Urvattnat?

Smaksatt vatten – här kommer några tips på hur du gör vatten roligare och godare. =)


Många gånger känner vi att vi dricker för lite vatten, många tycker inte att vatten är gott och kanske har svårt att se fördelar med vatten. Sen tycker många av oss att vi dricker ju annat, räcker inte det?


Men vi måste få i oss vätska, och då är vatten det mest hälsosamma alternativet; det reglerar kroppstemperaturen, spolar ut gifter, stödjer matsmältningen och balanserar blodsockret.


Du kan…

  • Lägga i frukt, grönsaker eller bär. Det är gott och dessutom väldigt nyttigt. Vanligast är nog citron, gurka, lime och apelsin. Men prova också alternativ som bär och vattenmelon. Är bären dessutom frysta blir vattnet kallt och gott.

 

  • Blanda vatten med några droppar av din favorit juice – helst utan tillsatt socker. Tranbär, granatäppeljuice, äppeljuice – ditt val!

 

  • Smaksätt is. Ge en egen smak till din isträningslåda. Exempel är att lägga till bär, mynta, gurk eller frukt och du får läckra kuber i ditt vattenglas. Man kan även överväga att göra iskuber av juice, kaffe eller te.

 

  • Drick te. Te är i huvudsak vatten med blad och örter så det är ett bra sätt att öka ditt intag av H2O. Det ska helst vara osötat. Ett tips är grönt te efter en stor måltid då detta även hjälper kroppen att bränna fett.

 

 

  • Välj en vattenbaserad förrätt. Till exempel soppa, vattenbaserade buljonger och consommés är bra alternativ. Köp helst inte konserverat men om du ändå gör det, se till att salthaten är låg. Köp inte heller soppor som innehåller grädde för att undvika det extra fettet och kalorierna.

  • Själv har jag en SodaStream, där jag kan smaksätta bubbelvatten. Vilken jag finner ännu godare än enbart kranvatten. Bubblorna känns som lite mer: LYX
 

 

  • Eller ät en sallad. Institute of Medicine (IOM) menar att en bra 20% av vårt vattenintag kommer från maten och massor av livsmedel innehåller mängder med vatten så som frukt, grönsaker bland annat isbergssallad, gurka, zucchini, selleri, rödkål, rädisor, broccoli, tomater, vattenmelon och jordgubbar.

 

 
 
Detta ser väl välsmakande och uppfriskande ut? Eller använd en vacker färg på tillbringaren, allt för att frestelsen ska bli mer njutningsfull för hjärnans kräsna ögon =D
 

 

Något annat som jag också gillar är...

 

Blåbärsdrink

En bra källa till vitamin C är Blåbär, Grapefrukt och Äpplen som är fulla med antioxidanter. Denna dryck kan förebygga åderförkalkning.

 

  400g blåbär

  1 grapefrukt   (Jag tycker dock inte om smaken av denna frukt)

  2 äpplen

  Färsk ingefära efter smak

 


Blanda och mixa och drick. Så glömskan inte hinner ta bort alla våra minnen och kom ihåg =)

 

 

Nu ut och promenera. semester idag =)

 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0