Nytt å Gammalt

Jahapp, äntligen helg och fredag, var min tanke igår. Skyndade mig på lunchen att hinna ut med Sally, som jag lovat sköta om i helgen då svärfar ska åka till skeå.
Det gick bra, sen slutade jag tidigt då jag öppnade idag, så hem å laga middag och sen hämta Sally, gav henne mat och sen ut och motionera innan vi så gick hem till oss.
Katterna bryr sig inte nämnvärt, bara hon inte kommer för nära Mango (den äldre kissen)
Hon sov på rumsgolvet då vi kollade filmen Thor. Jag tyckte den var ok, men sambo gillade den inte alls.
 
Efter filmen gick jag så tillbaka hem med Sally, kissrunda och så hon kunde sova i lugn och ro i hemmiljö. Då var kl ca 21.15 Kom hem och då hade sambon redan gått till sängs. Jag såg klart på lets dance och det är klart att de yngre direkt tar den s.k ledningen. Kan kännas lite orättvist för de äldre, kan jag tycka.
 
La mig runt 23.00 och blev väckt av min kisse runt 05.15... vände mig och förträngde hennes jamande, lyckades ligga kvar till ca 07.00 var upp och gav kissarna mat. Tog en huvudvärkstablett och smetade linement på min spända nacke. Skit att ha huvudvärk då man måste upp och ut med vovven. Låg till 08.30 åt lite frukost, drack te och ringde Mor en snabbis för att få DD (v.75) Sen behövde jag gå till Sally med huvudet under armen.
 
Jag hämtade Sally och vi sparkade en dryg timmes runda, var tvungen att ta solglasögon på (trots mulet väder) för jag var ljuskänslig och huvudet värkte. Sambon låg kvar i sängen, som han vanligtvis gör på helgerna.
Sen svängde jag in på Kalles och lämnade in tipset (ber om vinst) och sen fortsatte vi sparkturen tillbaka till svärfars lägenhet. Stannade där en liten stund och lämnade Sally sen. Svärfar skulle ju återkomma efter lunch ngn gång och jag lämnade Sally runt 10.30 och tänkte då klarar hon sig.
 
Sparkade hemåt igen, då jag kom hem hade sambon klivit upp.
 
När det gått några timmar, messade jag svärfar och kollade om han var på väg hemåt, det var han inte. Så då gick jag och hämtade Sally igen och hon fick vänta här hos oss på sin husse som kom runt 18.30
 
 
NYTT
Satte mig vid datorn då jag kom från Sally vid 11.30 och hittade ett par boots på spartoo. Då ville sambon också kolla efter skor, så det gjorde han. Det blev ett par till oss var. samt att jag köpte mig en plånbok... gud vad dom är dyra! För en plånbok måste man ju betala flera hundra, otroligt. Då kanske ni nymoderna, trendiga läsare tänker...jamen skaffa swich! Så slipper du plånbok... njä, jag är inte så pigg på att göra bankärenden via telefonen, sen är det ju så att jag fortfarande drar med mig min gamla Nokia knapptelefon, så näpp... sånt e ingenting för en gammal hund som jag.
 

 
Mina Nyabeställda Boots, nice =) 

Gammalt
 
När jag såg Mia Skäringes serie "mia på grötö" Jag gillar Mia S! Iaf så hade hon gäster på midsommarafton, dom pratar och har väldigt trevligt, samt åker en sväng och dansar på dansbanan med midsommargäster från ön.
 
Stora helger som Jul, Påsk, Valborg, Midsommar och även födelsedagar kan göra att min ångest kommer och påverkar min svarta del i mitt liv. Alla dessa typiska saker som ska passa in i storhelger, mkt folk, nära vänner, gemenskap, släkt, glädje, skratt, kärlek, omtanke och må bra känsla.
 
Jag trodde att jag en dag skulle uppleva det där stora, nära och få den där gemenskapen, kanske tillsammans med någon. Men när jag satt där i min tv soffa inser jag, 50 år gammal att jag alltid, hela mitt liv längtat så otroligt efter mysiga, ljuvliga, glada mänskliga möten men alltid varit ganska ensam under detta. Eller så har "firandet" omkring mig spårat ut, blivit en bitter fejd och människorna blir arga, det gråts och brölas. Aldrig det där fina, härliga, lättsamma mötena.
Jag saknar det där, trots att dom aldrig upplevts... varför vet jag inte. Jag har nog en romantisk föreställning om storhelger som jag kanske som barn fantiserade ihop, men aldrig fått.
 
En gång i mitt liv, då vi hade en nyårsfest, den bästa i mitt liv och jag ska alltid spara den i mitt hjärta (minne) Jag var i Borås, (runt 10 år sedan) firade nyåret med min dåvarande särbo, min syster och vänner till oss både. Vi lagade god mat tillsammans och det var nya intressanta möten och alla var nöjda och glada. Inget bröl,  hårda ord, el dyl.
Det var bara roligt, lättsamt och jag fick känna glädje hela kvällen och det var ett härligt tillfälle, och den bästa nyårsfesten i mitt liv.
 
 
Så, kanske ni då undrar. Lyfter ett ögonbryn och funderar... vad vill människan säga med det där?
Ja, kanske inget. Men att vi kanske tar för givet att alla har det bra, att alla andra har det där och vi sitter kanske där hemma (lixom) jag och tänker... fan vad trist att mina midsommarhelger, oftast är så händelselösa, trista, och inte alls så där underbart, kanske även med lite ångest återvänder vi till jobbet efteråt. 
 
Finns alls den där midsommaren?  Med sol, nubbe (lagom mängd) sill, jordgubbstårta och dans på logen... ?
Med glada människor, värme och midsommarkrans i håret (som det blev hos mia på grötö)
Jag har aldrig haft en midsommarkrans i mitt hår, aldrig lagt sju sorters blommor under kudden... och oj, vad många aldrig som finns i mina minnen.
 
Till årets midsommar (2014) ska jag faktiskt lova mig själv. Jag ska göra mig en midsommarkrans till håret, och jag ska plocka blommor, baka en jordgubbstårta och ta på mig en sommarklänning...kanske hittar jag en midsommarbana där jag iaf kan titta på andra som kanske dansar. Vet ej om det finns någon dansbana i Arjeplog på sommaren? Eller sätta mig på en brygga och låta tårna känna på vattnet en fin sommarkväll.
 
 
Dags att själv ta saken i egna händer, ska jag vara ensam i mitt skal så kan jag ju göra det bästa av det. Om några trevliga människor dyker upp, så är dom välkomna.
 
 
Ikväll lördag såg vi på filmen Hunger games 2
I uppföljaren är det som att mycket mer ska berättas under första halvan av filmen, innan själva actionbiten väl kan ta sin början. Sen sätter det igång och deltagarna får det återigen hett om öronen. I kompensation för att inga bedårande små barn ska slaktas i Hungerspelen denna gång har man förresten istället sett till att slänga in en åttioårig tant i krigszonen. Hon varken pratar eller är speciellt vigulant =)
 
Jag tycker dock om filmens karaktärer och filmen är ok. Ganska lik sin förgångare, men jag kan känna att det är inte lika våldsamt mellan spelarna som första filmen. Något är på lut =)
 
 
Jennifer Lawrence får bära en del tjusiga klänningar... Inte bara slåss för sitt liv.
 
Denna vackra klänning förvandlas till en svart korpklänning med vingar... naturligtvis går inte mannen som hjälper henne skapa sin klänning ostraffad förbi den onda president Snow (Donald Sutherland)
 
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0