Om meditationens verkan

Meditation i Kundaliniyoga innehåller konkreta, praktiska verktyg som noggrant och precist stöd för minnet och styr kroppen med hjälp av andningen, mantra, mudra, och fokus. Utbudet och variationen av meditationstekniker i Kundaliniyoga traditionen är verkligen extraordinär. Yogi Bhajan gjorde hundratals meditationer skräddarsydda för specifika applikationer.
Det finns meditationer som minskar stress, arbete med missbruk, öka vitaliteten och tydliga chakran, för att nämna några. Även om det finns många, många stilar och metoder för meditation, vad som skiljer denna metod till meditation isär är dess precision, effektivitet och pragmatism.
 
 
" Meditation är en process ... När som helst , där det känns fredfullt ( det bästa är tidigt på morgonen, gärna innan gryningen ) du kommer att bli förvånad över att många tankar kommer till dig inom några minuter. Tankar som är relaterade , en del fula , & arga tankar. Om du låter de tankarna komma å sen glida förbi , då är det meditation .
 
 
Alla dessa tankar som kan passera i det ögonblicket i ditt liv kan aldrig återbesöka ditt undermedvetna , och de kommer inte att besvära dig igen . Detta förfarande att rena sinnet kallas meditation ... Det tar ungefär tre minuter för att nå den typen av tankar .
Och ibland fortsätter de att besvära dig i ungefär en halvtimme .
 
Men om du fysiskt inte flytta dig, stillar sinnet sig. Det är grunden , eller början av den meditativa sinnet . När ditt sinne börjar bli stilla och inte har tankar , kommer det att kännas mysigt och att hemtrevligt och kan inte beskrivas ens av mig . Allt jag kan säga är att det är väldigt bekvämt , det är väldigt mysigt , och du kommer att vilja göra det igen och igen .
Men till en början kan du inte göra det under långa tider. Gradvis som du utvecklar din medvetenhet i din meditation blir dessa negativa tankar kortare och kortare tillsammans med din inre utveckling.
 
 
Meditation är en reningsprocess av ditt inre undermedvetna. Du kanske stöter på både obehagliga och otrevliga tankar och känslor, men då du övervinner sinnet och rensar bort "skräpet" blir du mer skärpt, öppen och mer mån om livet, ditt eget och dina medmänniskors och det ger dig en inre kraft som inte längre hamnar i dunkel av dina negativa tankar. Så håll ut, är det viktigaste. För meditationen och de mantra du gör, gör sitt jobb i ditt undermedvetna.
 
The important thing is, keep up!The mantras and meditations are doing their job. You’re cleaning out and getting rid of negativity that has been covering up the divine light inside you.

"A person who has the patience to allow the mind to go through its antics while remaining firmly planted, will experience something. That “something” is different for each individual, but it will be, in some way or another, a reawakening of the self. With this new awareness comes inner change, then outer change."~Shakti Parwha Kaur

 
 
Helgen!
 
Lördag hände det inte så mkt, livet rullade på som vanligt. Yogade och mediterade på morgon. Jag hoppas vid det här laget att alla som läst/läser min sida vet skillnad på Yoga och meditation. Det är inte desamma.
 
Man yogar för att förbereda, stärka kroppen för att sen kunna gå djupare in i en meditation. Visst kan man bara göra det ena eller det andra, men tillsammans når du djupare in i ditt undermedvetna.
 
Jag & sambo städade bort julen, skönt. Inte för att jag lässnat på tomtarna ännu, men det är ändå dags. Så nu är det bortstädat och jag kanske saknar ljusen lite grann, från vår fina gran...det är ändå mysigt med gran =)
 
Det blev en Tacos lördag, men jag åt för mkt (var gott) så jag mådde lite illa hela kvällen. Sambon såg på Hockey och var irriterad över Skellefteås förlust.
 
Själv slötittade jag på filmen Eskil och Trinidad, en svensk film som var ganska trist.
 
Vi la oss tidigt och sambon har jobbat i skogen hela natten och dragit timmer så sängen har vibrerat. (dvs snarkat)
Så imorse söndag vaknade jag vid 06.00 och somnade om till 08.20 innan jag steg upp, ej utvilad...dock.
Samma procedur som varje dag.
Trötta ben som svingas över kanten, slänger på mig linne, träningsbyxor, tjocksockar å min sköna fleesetröja. ger kissarna mat så att inte taket lyfter under Chantis jamande efter mat..Nu.
Kokar hett vatten och går trött till yogarummet för att väcka min kropp och sinne.
Efter 45-50 min är jag klar och sen blir det te, smoothie med nyttigt innehåll.
 
Kokade kaffe åt sambon som däremot kan ligga ganska så himla länge på morgon/f.m
 
Satte mig vid datorn och det blev lite inköp, kläder, skor och även lite från IKEA: en fåtölj och lite packabort i förrådet lådor med lock. Och två konsoller till mitt yogarum, för jag ska måla och sätta upp en hylla där.
 
Svärfar kom på kaffe och prat.
 
Sambon har varit lite städtagen i garaget. Ville promt slänga min gamla stationära dator, när han efter en del dividerande med mig som inte gärna ville slänga, så ångrade han sig =) så den blev kvar ändå.
 
Kallt i helgen -15-18 grader och det har blåst =/
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0