en klapp

Idag är det söndag och utanför fönstret är det -6 grader samt snölikt på marken. Dvs det har kommit lite snöflingor, men väldigt lite. Marken är vit-ich, men ingen mängd snö. snöade dock i e.m, så nu är det lite mer.

Steg upp sent idag, vilket kändes underligt i kropp & knopp. Mango var väldigt nödig, så han ville gärna att jag skulle stiga upp och skuttade över mig när han upptäckte att jag var vaken. =) Vi har kattluckan stängd nattetid,  på så sätt vet vi vart våra katter är och behöver inte oro oss att ngt ska hända på natten då vi sover, samt vi slipper levande möss att jaga mitt i natten

Idag satt jag å tittade på datorn då gubben steg upp. Jag är intresserad av att hitta mig ett par bra vinterskor, och har väl egentligen redan förälskat mig i ett par.
Efter en stund, lite kaffe & en rök kom han in å satte sig brevid mig, här vid datorn. -tittar du på skor? -jajjamen, svarade jag å fortsatte -försöker hitta ett par i min prisklass, men inte lätt då jag redan är förälskad i ett par.
- Kanske kan du beställa dom, som julklapp? Då slipper jag ut å leta ngt.
- Men dom kostar 1400 kr, sa jag lätt uppgivet. - ja, ok det är det värt om jag slipper köpa julklappar.
Han vet att jag hemskt gärna, då jag är aningen barnslig trots min ålder då det kommer till julklappar, att jag gärna vill ha paket =) Så... han tog över datorn en stund och gjorde en beställning.
Så nu får jag mig ett par jättefina vinterskor. Å jag som grubblat hit å dit hur jag skulle få ihop pengar till just dessa skor. Han e ju go min gubbe, iaf.

 Fina! =)

Övrigt idag var vi till huset å målade lite, det finns ju oändligt att göra där men jag är inte frisk ännu så det får bli sparsamt. Sen bjöd svärfar oss på våfflor. gott! Men min mage är lite känslig, så det blev inte några mängder. Han hade inte gjort dessa GI våfflor utan från paket, färdigt från hyllan på ICA.
Sen hem och jag gjorde matback åt gubben. Souvas med stekt potatis. Han själv gick å rakade sig och tog en dusch. Vilket även jag strax ska gå och göra.

Våfflor med lågt GI:

3 dl dinkelmjöl

1 dl fullkornsvetemjöl

1 tsk salt

1 tsk bakpulver

2 st ägg

5 dl soyamjölk

50 gr smör

Tillagning    
Ca 12 laggar

1. Rör ihop hälften av mjölken med de torra ingredienserna.
2. Häll sedan i resten av mjölken.
3. Knäck i äggen och blanda allt till en jämn smet.
4. Smält smöret och häll i det.
5. Grädda i våffeljärn.

Serveras med lagtosfri glass/grädde och hallon. jättegott



Till veckan ska vi ut å äta, vi som har samiska. Får väl se hur det går. Jag ska försöka läsa lille plupp, en barnbok på samiska som även ska redovisas. Jag hoppas att jag får fisk, då vi går ut, det har jag iaf önskat. Men dom vill helst att alla ska beställa samma, men...jag e ju alltid lite udda, så det går sällan (att alla äter samma)

Fick två rödingar av svärfar (frysta) jag ska spara dom så min son får sig röding då han kommer upp till Jul =)

Häromdagen kom det varor från Ikea, handtag, knoppar, lådor & ett skåp som vi ska ha på toan. Nu längtar jag att det ska bli klart.


Flåren, högskåp från IKEA


Ljus, värme, Kram & Tjingeling


Kommentarer
Postat av: Linda

Skorna var förjääääääääääääädrans snygga!!!!!!!! förstår att du blev förälskad! Skåpet var också jättefint. Ska def hälsa på då ni flyttar in och kommit i ordning lite. Kraaaaaaaaaaaaam!

2011-11-24 @ 16:00:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0