Hemresa-djursjukhuset

Idag var det så fredag och sonen ska resa hemmåt. Och inte enbart det, min älskade kisse sedan 12 år Tussan ska oxå på sin sista resa till himlen. Idag har vi tid hos Gammelstads djursjukhus för att Tussans juvertumör nu spruckigt och spridit sig till lungorna.ca 50 % av juvertumörerna är elakartade hos katt. För att vara riktigt säker krävs det ett vävnadsprov som skickas till lab för analys. Det finns dock vissa tecken som kan tyda på att tumören är elakartad: Snabbväxande, Gammal, Spridning till flera juverdelar,Förstorad dränerande lymfknuta och sår i huden över tumören.Tecken på obehag är att den slickar/tuggar på knölarna, får svårt att gå. huden ovanpå tumören har spruckigt å detta är naturligtvis obehagligt. Den enda möjligheten att hjälpa Tussan var att få ett värdigt slut och låta henne somna in.
 

De sista bilderna på min älsklingskisse. Tussan 2010 07

Vi körde husbilen idag, då vi ska fortsätta till Piteå på PDOL lördag, har bokat kampingplats vid hamnen.
Vi kom till Luleå vid 13.00 då åkte vi mot Örnäset där sonen skulle hämta det han glömt hos en kompis Bj. Vi skulle även plocka upp sonens nya flickvän Be. Vi stannade utanför copp och där stötte vi på sonens gamla "lärare" med fru å två av deras barn. Jättekul att se dom, var ett tag sen sist. Sonen blev glad å vi stod å tjötade ett tag, sen handlade jag å gubben å sonen for till Bj å hämta sina saker. vid 14.30 åkte vi vidare mot djursjukhuset. Där väntade vi först en ½ timme på veterinären innan Tussan fick sin första lugnande spruta. därefter fick vi vänta ytterligare 10 min innan veterinären återkom med den avgörande sprutan. Jag å son pratade med Tussan, kliade henne och gosade denna sista stund i hennes liv. Det var otroligt jobbigt att ta farväl av henne, min fina, trogna lilla kisse. Men sen var det över och vi fick hastigt ta oss vidare tillbaks in till Luleå för att sonen å Be skulle hinna med tåget. Svårt att ha sorgen i halsen å sen måste vinka av sin son på hans resa hemåt till södra sverige igen. Men tåget gick på utsatt tid, vi kramades å sa hej då. Efter detta åkte vi så till syster E:s kolonilott för en kopp kaffe/te. Satt där en kort stund å socialiserade med systerdotter L Å syster E innan vi vandrade vidare till syster A-S som bjöd på middag. Hos A-S var hennes barn-barn med deras mamma. Kul att se dom, det blir inte så ofta numera, ungarna hade vuxit som bara den =) de små liven.
Jag fixade kycklingsfiléerna då syster A-S var lite osäker på detta, sen grillade vi dessa. Till filéerna fick vi hasselbackspotatis och bearnesesås, lite gurka å tomat. Smakade jättegott trots att jag inte trodde jag skulle vara hungrig efter all känslostorm. Men det var gott med mat å en cider. A-S följde med oss ner till kolonilotten å kollade in vår husbil, å blev lite imonerad (tror jag) Husbilen är ju jättefin å endast två år gammal. Den tillhör ju svärfar så vi får ha den till låns då vi vill. Klockan drog iväg å vi la oss runt 23.30

Lånad bild på syster kolonilott =)


 Husbilen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0