My Weekend v.4-14

Jahapp, då var det så helg igen =) Kallt som synden utanför fönstret. Igår visade den -34 innan vi gick å la oss. Så vi har verkligen fått känna på kylan.
Idag är det endast -21 så inte lika bistert. Blåser dock mer idag, vilket gör att kylan känns mer...
 
Under gårdagen hade vi stängningsdag och jobbade med kvalitetsarbete mellan 8-17. Det är lite jobbigt att "tänka" hela dagen, jag blir trött på ett annat sätt. Var å tog blodtrycken innan jobbet och det har nu med hjälp av medicinen gått ner till 149/98 så det går åt rätt håll.
 
Igår såg vi en film... en sån där knäpp historia. Jag blir bara sur av att se filmer med konstiga slut och konstiga innehåll. En grupp unga studenter skulle göra en dokumentär. Dels detta att man ska som följa filmen genom en filmkamera tycker jag är pest i filmväg.
 
Februari 1959: Nio ryska skidvandrare ger sig av upp i ryska Uralbergen. Två veckor senare var alla nio döda. De mystiska omständigheterna har gett upphov till mycket spekulationer under årtionden och händelsen har blivit känd som "The Dyatlov Pass Incident".
 
Filmen heter Dyatlov pass incident eller Devils pass. Och Det som kunnat vara intressant i Devil’s Pass är att den baseras på en verklig händelse som den tar avstamp från och vill bearbeta händelsens mest kända teorier, samtidigt som den gör sin egen version.
 
 
Det finns många lösa knutar i filmen och det är en film som i slutet ger sin version av vad som hände den 27:e januari 1959 med dom nio ryska fjällvandrarna i Otortenberget i norra Uralbergen. Dvs ett knepigt ofullständigt dravel till slut... Dubbel suck.
Så visst, vill du gärna se en B film och du gillar knepiga och de urusla digitala effekter mot slutet. Be my gest.
 
 
Idag har jag haft en massage kund och imorgon ytterligare en. Det känns bra att jag nu har en mindre kundkrets och i och med det sprider det sig. Så det är bara att hoppas att universum skickar mig på rätt väg här i livet.
 
 
Idag var jag ut en sväng å handlade, skulle hämta ett paket, visade sig dock att paketet hade inte hunnit fram. Så jag åkte i ogjort ärende =(
Skickade dock tillbaka en tröja, då dom felexpierat denna. Hade beställt skor och fick en t-shirt...bidde inte riktigt rätt dock.
 
 
Imorse då jag yogade och mediterade kom tanken om "Alla dessa livs val..."
Du/jag gör våra val, hela tiden.
 
Det är du (jag) som väljer.
Inget val är friare än något annat .
Båda alternativen är dina, inget mera och inget mindre.
Vi vill gärna tro att vi inte har några egentliga val utan att vi liksom lever lite som det faller sig allt eftersom människor och händelser reagerar och dyker upp.
 
Det är du som väljer om du stannar kvar, om du går vidare eller om du förpassar dig till ett  offer för dina egna beslut.
Om du inte mår bra, vem ska hjälpa dig att må bättre?
Om du inte trivs med livet, vem ska få dig att trivas och göra de förändringar som krävs?
 
Va? Jag?
 
Shit pommesfrites…
 
Visst är det jobbigt att bli påmind att vi styr våra egna liv inklusive smärta och framgångar?
 
Genom att först och främst acceptera dig själv och sluta fatta beslut baserade på rädslor. Sluta känna dig som ett offer för ditt eget liv.
Vem bestämmer hur du ska leva? din grund familj? Grannen? Din partner? eller...du?
 
 
Okej…hur ser vägen till frihet ut? Hur upplever du att du är fri i ditt eget liv?
 
 
Tja…ägna en stund åt dig själv varje dag. En stund där du har tid att reflektera och nyfiket notera vem du är och vad du vill. När du är sams med dig själv och slutit fred med dina demoner så finns det inte så mycket att oroa sig för.
 
 
Bara att se en fjäril, är de inte fantastiska? Eller känna vinden mot huden?
 
Så ta en stund att hinna ikapp och upptäcka hur mycket du har att vara tacksam för.
 
 
Vilka val gör du idag för att komma ett steg närmare att leva din dröm?
 
 
Jag gör det med yoga.
Hur gör du?
 
 
 Trevlig lördagskväll...
 
 
 
Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0