Genom bussfönstret

Hemma igen, efter en dags kurs i Luleå och besök hos Mor å son.

Introduktionen av utbildningen ABC (alla barn i centrum) var väl ok, även om den kändes rätt överflödig. Allt fanns ju att läsa, så en hel dag i Luleå  för intro…ja,ja. Ska iaf bli roligt med utbildningen, om dom kommer till kärnan av de fyra ben vi ska stå på.

 

Vi blev bjudna på både macka, lunch (ärtsoppa, 2 plättar) och en kaka till e.m. Ärtsoppan som var vegetarisk var mkt god, måste jag erkänna. Tur för mig att dom bjöd på detta. Jag upptäckte nämligen att jag glömt min plånbok hemma då jag senare mötte upp med Mor på stan.

 

Mor köpte sig en ny höstjacka, jättefin. Hon ville ha ngt nytt för resan till västkusten i oktober.

 

Vi åkte sen hem till Mor och där åt hon stekt palt medans jag själv gjorde mig en sallad, med ett kokt ägg och avocado. Vågade inte äta palt då jag ätit ärtsoppa, och plättar (mjöl och ärter) magen blir ju lite i olag av sådan mat.

Sonen å hans sambo kom senare ner och umgicks, spelade lite yatzy.

 

Vi (Mor å jag) var även till Bergnäset denna svängen, hälsade på hos min moster. Lite roligt att köra där, åkte förbi huset där min ungdoms kärlek bodde hos sin Mor för sådär 100 år sen ich. Nu tror jag hans systers familj har huset. Iaf var Bergnäset sig ganska likt, trots att jag inte besökt min Moster på ca 35-40 år. Det är underligt vad det var sig likt, hemma hos dem (moster alltså) Dom blev då mkt glada över det tidiga morgonbesöket… Vi var ju uppe med tuppen, så kl var bara 09.30

 

Under fredag hann vi även med en sväng på stan, en sväng till storheden och vi lagade flygande jakob. Tyvärr hittade jag ingen kalkon bacon så baconet fick vara på sidan av, vilket också gick bra.

På kvällen kom syster också och hälsade på. Vi spelade också yatzy, en omgång. Sen gick son och Malin hem och vi andra satt och surrade en timme. Mors hörapparat har tydligen fyra olika steg att ställa in ljud för olika sammanhang. Men detta visste inte Mor om, så syster skulle lära sig hur man gjorde detta då de ska på hörcentralen nästa vecka.

 

Lördag, hemfärd då. Vi steg upp 06.30 och vid 09.00 körde vi till systers gravplats. Jag tycker egentligen inte om att besöka gravplatsen, men stenen som nu är där är jättefin.  Fina blommor var det där också. Men det blir så tydligt att min syster inte finns, då jag står där bredvid hennes sten.

 

Jag ”pratar” ju med henne då jag har mediterat, för mig finns hon med oss, runt oss och att stå vid graven känns för mig inte alls bra. Mor däremot behöver den för att där kunna pyssla och småprata med syster.

 

  

Systers gravplats och fina sten.... Mor vid kyrkogården

 

 

Försökte få träffa systerson med familj, men han jobbade hela helgen =/ men det blir en annan gång. Köpte lite presenter åt hans barn, då jag har svårt att besöka dem vid födelsedagar å så. Den äldre har ju fyllt år, så det var ju dags för lite gåvor.

 

Mor har handlat lite till sina barnbarnsbarn, hon längtar att få se och träffa de nya medlemmarna =) Så även jag. Ska bli kul att träffa alla. Förhoppningsvis får vi även träffa Göteborgs sötaste tjej också (den minsta)

 

Bussfärden; Det är alltid lite jobbigt att åka buss. Idag satt det en hel familj på första raderna. Jag som lätt blir åksjuk fick sätta mig bakom första raden. Det gick dock bra. Barnen var uppspelta och blev väl inte bättre av att äta allt godis (sockerkicken) och läsken de åt och drack.

 

Busschaffören var tydligen ägare av barnen, samt hans fru då som satt på andra sidan gången av mig. Hon tjatade på dem att ta det lugnt och barnen sprang fram och åter på toa.  Åldern var ca 4-6 år på de 4 barn som var med, ngn var nog en kompis till makarnas barn.

 Höstbild igenom bussfönstret
 

 

Som tur var hade jag kommit ihåg min MP3, så jag satte de nya lurarna i öronen, så barnen störde inte speciellt mkt. Däremot att busschafförens solskydd… Alltid lyckas de dra ner det där solskyddet så själva skenan, längst ner på skyddet blir mitt i synfältet när man sitter på sätet. Jag ser då inte vägen, vilket blir ett dilemma då man blir åksjuk. Fattar inte riktigt varför de måste ha ett solskydd som räcker över hela fönstret… kan dom inte ha ett som i bilar, där föraren viker ner det han behöver. Suck!

 

Buss chaffören från Arvidsjaur hade inte bråttom här i livet, han låg å såsade på i 90 hela f..ing vägen på 100 väg. Naturligtvis blev vi ju 10 min sena pga det. Samt att även han skulle ha det där solskyddet på halva fönstret… Ohhh, så irriiii… bara så ni vet. Det är ju otroligt trist att sitta i buss, då jag inte kan läsa. Men tur att jag hade min egen musik i örat, tack och lov.

 

 Solskydd och renar på vägen hem
 

Cykeln min stod vid kommunens garage, som ligger bredvid busstationen. Så jag trampade hemåt och kom hem. Tog mig en skön dusch och stekte en hamburgare till sambon, då denna inte ätit.

 

Själv åt jag med Mor, son och hans sambo på Dagoberts mackbar. Där åt jag en räksallad och var inte hungrig då jag kom hem. Hittade även fina ljuslyktor på Indiska till vår gäststuga. Kommer bli strålande fint. Vi hann ju springa en kort sväng efter maten innan bussen gick 14.10

 

Även inhandlat en fågel matare, så pippina kan äta i vinter. Och kissarna har ngt att titta på. Kissar blev glada då matte kom hem, sambo ser ishocky …suck!

 

 

Fått en tid nästa vecka till Piteå hos ortopeden, skönt. kanske får svar varför axeln inte blir återställd.

 

Nu sängen…

 

 

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0