friskt till sjukt

Mycket händer, men som vanligt står allt stilla.
Jag tog beslutet att säga upp mig från jobbet, då detta inte fungerar ihop med mitt familjeliv. Då ingen hänsyn tas får man till slut ge upp. Det har iof varit dåligt länge, men pga en händelse rann bägaren över. När kommunikationen som ska ta oss framåt blir en nagel i ögat och blir nonchalerat till den grad som det kom till att bli.
 
Så i Augusti blir jag så utan arbete, och det är första gången i mitt liv som jag har varit tvungen att säga upp mig från ett jobb och det känns underligt eftersom jobbet som sådant har tilltalat mig mycket. Men som utvecklingen sett ut har det även blivit svårt att jobba på ett tillfredställande sätt.
 
 
Att förlora en katt kan i mångas ögon eller sätt att se på saken kanske inte vara så "svårt" men i andras, som i mitt eget fall vara en tragedi.
Jag har hela mitt liv värnat om djur och svurit åt alla de som gör djur illa.
Men har visserligen själv gjort misstag i min ungdom, även om jag aldrig gjort något djur illa på ngt sätt. Men tagit fel beslut. Som jag kan ångra idag, men vet varför, utan att för den skull veta att jag skulle agerat annorlunda idag.
 
Historia: Förutom det så köpte jag min renrasiga Balines katt Nigella som visade sig vara dräktig och alltså väntade kattungar. Nigella kom från ett hem där hon fått uppleva en hel del och var stressad, så hon behövde lugn och ro och mkt omsorg.
Nigella födda 4 underbara kattungar och jag döpte dom enl. filmen Aristocats.
De var två vitfläcks balineser, hanar. En lila (fawn) Hane och bara en hona också hon lila (Fawn)
 

Redan under de första veckorna fastnade jag för min hane Toulouse (bara att skriva hans namn får tårarna att komma) Men eftersom jag nu skulle påbörja mitt avelsarbete velade jag och funderade om jag ändå inte borde behålla min hona Mai Pearl.
Men ju mer de växte, så blev det Toulouse som bodde i mitt hjärta, och när de var så gamla att jag skulle börja söka efter nya föralltid hem till mina små kunde jag inte skiljas från Toulouse
Toulouse med sina vackra uttrycksfulla väldigt blå ögon, den underbara färgen och den otroligt fina, mjuka pälsen och hans tillgivenhet. Hans vackra chokladbruna färg på svans och i ansikte hade även färgat hans "kulor" vilket såg väldigt roligt ut. Sambon skojade och kallade honom "Brown balls"
 
 
Toulouse som endast blev 6½ månad. Vad dog han av?
Det började som jag skrev i mitt förra inlägg med att han magrat och fick gulsot. Men diagnosen var FIP (felin infektiös peritonit) som är en obotlig, dödlig virussjukdom hos katt. Ett flertal organ kan drabbas och en mängd olika symtom kan ses. FIP beskrevs första gången i början av 1960-talet i USA och har sedan dess rapporterats från hela världen.
Jag hade aldrig hört talas om sjukdomen innan.
 
Nu måste jag då ta reda på vad jag kan göra för att skydda mina katter.

Förändringen av virus sker efter det att en katt infekterats med tarmform av coronavirus, det vill säga virus förändras i en enskild infekterad katt. FIP-formen av coronavirus har inte visats vara smittsam. En katt med FIP smittar alltså inte andra katter med själva FIP-formen av coronavirus. Faktum är att många av de katter som är sjuka på grund av FIP inte längre sprider smitta med coronavirus. 


Sammanfattningsvis är det alltså så att det är den form av coronavirus som oftast inte orsakar sjukdom som smittar, inte FIP-formen av virus.

Men... Hur smittar coronavirus?


Kattens coronavirus är mycket smittsamt. Smitta sprids framförallt via infekterad avföring. Viruset kommer in via kattens mun- och näshåla.  För att ta reda på vilka katter som sprider smitta i en kattgrupp vid ett visst tillfälle måste man ta prov från samtliga katter, det vill säga både från sjuka och friska katter.

Så nu måste jag se till att alla blir testade. Djursjukhuset ska ringa mig imorgon och då tar jag tag i detta.


Jag kan ju inte hämta hem min nya kattunge Waterloo, (Loi)  förrän jag vet att hemmet är smitt fritt.

 

 

Mitt barnbarn Nemi fyllde ju 2 år nu i juni. Så det firades såklart med kalas, ballonger, paket och tårta :-)

Jag gav henne; Kläder, gris, dammsugare, kritor, block, puzzel, docka, små böcker och

   
 Nemi fick en TROFAST – en serie med stadiga trästommar och lätta, plastbackar
 
 

Sen fick hon annat också, som inte jag stod för :-)

Sen blev det min tur att fylla 55 år. Vilket gick i det stillsamma tempot.
Jag kom hem efter att ha lämnat Toulouse, så humöret var i sorgens tecken.

Men, jag bakade både en kladdkaka och en banan kaka med grädde som jag bjöd på.
Fick rosor av sambon och en slant till ny telefon, en vacker orkidé av son med familj (och lovades få ngt snickrat av sonen, som ännu inte blivit klart)  och en slant av svärfar. Syster Å skulle sätta in en slant på kontot. Av Mor en slant som jag köpte lite sommarblommor för, då hon rört ihop det mesta kring allas födelsedagar :-) men blev bra.


Från två av mina arbetskollegor (solen) en fin blomma med kruka och en yoga tidning, samt två andra kolloger/vänner fick jag också en hälsotidning och en flaska vin :-) samt ha en liten träff med gänget.

 

Midsommar. det är ju en trevlig högtid som gör att man har lite förväntningar. :-) Men det blev inget av det jag hade föreställt mig. Jag blev farmor, så jag och Nemi firade en kväll tillsammans. Sonen, sambon och svärfar tog en grabbkväll i stugan och hade mysigt, Malin låg hemma sjuk. Så det blev en ngt snopen midsommar. Nemi som varit sjuk och fortfarande var det fick ju penicillin och öron droppar, somnade vid 17.30 och sov till ca 19.15 sen vaken till 22.00 så ngn "kväll" med lekar och grillning fick vi inte uppleva.

Vi var dock någon timma i stugan på dagen, innan vi lämnade gubbarna och åkte hem för en stillsam midsommarafton i vår gemensamma ensamhet.

Vad händer sen?
Jag hoppas ju innerligt att jag hittar en bostad till oss och att vi finner ngn typ av generationsboende, då vi inte längre vill bo kvar i Arjeplogs kommun.

 
HÄR kan jag tycka att allt står STILLA, nu vill jag ha förändring och rörelse... nu, nu, NU!
 
 
 
Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0