Mörka mornar- nytt tankemönster

Dags att bryta negativa tankespiraler... negativa tankar skapar negativ hälsa.

Så nu är det nya tider som gäller. Har legat i 1,5 dygns migrän, vilket har tömt min kropp ut&in. Jag har varit förskonad från min svåra migrän under en längre period, så den kom som ett bombnedslag.
Om man vill ha en nära döden upplevelse, då rekomenderar jag migrän. När man tror att hjärnan ska explodera och man önskar man kunde göra hål i huvudet för att den ska få plats... jag lovar, ingen positiv upplevelse.

Först nu i e.m har jag börjat kunna vara uppe. igår gick jag aldrig upp ur sängen, inatt runt 04.00 tog jag min sista migränspruta. Har haft yrsel och mått illa även hela dagen idag. Min lunginflammation känns bättre, för migränen har tagit all focus.

Nu ska jag börja mitt nya mera positiva liv. så detta ska jag göra, hur gör du?

Hur skulle mitt/ditt liv se ut om jag/du antar perspektivet att ”jag” är en härlig person som är nyfiken på livet?

Dags att våga och utmana mig själv!
Mod. Kliv utanför komfortzonen och jag ska våga det jag inte trodde mig våga. Det kan vara obehagligt men jag kommer antagligen att landa med båda fötterna på jorden. Om jag tar små steg så känns det bättre, men jag ska utmana mig själv! Nu ska jag sätta upp ett utmanande mål, för mig själv just nu! Jag ska skriv ned det och dela det med andra. Bestämma mig för att göra något denna vecka som främjar detta mål.


Sätt gränser.
När andra personer kliver över mina gränser är det oftast för att jag själv inte har satt upp tydliga gränser för omvärlden. På vilket sätt låter jag mina gränser överskridas i nuläget? Konsekvenser av att våra gränser överträds är t ex energiförlust, offerkänsla, dålig självkänsla, depression och känsla av att bli kränkt. Jag ska fundera på vad gränser är för mig? Och jag ska skriv ned 5 gränser som jag skulle vilja sätta upp gällande mig och som inte får överträdas! Hur ska/kan jag agera och kommunicera mina gränser till andra?

STOPP!
Vi har alla en negativ röst som hackar på oss och håller oss tillbaka. Den hindrar oss från att våga satsa på våra drömmar. Om eller när rösten plågar mig, ska jag säga STOPP till rösten. Dags att bryta negativa tankar om mig själv. Nu är det positiva tankar som är gynsamma för mig. När de negativa tankarna är ihärdiga, dags att bryta hela situationen och gör något helt annat. Jag gör en annan aktivitet som kräver koncentration.

Gör en bra sak för mig själv varje dag.
Nu ska jag ta hand om mig själv! min själ och din kropp ska få sig en boost. Det kan innebära att jag tex går en promenad i vackert väder, unnar mig en välluktande body lotion, tar ett skönt varmt skumbad (blir då vi flyttat till nya huset), slappnar av och lyssnar till härlig musik, avsätter tid för att motionera, kanske börjar dansa zumba =). Använder min fantasi! Allt som bevisar för mig själv att jag är viktig och att jag faktiskt tar hand om mig själv och är bra.

Dags att skriv en bekräftelsebok!
Nu skapa jag en bekräftelsebok där jag varje dag skriver ned allt positivt som hänt den dagen, saker du har gjort eller sagt som jag är nöjd med, saker jag är tacksam för i livet, positiva kommentarer jag fått av andra, mina framsteg närmare mina mål. Love bomba mig själv!

Att förbättra min/sin självkänsla är en längre process som kräver tålamod och ihärdighet. Det är en färskvara som behöver arbetas med kontinuerligt. Det är som att äta, bara för att du ätit en gång så kommer du inte för alltid att ”vara” mätt. Om jag håller arbetet levande och i gengäld får jag ju njuta mer av livet!

Idag på f.m var det otroligt vackert utanför fönstret, solen sken och tempen visade -6 grader och frosten låg vackert över hela marken. Men på e.m kom dimman, suck.

Tänk vad man känner när man är sjuk
Så dagens tänkvärda: Ta vara på livet, det ska levas här och nu! Väntar du kan det gå dig förbi.

Ljus, värme, Kram & Tjingeling


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0