sommaren som kom

Nu har jag under en hel vecka vaknat och tittat ut genom fönstret, med rufsigt hår och sovgott i ögonvrån och konstaterat att solen äntligen kom. Jag blir så glad att den lyser och ger mig värme.
Dock är den kanske en månad sen om jag ska titta på de två kalla semesterveckorna jag haft, men det var ju bra trots allt, för huset blev ju målat under semestern.
 
Idag blir det surströmming i stugan. Med besökarna ska vi vara i stugan och avnjuta en surströmming eller två. Med tunnbröd, färsk potatis och lök. Samt lite gräslök och gräddfil till de som vill. Dom åker nog dit tidigar, jag kommer efter jobbet. Förhoppningsvis till dukat bord eller...
 
Fick en vacker bukett blommor av besökarna igår, bara för att. det var ju jättegulligt.
 
Igår var vi bjudna allihopa till svärfar som bjöd på röding, så ett fisktema verkar det ha blivit helt oplanerat. Jag tog med mig lite ingredienser för att göra en fisksås, med lite färskpotatis och tunnbröd blev det en jättegod middag. Till efterätt blev det dock en kaloribomb, kladdkaka med vaniljvisp, åh så gott. Dock vart vi lite väl mätta =) men otroligt nöjda.
 
Sen traskade vi hemåt och vi satt ute på altanen och spelade lite yatzy, å nix...jag vann inte. Det gjorde dock Elle. men det blir kyligt på kvällen så trots terassvärmaren flyttade vi in, då Kim blev så frustrerad över sitt yatzy resultat att han ville byta till kort.
 
Så vi spelade Chicago är ett stickspel influerat av poker.Troligtvis uppfanns denna variant av Chicago i Sverige på 1980-talet.

Man spelar till att en spelare först uppnår över 53 poäng (samt “tagit” sin chicago) vinner spelet. Varje spelare får fem kort var och får sedan göra tre byten för att försöka få en så stark hand som möjligt. Under dessa tre byten får man byta hur många av korten som helst. Väljer man att bara byta ut ett kort kan man få se ett öppet och antingen ta det eller få ett nytt stängt kort.

 

Nu var det då min tur att VINNA!! =) Överlägset faktiskt, den som kom tvåa hade 30 poäng. Jag efter två rundor köpstopp fick 59 poäng. Mys, hihi.

Vi gick och la oss runt 22.30 då var alla lagomt trötta och jag skulle ju upp och jobba idag fredag. Tror bestämt att jag somnade bums, sambon tittade ju på sport och det är ju bland det absolut tristaste jag vet, så bra sömnmedel.

Idag vaknade jag av väckaren, var så trött att jag knappt fick den att tystna, hjärnan var inlindad i ett drömsenarium och innan jag fattade att det var telefonväckningen som pep...suck.

Steg upp och gav kissarna sin mat. Dom tycker förståss att det är lite oroligt med två hundar som ränner runt huset. Raiko (Rottwailer) får dock hålla sig runt huset och sova med Kim i Yogarummet. Får sanera detta sen. Annars har jag ingenstans att erbjuda sambons son att sova. Så jag får överlåta mitt dyrbara yogarum några dagar.

Elles & Mickes hund en liten, liten vovve (chiwawa) som tom är mindre än kissarna, den får komma in. Den tror ju att den är lika stor som Reiko, å moppsar sig mot kissarna som med misstänksamma ögon tittar på den lilla "råttan" Men missförstå mitt språk rätt. Själv gillar jag den söta lilla vovven, men kattarna är inte så förtjust.

 

 Milton, chiwawa

 

Raiko, jätteliten som valp, numera som en kalv =)

 

Nu dags att återgå till arbetet, för jag har bara suttit här på min lunch rast och bloggat, svårt att hinna med och finna lust då man vill umgås med sina gäster.

 

Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre...kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0