snart maj...

Valborgsmässoafton imorgon...

På olika ställen tänder man en stor brasa - en "majbrasa" - för att fira att vintern rasat ut och att våren är på väg. Att vi kallar brasan för majbrasa trots att vi faktiskt tänder brasan den 30 april kanske beror på att vi firar maj månads ankomst. 

Vanligtvis får vi lyssna till vårtal och höra traditionella körsånger och naturligtvis värma oss vid den stora brasan. Ibland blir det också fyrverkeri när brasan börjar falna.....

Men kanske inte år, inte för mig. Blir nog sittande hemma med kissarna framför tv burken. Gubben ska nog vara i stugan iår, kanske eldar han upp våran majbrasa, om inte brandrisken är för stor.

Idag har jag varit hemma, dels pga huvudvärk och extremt lite sömn. Jag steg upp 05.30 och klädde mig, gav kissarna mat. Såg liket i spegeln och yrseln i huvudet och insåg att jag nog inte borde gå utanför dörren alls, då kanske de jag möter tror att påskhäxan förvirrat sig och inte kom sig iväg till blåkulla.

Har pratat med min vän Eva i e.m vilket gjorde mig glad. Hon har hittat balansen och sig själv och mådde strålande efter en lång tid av motgångar. Bra för henne. Då fick jag iaf glädjas för och med henne.

Tankarna är svåra att få ur skallen, livet rullar förbi och vägen är extremt grumlig famöver. Vad sker, kommer ngt att ske? eller blir livet fastfruset i ett förvridet tillstånd av apati?
Just nu är tomheten inuti den som är mest påtaglig.

Ljus, värme vid brasorna och Kram till er.
Tjingeling

old pic (-09)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0