Meningen med livet

Jag tror meningen med livet är att utvecklas till våra största "jag" och att minnas sanningen om vilka vi är innerst inne.
 
Där du snavar, där ligger din skatt (av. J. Campell)
 
Vi betraktar bara världen ur vår egen, tröstlösa synvinkel. Den enkla sanningen är att världen ser bättre ut så snart vi börjar må bättre. När vi återfår vår inre glädje, kommer yttervärlden att återspegla den känslan. Det vi får av världen är inte det vi önskar utan  den vi är.
Var förvissad om att bedrövelsens vinter kommer att ge vika för glädjens sommar (även om det ibland inte sker under samma år) precis som morgonens klara solstrålar alltid följer efter nattens djupaste mörker.
 
Lidande och motgångar är starka drivkrafter för personlig utveckling. Det finns inget annat som hjälper dig/mig att lära, växa och utvecklas snabbare och inget ger så stora möjligheter att återerövra vår ursprungliga styrka som den människa vi är. Vi kan i våra ögon se det som en negativ erfarenhet men det är bara en fördom och bakom detta felaktiga antagande ligger ren och skär rädsla.
 
Lidandet uppstår ju när det inträffar något oväntat och oönskat, som sjukdom, bortgång mm Nya omständigheter vi måste ta ställning till. Vi måste då släppa våra förväntningar, och det kan vara skrämmande. Vi vill inte gärna lämna det vi upplevet som tryggt och välkänt.
 
Faktum är att i våra mörkaste stunder är villiga att gå som djupast in i vårt inre rum, där svaren oftast finns.
 
Det sägs att om man lever i samklang mellan hjärta och förnuft, då dessa två samarbetar går det lättare att leva ett underbart liv. Det kan var en svår balansgång som kan kräva en hel del tid och energi att komma dit.
 
Om jag lever helt i mitt hjärta, kanske jag uppfattas som en kärlekskrank idiot utan omdöme och disciplin.
 
Så då måste våra lidande förvandlas till lärdomar.
De flesta av oss vet inte hur vi ska leva förrän det är dags att dö, vilket är väldigt synd. Eller att du vid din dödsbädd ångrar att du inte förändrade, levde efter dina drömmar. Att känna att ens liv inte haft den mening du så gärna önskat. Vänta inte så länge, lev dina drömmar... skriver det lika mkt åt mig själv.
 
"Om vi i bönen lägger till: Gode gud, hjälp mig bli den människa som min hund tror att jag är"  j. Mantle
 
Ibland önskar jag att jag hittade mig en livscoach, som kunde guida mig i det inre sökandet. Just nu läser jag många böcker om ämnet att finna min livsuppgift. Många tankar du nu läst, har även jag läst.
 
 
Drömmar är ju ngt som rensar, reder upp ens inre tankar. I natt har jag drömt om värme till en annan människa, jag har drömt om festligheter, och en del sorg. Min inre själ söker svar på något som är så svårt som min brors älskade som lämnade oss hastigt och min systers svåra sjukdom. Tragedier som antagligen förändrar och förbättrar mitt jag.
 
Jag upplever att det finns en viss dödsångest inom familjen just nu, vilket inte är konstigt utan mer naturligt i detta nu. Jag kanske låter "nykter" i mina tankar, men ibland finner jag en viss klarhet i allt virrvarr. Inte då jag är där, mitt i utan mer då jag är hemma igen och kan ta ett steg bakåt, fundera och meditera för att hitta en balans.
 
Idag fyller min systerdotter år, vill härmed GRATTA henne och hoppas paketet kommer idag, genom sms får du veta (om du läser detta) om paketet hunnit fram.
Önskar dig en underbar dag, fri från smärta och hoppas du får ett å annat skratt som kan liva upp dagen.
Du finns alltid i mina tankar, även om jag är en bit bort. Och jag önskar jag var en bättre moster, känner att jag inte räcker till. Men hoppas jag blir en ännu bättre människa.
 
HIPP HIPP HURRA På Lindas Födelsedag =D
 
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Kommentarer
Postat av: Linda

Du är världens bästa moster bara så du vet! Älskar dig jätte mycket. Tusen tack för dina fina ord och gratulationer. Kraaaaaaaaaaaaam

Svar: Åh, tack för dom orden gumman. Älskar ju dig också, men det vet du ju. Jag känner mig lite otillräcklig och önskar jag kunde hjälpa mer. Du vet att du behöver bara fråga när du behöver hjälp vännen, så ska jag göra mitt bästa. Kramiz
Eva

2013-04-11 @ 20:35:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0