Känner du igen dig?

Svårt att sova. Trött. Stressad på jobbet. Matsmältningsproblem. Svårt att bli av med de där extra kilona.

Känner du igen dig?

Då kan du lida av magnesiumbrist.

 

Allt fler svenskar lider av brist på den livsviktiga mineralen magnesium. Något som kan orsaka stora hälsoproblem.

 

Bland annat kan det leda till sömnproblem.

 

Nu har jag köpt: Märke: Ancient Minerals Specifikation: 237ml Pris; 239 Kr  

 

      Ancient Minerals Magnesiumolja är:

  •     Den mest rekommenderade magnesumoljan i världen
  •     Ultra-ren och högkoncentrerad
  •     Absorberas snabbt in i huden
  •     Lätt att applicera som spray

 

 

Magnesium kan reducera symptom på tillstånd som kronisk smärta, utmattning och sömnlöshet och reducerar riskerna för sjukdomar som är relaterade till åldrande och stress.

Prova gärna magnesiumolja om du har huvudvärk, högt blodtryck, kramp i vaderna, myrkrypningar eller sk restless legs, kronisk värk, fibromyalgi, oro och ångest, svårigheter att slappna av.

 

 

Att se till att få i sig tillräckligt med magnesium kan alltså vara en lösning både på dina sömn och matsmältningsproblem.

– Om du lider brist på magnesium så lider du förmodligen brist på en hel del andra ämnen också. Ofta beror det på att man äter för lite frukt och grönsaker, speciellt frukt. Minst 500 gram per dag är lagom, det motsvarar det gamla klassiska rådet med fem frukter om dagen. Ät också så varierat som möjligt och så mycket färgglada frukter och grönsaker som möjligt, säger dietisten Karin Byström.

 

 

Visst äter jag frukt, men jag kommer nog inte upp till 5om dagen.

 

Symtom vid brist:

Huvudvärk (migrän), muskelsvaghet, kramper, hämmad tillväxt, nervproblem, huvudvärk, beteendestörningar, störningar i hjärtfunktionen, trötthet, irritation, dålig aptit och för högt blodtryck.

 

Såhär får Svenskarna i sig sitt Magnesium :
 

13% Mjölk, fil och yoghurt

12% Matbröd

12% Kött, fågel, fisk och ägg

10% Potatis

(Källa: Riksmaten)

 

 

Kanske borde gubben få smörja sig lite pga hans blodtryck...hm.. Och tydligen något för min Mor

 

– Magnesiumbrist är allvarligt för människor i alla åldrar, men för de äldre kan det vara särskilt allvarligt. Hjärtsjukdomar, diabetes och kramp i benen ökar dramatiskt när man blir äldre, och det har konstaterats att magnesiumbrist påverkar just de tillstånden, säger doktor Richard Rivlin

 

BÄST är ju då förståss;

 

För att få i sig tillräckligt med magnesium gäller förstås de gamla vanliga råden: Ät en hälsosam varierad kost med mycket frukt och grönt. Även kött och mjölkprodukter är en viktig källa för magnesium. (där faller ju jag)

Och choklad. (=D Så ska det låta!)


Forskning har visat att ren 70–procentig choklad bland annat sänker blodtrycket, minskar kolesterolvärdet och är antidepressivt. Dessutom innehåller den nyttigheter som antioxidanter, vitaminer och mineraler. Bland annat magnesium.


Ju högre kakaohalt, desto mer av det nyttiga finns det i chokladkakan.

Goda nyheter för söndagsmyset alltså: Satsa på mycket choklad och känn dig nyttig.

 

 

Läste lite om minnet, då Mor börjar bli verkligt glömsk...

 

Alzheimer - en vanlig folksjukdom...

 

Alzheimer är en av våra vanligaste demenssjukdomar. Av de cirka 160 000 personer som är dementa lider uppskattningsvis 60 procent av Alzheimers sjukdom.

   I första hand påverkas minne och tankeförmåga men sömnproblem och förändrad personlighet är också vanligt. I en mer avancerad fas är det ganska enkelt att ställa diagnos. Det är först när man vill hitta sjukdomen i ett tidigt skede som så kallade biomarkörer fyller en funktion.

   En annan metod för att hitta tidiga förändringar i hjärnan är att använda en så kallad PET-kamera. Den kan se exakt var i hjärnan placken sitter.

 

 

Och visst...

Vi/De flesta av oss har säkert upplevt att minnet sviktar lite till och från. Att på väg att hämta något glömma vad det var, är en klassiker. I de flesta fall beror det på stress eller att du helt enkelt är disträ.

 

Men det kan också vara ett tidigt tecken på demenssjukdomen alzheimer.

De första symtomen kommer enligt en ny studie redan i 45-årsåldern. Tidigare har läkarna ansett att sjukdomen debuterar först när vi passerat 60.

 

Och för första gången på 27 år kommer nya riktlinjer där man förespråkar en tidigare utredning av minnesproblem. Bland annat med hjälp av de biomarkörer forskarna hittat i vätskan som omger hjärna och ryggmärg hos drabbade.

 

Vid Alzheimers sjukdom bildas klumpar, så kallade plack, på nervcellerna i hjärnan.

 

Men effektivare bromsmediciner är iaf på väg, liksom ett vaccin som ska motverka plackbildning. Då lär man vinna på en tidig behandlingsstart.

 

 

    

      

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

       


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0