vibrationer

Jag håller på att gå sönder... grannen våran håller på att borra bergvärme, samma som vi gjort till huset. Men att vara hemma och höra på det är mer eller mindre olidligt...suck! Det låter som järn mot sten och en motor som ett jumbojet utanför fönstret. Dom startade igår kl. 07.00 och höll väl på till 19-20 på kvällen. samma sak idag.

Mango tycker inte om ljudet, så han blir rätt stressad av det låter hela tiden. Chanti känner kanske vibrationen, eller så reagerar hon på Mangos stress. Jamar mkt och är lite otrygg just nu.

Imorgon ska jag återgå till jobbet, känner mig så pass bra nu. Har en elak huvudvärk idag, men den kopplar jag mer till oljudet än förkylningen. Blir bra att börja en mjuk-kort vecka när man varit borta så länge.

Nu har vi fått biljetterna till Tunisien, sousse. Betalade dessa igår, så nu är det bara att ställa in sig på sol & värme till våren. Vi kommer att vara ett gäng av magnecylvita turister, förutom syster Å som tillbringar tre veckor i Thailand före hon åker med oss till Tunisien. Egentligen borde hon inte få följa, bara därför. Tur hon är go å rolig att umgås med, annars vet jag inte. Komma som en pepparkaka då vi är så bleka. Rätt fuskit e det allt.

På samiskan ska vi imorgon berätta om den bok vi fått. Jag har Bluppe ja giddadulvi = Plupp och vårfloden.
Berätta vad den handlar om och vem som skrivit boken. Samt läsa ett stycke på samiska.

Ute är det fortfarande vitt på marken, men temperaturen är runt 0 grader. Så vägarna är halkiga.

Vad händer annars i Arjeplog? Jo, dom ska höja kommunalskatten med en krona, vilket låter lite. Men kommunalskatten i Arjeplog blir bland de högsta per invånare i Sverige! Suck. Först är det dyrt att bo här, maten är dyrare men sortimenten mindre, nu blir skatten höjd pga 12 miljoners underskott...hur gick det till?
Övrigt har våra ungdommar ingen ungdomsgård och då menar kommunalrådet att det får bli på ideell basis med föreningar som i så fall ska hålla i detta. Det är underligt hur vårdslös vi är med den yngre generationen.

Det som mer händer är att Zumban är uppskattad, så då är det bara att hoppas att vi får ha den kvar i Arjeplog. Roligt med ngt nytt. Jag hoppas jag kan prova på zumban om det finns möjlighet att gå på söndag, vet inte än vilka tider som gäller.


Och i Arjeplog behöver man inte ge sig ut i skogen för att få se en tjädertupp. Vid lunchtid i fredags spatserade en stolt tjädertupp på strandpromenaden i Skeppsviken och tidigare hade den besökt hyreshuset på Hamngatan. Jag antar att det är samma tupp som vi sett utanför förskolan på parkeringen vid medan. Tuppen verkar inte speciellt bekymrad över alla människor. Den är stor och vacker. Ett fint inslag då man bor så här i inlandet nära fjällen. Då är det inte så konstigt att djuren blandar sig med befolkningen, tycker jag. Det är så synd att dom sköt älgkon förra vintern, som också sökt sig till samhället.


Tror jag måste åka till huset en stund, så jag slipper oljudet i mina öron, av borrandet. 

Ha det gott!

Ljus, värme, Kram & Tjingeling


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0