Teknik beroende

Har skrivit det förr, men gör det igen =) Forskare vid Bergens universitet i Norge har kunnat dra parareller mellan berondet att vara uppdaterad på facebook likvärdigt med alkoholism och narkomaner som lider av abstinens då de ej kan vara uppdaterade! Att bli orolig och rastlös på grund av att inte kunna vara uppkopplad på nätet eller tillgång till de socila nätverken, även mobilanvändandet är ett tecken på att ditt användande klassas som beroende.
 
Tack och lov för att jag inte känner av det, varken då det kommer till telefon eller datorn. Har ju inget facebook konto. Bloggar enbart då lusten faller på =) fast visst tycker jag om att kunna använda nätet, all info idag finns ju tillgänglig. Däremot är jag inte så intresserad att jag blir orolig och rastlös om jag inte har tillgång till att blogga eller läsa de få bloggar jag läser.
 
Men tror att många mer eller mindre är beroende av nätet pga informationskanalerna som finns, då man behöver leta reda på ngt, köpa ngt eller på annat sätt kanske bara kolla sina konton på banken el dyl.
 
Idag tex steg jag upp 07.15 för att jag vaknade av huvudvärk. Men när jag väl var uppe så tycktes jag inte ha ro att gå tillbaka under täcket. Så runt 09.00 ringde jag Mor, som beklagade sig att hon behövde besikta bilen. Och då kunde jag ju lätt hjälpa henne med detta. Så per telefon och med min hjälp bokade vi en besiktningstid, snabbt och lätt.
 
Övrigt idag ska jag måla om en soffa till sonen. ska bli grå, tror det kan bli snyggt med det nya tyget som jag ska sätta på och sy nya kuddar av.
Ni får före och efter bilder sen.
Igår köpte jag av en kollega ett vardagsrumsbord till sonen, billigt och jättefint. Nu har han ett helt möblemang =) så han kommer att få ett jättefint hem i Luleå.
 
Dags att påbörja dagen pyssel.
 
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre...kram 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0