Det vackraste... är




Recept/ Kycklingpasta
2 morot, riven 1lökar, hackade 1 stjälkselleri, hackad 1 kyckling, utan ben 4 lagerblad 1 liter vatten för kokning 1/2 kruka Rosmarin, färsk 1/2 kruka Timjan, färsk 2 vitlöksklyftor 2 dl torrt vitt vin/matlagningsvin 2 dl mjölk 5 portioner Kokt bred bandpasta 4 msk Parmesan 1/2 kruka Färsk basilika
Gör så här:
1. Koka upp vattnet med den ena halvan av den hackade löken tillsammans med lagerbladen. Tillsätt sedan kycklingen i kokningen, koka kycklingen färdig.
2. Under tiden, stek den andra delen lök tillsammans med stjälksellerin och moroten, tills grönsakerna blir genomskinliga. Hacka rosmarin, timjan och vitlök, och lägg i stekningen. Salta och peppra. Häll sedan ned vinet.
3. När kycklingen kokats färdigt, häll av den i ett durkslag och spara buljongen som skapats. När vätskan i stekpannan reducerats häller du ned en del av buljongen i stekningen.
4. Strimla kycklingen och rör ned även denna. Häll i mjölk och låt det sedan sjuda i ca 10 minuter.
5. Koka pastan ganska al dente. Blanda sedan ned den färdigsjudade såsen i pastan. Tänk på att blanda ihop pastan och såsen en bra stund, eftersom pastan på grund av sin 'al dentighet' absorberar vätskan i såsen.
6. Servera med hackad basilika och lite riven parmesan på toppen.
Och så en tänkvärd tanke...
Se aldrig ner på någon, OM du inte tänker hjälpa denne upp...