chef wannabe

Idag började jag 07.15. Vaknade dock redan 04.00 med en sprängande huvudvärk & illamående. Gick upp och tog en ½ migräntablett, hoppades att den skulle hjälpa. 06.00 steg jag upp & tog andra halvan, la mig 30 min till innan jag fick klä mig och gå till jobbet. Tanken var att om den inte skulle ge sig, då går jag hem igen. Men under de första timmarna gav den sig faktisk, efter ytterligare 2 pandodil.

Varför huvudvärk, ja jag tror den kommer från det obehag jobbet skapar just nu. Jag blir osäker i gruppen då min s.k kollegor nästan fryser ut mig pga det beslut som chefen tagit om hälsa och träning. Av någon anledning är det jag som är syndabocken, vilket gör mig stressad. Jag försöker se det utifrån andra perspektiv, å kan förstå reaktionen en del. Dock inte att jag skulle bli ansvarig syndabock. Jag har inte beslutat något.

Arbetsplatsen blev besökt av miljövårdsverket pga mycket sjukfrånvaro, jag anställdes dels för att vara en resurs och för att införa det jag kan inom hälsa. Två av personalen hade möte med miljövårdsverket gemensamt med chefen, och min uppgift var att kartlägga och redovisa detta för att sätta in åtgärder, utifrån min kompetens. Nu är lillchefen ( chef wannabe ) på jobbet upprörd för att hon inte vill bli av med sin friskvårdstimme i veckan, för hon tränar väldigt mkt annat och är inte intresserade av mina förslag. Men hon tar inte till sig att det kanske är de övriga vi behöver nå, de som har hög sjukfrånvaro och inte tränar som just hon gör.

Jag var tvungen att kontakta min chef idag och berätta om hennes utstuderande utfrysning. Att inte låta mig delta i kommunikationen eller diskussioner hon har, trots att jag sitter brevid personen hon pratar med och samtalet rör mig lika mkt som dom båda. Men att undvika ögonkontakt, bara rikta sin uppmärksamhet på en person, fast båda sitter i lokalen är väldigt utstuderad utfrysning, vilket jag tog upp med chefen. Hon lovade ta tag i detta nästa vecka.

Just nu känns inte min arbetsplats vidare vänlig, och är det så att dom inte vill ha hälsa överhuvudtaget så kommer jag gå ner i tid och bara jobba 75% istället för 100% Dels för att jag accepterade jobberbjudandet pga hälsobiten, blir den indragen är ju 40% av mina arbetsuppgifter inom hälsa borta.

Antagligen finns det en mening med livets prövning, kanske att inte acceptera att andra behandlar mig respektlös, som dom just nu gör. Det tråkiga är att hela mitt arbetslag är på lillchefens linje. Dom vågar helt enkelt inte gå emot henne eller visa att dom på ngt sätt stödjer min linje. Mkt trist!

Ljus, värme, Kram & Hej... nu e det fredag, får vila i helgen...hoppas jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0