kontrollera

Många är vi som önskar att vi på något sätt kunde kontrollera våra kroppar. Och även om ingen tror mig så finns ett sätt.
Ibland ställer våra kroppar till det för oss på olika sätt, låsningar både fysiskt och mentalt och sjukdommar som i början är kanske lättare att hantera men i vissa fall då vi inget gör leder oss till slutet av livet.
 
Om man tror att en kurs ska lära mig allt, att du tycker att du avsätter den här 10 v kursen så är jag sen fullärd och klar.
 
Hur kan vi då känna oss balanserade och acceptabla om eller när kroppen och sinnet är ur balans?
Många gånger handlar det om våra attityder, då och då är vi i ett turbulent sinne och kroppen spelar ett spel.
På morgonen kanske du vaknar med ont i ryggen. Kanske kan du då säga till dig själv "ok, det är en orolig dag" och acceptera detta med ett inre lung.
 
Hur når jag då ett inre lugn? Det är här jag menar att vi har verktyg, där Yoga är ett verktyg.
En del skriver av sig saker, men själv gör jag nog både ock.
 
Jag yogar för att kontrollera min kropp, känna in det onda, försöka bearbeta med olika typer av Krya (övningar) meditera om kroppen kämpar emot och skriver en hel del, både här och i böcker.
Med tiden kanske även du hittar din inre vägvisare, har du provat på Yoga? Jag skulle varmt vilja rekommendera just yoga.
Att ge sitt inre uppmärksamhet då det skriker efter det, därav obalans.
Men har jag redskap kanske jag kan låta känslorna, värk passera förbi. Men kom ihåg, vi lär livet ut.
 
Därför kanske 10 v kursen kan vara en start, eller ett "komma" tills du är redo. Vi behöver tålamod, vi behöver spegla och vi behöver tro på vårt inre språk.
 
Vad är en person som tränat/levt yogiskt? En yogi är en person som har ställt sig själv mot väggen, med djupa frågor om livet... tex frågor som, vem är jag, vad handlar mitt liv om, vad är syftet, vad är universum?
 
Om jag håller på med yoga utvecklas min andlighet vilket ger mig en inre frihet i livet. Ok, jag är inte där ännu, men idag skulle jag inte välja bort yogan i mitt liv.
En yogi bryr sig mer om vem han/hon/jag är innerst inne. Status eller trendighet är inte det viktigaste längre. Att tillbringa tid med sig själv, eller tillsammans med andra yogisar ger mycket till själen och man mår bra av det.
 
Att försöka vara vördnadsfull mot sitt jag, omgivningen, världen, livet när man för samman handflatorna framför hjärtat. att inte skada andra eller sig själv utan inse att livet jag fått är en gåva och jag har all makt att förändra, förbättra och leva som jag i hjärtat känner.
 
Finna det meningsfulla. Göra sitt bästa helt enkelt.
 
Med yoga kan du kontrollera kroppen och förändra och förbättra insidan. Själens rop och viskningar kommer upp till ytan under de jobbiga krya man väljer. Jag kanske verkligen avskyr en krya, varför? Många ggr för att jag vidrör ngt som jag stängt in och som är där inne som en tung låsning.
 
Så varför ska man då utsätta sig för tunga krias genom yoga? Många gånger när man tränat under 40 dagar som rekommenderas kommer man igenom sina låsningar och mår så otroligt mycket bättre efteråt. Det är som ett av lagren som stelnat och torkat ihop i en inre, lossas upp och ger frihet till nya utmaningar istället för att hålla kvar det gamla.
 
Att ha en viss kontroll ( är inte på långa vägar färdiglärd) Känns bra. Jag vet när jag har ont att det beror på ngt som kroppen vill göra mig uppmärksam på.
 
 
 
Självkontroll. Ställ dig på alla 4a. Händerna axelbrett isär, benen höftbrett isär och fötterna vilande på fotryggen. Från denna position, Lyft snabbt upp båda händerna samtidigt mot hjärtat och snabbt tillbaka till golvet. Håll positionen stadigt under hela tiden. Flytta inte kroppen, utan jobba på samma ställe under 4 min. Börja dock med 1 min om du är nybörjare. Övningen stärker nervsystemet.
 
 
 
 
Om du alltid undviker det som är svårt, kommer du aldrig framåt...
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0