Dagens medicin tips...

En god tanke:
Ta alltid ut glädjen i förskott.
Det värsta som kan hända är att du är glad i onödan!
 
Sovit dåligt i natt, axel och arm har värkt och jag vet inte riktigt varför. Vaknade med huvudvärk som nu sitter i och vill inte släppa. Kanske beror det på att jag imorgon ska på utbildningsdag och prestationsångesten hoppade på mig likt ett monster. Jag har ju inte varit på jobbet pga sjukskrivningen och då känns det alltid lite jobbigt att inte kunna dela och leverera kunskaper till övriga i grupp. Jag har dock varit närvarande på alla utbildningsdagar och alltid snappar man upp något.
 
Om nu min huvudvärk ger sig under dagen ska jag ta mig till jobbet, möjligtvis på en promenad och hämta det material jag har där. Så jag hoppas jag blir fri värken. (Jag la mig i migrän, så dagen flöt bara bort)
 
Min systerdotter berättade via sin blogg och sms igår att syster inte alls mår så bra som jag trodde. Hon var på bättringsväg då jag åkte därifrån för en vecka sedan, men möjligen har hon blödande magsår då hon hela tiden spyr och får inte behålla något. Och att hon tydligen spyr upp blod, vilket inte bådar gott. Möjligen att hon nu även fått blod och näringsbrist också pga detta. Otroligt då man tror hon ska bli väl omhändetagen då hon ligger inne på sjukhus!! Att vi anhöriga ska få påpeka att nu är det si och så... och ändå görs ingenting. Det ska vara vårdplanering idag på sjukhuset och se om syster kan komma hem, men i hennes tillstånd vete tusan?
 
Nä, nu vila knoppen så kroppen orkar sig ut.
 
 
Middagstips
 
Receptet/Broccolimos med sting
1 kg broccoli
2 dl grädde
50 gr smär
salt, peppar
1 tsk Chili

Gör så här:
1. Koka 1 kg broccoli tills den blir mjuk.
2. Mosa elle vispa den och tillsätt 1 till 2 dl grädde, 50 g smör, peppar,salt, chili.
 
Idag blir det choritzo korv (av kyckling) till detta.
 

Något annat som jag just fått reda på, dock inte var jag kan köpa svampen.
Medicin… Shiitaken är mellanstor svamp och har en paraplyformad brun hatt.
I Kina kallas den för xianggu som översatt betyder “doftande svamp” eller “delikat svamp”, och under Mingdynastin användes shiitake oftast som botemedel mot lungsjukdomar, dålig blodcirkulation, leversjukdomar samt som uppiggande medel vid utmattning. Svampen är rik på D-vitamin (D2), proteiner, fibrer och mineraler.

Forskning…
Idag bedrivs medicinsk forskning kring shiitakesvampens effekter på hälsan. Studier har visat att polysackariden lentinan kan vara en aktiv komponent i svampen och i vissa studier har visat sig ha en anti-tumöreffekt.
 
Denna svamp kommer från Asien, och är den som är mest odlad i hela världen.
Den är dock relativt "ny" i det svenska köket eftersom vi har turen att ha en massa egen god svamp.
Det är en helt fantastisk matsvamp, som kan höja nästan alla rätter!
 
Ett sista tips.
När du ska köpa svampen så ska du kika lite på VILKA du stoppar i påsen.
Shiitake smakar nämligen olika beroende på hur "mogna" de är.

Titta under svampen, och så ser du om hatten är krusad inåt, ungefär som ett paraply som fäller in sig.
Är det så, så är svampen lite för mogen, och den tar då åt sig andra smaker sämre. Detta kan resultera i lite simmig torr svamp, med lite extra beska. Dock till soppor, eller om du ska torka den, så är dessa bäst!
Men inte för att steka!
 
 
 
 
Så här ser den iaf ut.
 
 
 
Vet din sanning, lev din sanning och tala din sanning! När vi förlorar kontakten med oss själva, är det lätt att gå vilse.

 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0