En å annan tand...

Imorgon har jag tandläkarbesök, uch. Men, ibland måste man väl visa upp sina gaddar och få ett utlåtande om deras skick därinne i munnen.
 
Sonen var till tandläkaren igår, fick dra ut en trasig tand, för han har inte råd att laga den. Sen ska han på undersökning om två veckor, å titta till sin mun...mkt tandläkare just nu.
 
Idag yogade jag och meditareade, kändes bra att orka igen. Imorgon ska jag jobba igen, ögat är bättre även om det inte är bra. Kunde inte öppna upp det imorse, utan får gå halvblind på toa och där öppna ögat och tvätta och medicinera. Men jag hoppas huvudvärken kommer att ge sig, som jag haft nu en vecka tack vare ögat.
 
Idag bokstavligen vräker solstrålarna ner, helt underbart vackert vinterväder.
 
 
Så vackert! =) Älskar snön då den är i sin fulla prakt. Om man inte bor i Norrland, kan man faktiskt få vara lite avundsjuk på det vackra vädret. Även om många i söder föredrar snöfritt.
 
 
 
Mango och Chanti myser i klösträdet. Här ligger dom ofta och länge.
 
Idag spydde Chanti, vilket inte är nå vidare, så det var bara att torka upp efter henne.  Det är ju inget ovanligt att katterna spyr, det är ju för att få upp allt hår de slickar i sig vid putsning av pälsen.
 
Då hoppas jag från det roliga till dagens lunch, åt gott med fisk och potatis, med sallad. mums
Supergott. Men imorgon åter till förskolan och den otroligt dåliga maten som serveras där till våra stackars barn...konstigt om de blir kräsna då de som större får välja mat.
 
 
Nytt skutt... 
Jag kan känna mig väldigt maktlös emellanåt. När jag tittar på Tv och de visar program där man anser att djur som är aggresiva måste avlivas. Men frågan är ju, varför är djuret/djuren aggresiva? Många ggr är det för att vi människor kliver in på deras revir. Så fort djuren kliver in på vårt revir, då ska dom avlivas.
 
Vem avlivar idioterna som tränger sig på djuren? Ibland är mänskligheten ett väldigt idiotiskt släkte, så jag kan bara skaka på huvudet.
Ta människor som jobbar på djurparker (ja, jag hatar djurparker) Dom inbillar sig att dom känner de vilda djuren och så tappar de sin skärpa, och då händer ngt. Djuren uppfattar våra sinnestillstånd, om du tappar skärpan, drar ner på garden mot ett vilt djur...ja, då passar det ju på att vinna rang, det är ett vilt djur! Men vissa människor kan visst inte förstå det. Utan vem avlivas? Inte är det ju någonsin människan, om nu inte djuret klarar att ta kål på denna.
 
Jag hatar verkligen jakt och att vi ska ha vilda djur i fångenskap. Blir bara så arg. Vargen tex som dom flyttat tre omgångar från Norr till Söder, påstås nu ha rivit renar, då kan vi ju döda den! Blir billigare så. Vem bryr sig då om vargstammarnas vara eller inte vara?
 
"En vargtik som flyttades från Jämtlands län till Uppsala län den 6 februari har vandrat tillbaka. Den har identifierats via DNA-prov i östra Jämtland, meddelar länsstyrelsen i Jämtland.

Vargen har antagligen rivit renar i området och en sameby har ansökt om skyddsjakt på den genetiskt viktiga vargen med finsk-ryskt påbrå. Någon beslut i frågan om skyddsjakt har länsstyrelsen inte fattat ännu. Någon ny flyttning är inte aktuell."

– Rovdjuren fyller en viktig funktion i naturen, precis som alla andra djur. De är en del av den biologiska mångfalden, säger Karin Johansson.

Rädslan för rovdjuren är stor. Vargen har länge, genom tradition, kopplats till ondska. Karin Johansson menar att detta ofta är boven till många människors motstånd. (Karin Johansson, ordförande i Naturskyddsföreningen Sollefteå)

Karin Johansson är själv ofta ute i naturen. Hon tycker att våra svenska rovdjur är väldigt värdefulla och att vi verkligen borde värna om att ha kvar dessa.

– Det är helt fantastiskt att de fem rovdjuren fortfarande finns här i Sverige. Tänk vilken upplevelse att få se dem i verkligheten, säger hon.

Karin Johansson tycker att det är väldigt olyckligt med de stora motsättningarna som blivit i vargfrågan, men tycker att det är bra att jakten har avbrutits. Hon håller fast vid vikten av den biologiska mångfalden och att behålla en levande och frisk vargstam.

– Kan inte ett välfärdsland som Sverige hålla en livskraftig vargstam, vem ska då kunna göra det? säger hon.

 

Det är bara att glädjas åt att jag inte är ensam om att tycka att våra rovdjur ska få finnas kvar i våra skogar.


Papperstidningar har dessutom en extremt udda syn på vargen, som nu är ett av våra mest omdiskuterade rovdjur. Vi har en varghatar-lobby vars främsta argument är ”
- Vi måste tänka på dem som bor i de delar av landet där det finns varg!”, medans det egentligen handlar om nivån på älgköttet i jägarkårens frysboxar. Media tar endast sällan upp saken utan spelar okritiskt med i dessa charader.

Bilden är hämtad från följande sida.

 http://hd.se/helsingborg/2011/04/11/se-niklas-gustavssons-bilder-fran/

 

 

Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra... <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0