Mindful Curry

Idag är det så äntligen fredag, oj vad det är tungt just nu. Så fredagen var efterlängtad.
Dagens mat på jobbet var currykyckling, fruktansvärt currystark. Vilket känns konstigt att man använder så mkt curry till små barn?
Jag hade fått en veg curry rätt som smakade avskyvärt. Jag äter ju kyckling, så jag tog en bit av barnens. Tyvärr var den troligtvis inte laktosfri som köksan sa, för jag har haft väldigt ont i magen idag från gårdagens mat, och även idag åt jag lite av deras mat och magen är svullen och gasig =(
 
 
 
Jag tror vad jag vill om den där kökschefen, han verkar vara en principens kille då det kommer till honom, sen att andras principer inte går ihop med hans spelar nog mindre roll.
 
Jag läser neuroraketen, en kurs om neuropsykiatriska funktionshinder (som jag har mkt erfarenhet av) Sista ämnet vi hade var just bemötande. På skolan har dom en hel massa specialmat, men ingen egentlig kunskap eller vilja att se till att de som äter ska bli nöjda. Deras bemötande, iaf hans (kökschefen) är under all kritik, för han skiter nog i alla som inte äter den "vanliga" maten.
 
Visst, alla som vill kan ju ta med egen mat, men vi äter s.k pedagogisk lunch. Dvs vi sitter och äter med barnen, och skulle vi alla börja ha med oss egen mat som såg annorlunda ut, så skulle ju barnen börja undra varför fröknarna inte äter det som serveras dom.
 
Ibland kan jag fundera varför vi människor blir så irriterade och inte vill hjälpa till om det är problem för andra att inte kunna äta allt. Det är som om jag får skylla mig själv att jag har IBS, är laktosintolerant och känslig för gluten. Det och att jag inte äter biff, gris vilt kött då jag valt bort detta pga min reumatiska värk. Visst förstår jag att utbudet är litet, men det finns ju om man vill. Lite matigare sallader hade ju räckt, om inte annat.
 
Sen är det ju detta med pedagogisk lunch som jag kan uppleva lite underlig. Inom mindfulnes ska man vara närvarande och medveten under största delen av tiden och framförallt vid maten. Våra små har knappt tid att varken tugga eller känna vad maten smakar. Dom har för brått, kompisen är klar och man har suttit och pratat och på tok för lite mat har hamnat i magen.
Även barnen borde få uppleva mindfulness, tystnad och känna vad man stoppar i munnen, lära sig ta det lugnt, helt enkelt. Jag upplever att barnen blir stressade och allt ska gå så fort idag.
 
 
Mindfulness handlar bland annat om sinnesnärvaro. Genom att vara medvetet närvarande i nuet kan man bli friare att välja hur man vill agera på det som händer i tankar, känslor och kropp i varje ögonblick. Mindfulness har översatts till medveten närvaro på svenska eftersom det bland annat handlar om att vara medveten här och nu.
 
 
Så njut av livet, man vet aldrig vad framtiden har i sitt sköte. Trevlig fredag!
 
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0