Öva på detta dagligen!

Eva anser att livets högsta vinst och lycka är att finna en partner att leva med. Någon som kan skänka säkerhet, trygghet, komfort, omvårdnad och kärlek. Men en kärleksrelation får inte stagnera, utan behöver vara under ständig utveckling.

– Bygg om ert gamla ”team” igen med nya gemensamma målbilder och projekt. Se över era gamla sätt att relatera till varandra och våga bejaka egna och nya behov. Inför mer lek och skoj i relationen. Och glöm inte bort att kramas och se varandra i ögonen.

 

 

Lite myter ang detta tema då

 

Myt 1. Vi var ändå alldeles för olika.

I början av relationen var era olikheter utmanande. Det var roligt att ni inte var så lika varandra. Nu är olikheterna inte det minsta spännande utan bara irriterande och det känns som att ni är för olika för att fortsätta ihop.

Eva Rusz:– Vilken bullshit! Det är klart att ni kan fortsätta tillsammans. Ni måste bara bli mer flexibla. När ni en gång möttes betedde ni er flexibelt, nu beter ni er statiskt. För att ni ska kunna leva tillsammans i en parrelation så måste ni bli bättre på att anpassa er.

 

Myt 2. Kärleken tog slut.

”Vi växte isär.” ”Jobbet tog för mycket tid.” ”Barnen som projekt var det enda som höll oss samman.” Orsaken till att kärleken tog slut skylls på omständigheter som man inte alls är ansvariga för.

Eva Rusz:– Vilken bullshit! Kärleken dör inte! Självklart försvinner kärlekskänslorna om ni slutar att relatera till varandra. Ni kan inte växa isär. Det är era hjärnor som har dirigerat om era känslor. Ni ser ju inte varandra längre. När vi inte tycker någon är värd att fortsätta att investera i så kan våra känslor omdirigeras mot andra eller annat. Om ni inte ser till att hålla er nära varandra så är det inte konstigt om kärleken tar slut.

 

Myt 3. Känslorna har dött.

Nu är det slut eftersom känslorna har dött. Plötsligt var de bara borta. Ni tycker att ni verkligen gjorde allt för att få det att fungera men i slutändan så går det inte att tvinga ihop ett förhållande om inte känslorna finns där längre.

Eva Rusz: – Vilken bullshit! Känslor kan inte dö. Om ni ständigt går omkring och tänker eller talar om att separera så skapar dessa negativa känslor fjärmande beteenden. Det behövs viljemässig ansträngning för att bryta negativa känslor. Exempel på saker man kan göra för att förändra sina känslor och sinnesstämningar är att se romantiska filmer, tänka på sex eller träna mindfulness.

 

Myt 4. Vi kan inte kommunicera längre.

Allt blir bara till missförstånd och besvikelse och det känns som att ni inte har någon riktig kontakt med varandra längre.

Eva Rusz: – Vilken bullshit! Nog är det intressant att ni som en gång i tiden kunde kommunicera så fantastiskt bra inte kan det längre. Har ni tappat den förmågan? Kan ni inte heller kommunicera med andra människor – med era kollegor, arbetskamrater, syskon och barn? Kroppsspråket utgör cirka 90 procent av kommunikationen och jag är ganska säker på att ni visst använder er av olika signalsystem för att berätta för varandra att ni är uttråkade, ledsna, känner er oprioriterade och osedda och då är det inte så ovanligt att man upplever det som att orden har tagit slut.

 

Myt 5. Det går aldrig att få tillbaka den tappade sexlusten.

Du och din partner har helt och hållet tappat sexlusten och hur ni än försöker så vägrar den komma tillbaka. Lika bra att lägga ner den här relationen eftersom du inte kan leva med en partner som du inte tänder på längre!

Eva Rusz: – Vilken bullshit! En tappad sexlust går att hitta om man själv vill det! Många par matas att tro att om sexlivet går i stå, om man inte har lust eller tid eller orkar, så skulle det vara liktydigt med att man inte älskar varandra längre. Verkligheten är att moderna par inte har tid eller tålamod att se om det går att hitta den tappade sexlusten igen. Sexlusten kan lätt stängas av då vi är arga och besvikna medan lekfulla, glada tankar skapar en upptrappning inom oss. Prata inte om den tappade sexlusten utan försök göra andra saker som för er ihop. Ligg sked, var förtroliga, lyssna, ta in varandra, pussas och ha roligt ihop!

 

 Passande citat på denna text, så jag lånade denna bild text.
 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0