Hjälp! Gå utan tröja...

Rädda angora kaninerna och Stoppa djurplågeriet. Flera svenska modekedjor köper angora från Kina, men kan inte garantera att den inte kommer från kaninfarmer som använder de grymma metoderna.
 
Kaninerna binds fast i fram- och baktassarna, för att sedan skrikande få sin päls bortsliten av personalen
-När de skriker på det här sättet betyder det att de är väldigt rädda och att de har väldigt ont. Både ryckning och rakning är plågsamma metoder i Kina.

Ryckning är vanligast.
-Det går fortare och man får med lite mer päls.I Sverige rycker man absolut inte ullen av kaniner, bedyrar Gunilla Larsholt, ordförande i Svenska angoraföreningen.

-I Sverige använder man en vanlig sax och många sätter kaninerna i sitt knä. Man spänner absolut inte fast dem.

Det förekommer uppgifter om att ryckt ull är finare än klippt, men det avfärdar Larsholt. Att man ofta rycker ullen i Kina tror hon snarare beror på okunskap om djurens känslor och om pengar.

 
Principen om fri handel är stark och ingen svensk myndighet har mandat att ställa krav och kontrollera produkter som importeras.
Det ställer naturligtvis också höga krav på konsumenterna och deras medvetenhet, säger Helena Kättström, djurskyddschef på Jordbruksverket, till TT.

Även jordbruksminister Eskil Erlandsson sätter sitt hopp till handel och konsumenter, "så att vi får ett stopp på det här".

90 procent av angoraullen till EU kommer från Kina.

 

Angorakaninens päls ger ull av finaste kvalitet. Sedan 80-talet, då blev angorakaninen populär i Sverige tack vare sin fina ull.

 

I Sverige finns det uppfödare som för hand klipper sina kaniner så där 4 ggr per år, och det är ett hantverk att spinna ullen för hand.

 

I Kina

 

Men HUR är det möjligt att det får gå till på detta vis i Kina? Är Kina ett land som gör vad som helst för pengar? Dom sköter sina barnhemsbarn på ett horribelt sätt, dåligt bemannade barnhem där det går 40-50 barn per anställd? Sår på rumpor, handleder och fotleder då barnen inte hinner få rena och torra blöjor, om dom nu får några eller blir fastsatta på pottan för att det är personalbrist. 

Och sen deras sätt att se på djur verkar vara otroligt korkat och obildat. Kina är vad jag förstår ett mkt slutet land som inte tycker om insyn, så det medför att vi säkerligen vet på tok för lite om allt hemskt som händer och sker.

 

Så, för tusan... köp inga kläder med angora ull i. Rädda kaninerna genom noll- stop förfrågan. Sverige är förhållandevis litet, men om vi inte stoppar någonstans...så lider det miljoners kaniner av att få sin päls avsliten för din tröja!

 

Är det konstigt att vi är lite försiktiga med importerade kläder...eller är det en myt? Köper du utan att tänka?

 

Acne drar nu in alla produkter av angoraull. Lindex och H&M ska närmare undersöka hur bolagets leverantörer följer gällande avtal (Vilket inte finns möjlighet att göra i Kina, så tyvärr..). MQ stoppar omedelbart alla inköp av plagg som innehåller angoraull.

 

Att rycka hår på kaniner är förbjudet i Sverige, men inte importen av varor som framställts på det sättet!

 

Var uppmärksam och köp hellre av små leverantörer som VET vart ullen är spunnen och att det kommer från kontrollerade svenska gårdar.

 

 Idag var jag på Vårdcentralen. Mitt blodtryck är fortfarande för högt, är det konstigt med så mkt tragik i världen. Alla barn och djur som far illa.

Iaf... så ska jag på 14 dagars kontroller till efter nyår, sen får jag möjligen en annan medicin. Men jag vill helst ingen ha. suck!

 

Inatt hade jag igen en underlig dröm; jag drömde om samer med tjocka skinn som grönlänska sälskinn (huva) och dom åt späck, vaknade med värsta halsbrännan och for upp ur sängen. Tog två samarin och min magtablett, lite fil och höll aldrig på att sluta hosta. mkt otäckt, att drömma sådär och hela magen håller på att brinna upp.

 

 urk...

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0