Happy

http://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM&feature=player_embedded
 
 
Bli lite Happy, med denna låt =)
 
 
Flum?

Ibland får jag får allt höra från folk som yogar (i störst utsträckning så kallade nybörjare, eller de som kanske inte har en regelbunden practice, inte yogar regelbundet) att de gillar de fysiska delarna men “det där andra” är de inte så intresserade av.

Jag tillhör verkligen inte den sortens yogainstruktör som låter mig bli provocerad av sådana uttalanden (för ja, det finns de som blir). Alla måste börja där de står och utvecklas i sin egen takt, både fysiskt och mentalt. Jag brukar säga att vi alla ska och strävar till samma plats men vi tar alla olika vägar och olika lång tid på oss.


När jag började med yoga för 10 år sedan, var det för att jag gick en hälsovägledarutbildning och behövde en alternativ träning till det vi möter på gym. Så började min resa, nyfiken men visste inte vad det innebar. Det var rätt för mig just då. Idag är jag glad för min olycka att inte vara i Borås, där jag egentligen skulle haft praktik.

 

Yoga är inte bara vad du gör på din yogamatta i drygt en timme några gånger i veckan. Yoga är ett sätt att leva, tänka och vara. Och nej, du behöver inte börja klä dig i batik, ha turban, skaffa dreadlocks och ha hundra plingande armband och tåringar. Det är yttre saker och har inget att göra med vad som händer på insidan.

Men tack vare de olika delarna i yogan kommer du att stärka din kropp och öka medvetanden om din kropp och din knopp. Allt från spänningar, blockeringar, omedvetna beteenden, negativa tankemönster, känslor och hur allt tillsammans påverkar dig. I slutändan handlar det om vägen till “spirituellt uppvaknande” och vara “ett med allt”. Jag sätter dessa två inom situationstecken för det kan låta flummigt för de som är i början på sin yogaresa.

 

En vanlig missuppfattning är att yoga är svåra fysiska övningar och avancerade ställningar, men yoga är en fullständig vetenskap för livet, ett fullständigt system vilket bl.a. inkluderar fysiska ställningar som en del av många olika komponenter.



Yoga är inte religiöst

För som jag skrivit förr, yogan är inte en religion. Den kom senare.

Genom årtusendena har yoga felaktigt kopplats samman med olika teologiska och filosofiska system. Yoga i sig själv är inte någon religion och är inte heller kopplad till någon specifik religion. Yoga är först och främst en praktisk fysisk, mental och andlig disciplin som förespråkar personligt utövande ledande till andlig insikt. Yoga är helt enkelt ett verktyg som ger dig möjlighet att utforska din egen mänskliga natur.

 

 

Våra kära djur:
Jag kommer inte ihåg vad jag hörde det, men det är så sant. “Animals are here to teach us about unconditional love”. Dessutom har de ju ett och annat att lära oss om att vara här och nu och inte gräma oss över det förflutna eller oroa oss för framtiden. =)

 

En annan fin låt...

 

 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lIKIeSe3SCg

 

 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0