Vad är viktigt

Vad som är viktigt…
är inte vilken slags bil du kör 
utan hur många människor du ger lift 


Vad som är viktigt…
är inte storleken på ditt hus 
utan hur många människor du välkomnar i ditt hus 


Vad som är viktigt…
är inte din sociala status
utan att du lever ditt liv med kvalitet 

Vad som är viktigt…
är inte vad du äger
utan snarare vad du ger

Vad som är viktigt…
är inte hur många vänner du har
utan snarare för hur många du är en vän 

Vad som är viktigt…
är inte hur mycket övertid du jobbar 
utan om du jobbar kvalitativ övertid för dina nära och kära 

Vad som är viktigt…
är inte om du bor i ett fint bostadsområde
utan hur väl du behandlar dina nära
 

- FÖRFATTARE OKÄND -
 
 

Tycka om sig själv

Det är inte alltid så lätt att tycka om sig själv, du måste kunna förlåta dig själv och försöka ställa saker till rätta som har haft en del i. det är även viktigt att kunna förlåta sig själv och andra.

 

Om du har en dålig självkänsla blir den sämre genom att du håller fast i negativa övertygelser om dig själv, om du tar in all negativ kritik och går och tänker på allt som du gör som är dåligt så blir det bara sämre. Tänkt istället på vad du gjort för bra saker och hur du kan göra för du ska bli bättre på det som går mindre bra.

 

Många som har dålig självkänsla har bl.a. sömnproblem eller känner sig ofta stressade och oroliga när de är passiva och inte har något att göra. Det är idag alldeles för få som tar tag i problemet och därför är det idag många som är sjukskrivna och utbrända.

 

Om du har en stark självkänsla så är du öppen för nya saker, gillar att vara delaktig och styra upp och hjälpa andra. Men framför allt så trivs du som den du är och gillar att träffa nya spännande människor.

 

 

Tips för att förbättra vardagen

En sak som du kan börja med är att vara ärlig, tycker du att kompisen har en snygg tröja så säg det! Spontant. Då märker personen att du verkligen menar det, och samtidigt som den mår bättre uppskattar den dig. Men ljug aldrig. Tycker du inte om tröjan, nämn den inte. blir du tillfrågad, säg hellre att -på dig passar den, men själv skulle jag nog inte ta den modellen eller färgen. Ärlighet handlar inte om att vara elak och att vara rak är inte heller att trycka ner någon annans smak.

 

En sak som många kan ha problem är att de inte hinner stanna upp och tänka efter. De är så inne i karriären att de kör ända tills de är helt slut psykiskt, många brukar säga att de har sprungit in i väggen. Det är viktigt även när det flyter på som bäst att kunna stanna upp och kolla om du prioriterar rätt, gör jag det här för mig själv eller för andra. Du måste kunna säga NEJ! Annars är det väldigt lätt att du vill vara till lags och bara springer ärenden åt andra fast du egentligen vill göra saker som du prioriterar mer.

 

Många, jag inkluderat använder “man” när jag egentligen menar jag, t.ex. man borde ta och ….. Istället är det bättre att säga jag borde ta och ???? Många säger detta för att inte verka för självgod eller egoistisk. Men det gäller att balansera det, kunna använda sig själv när du snackar om saker som du vill förändra. Det är ärligare att utgå från sitt Jag när man pratar.

 

En sak som är viktigt är att se vad jag har gjort för bra. Erkänna sig själv, då växer du snabbt som människa, dels eftersom du tycker om dig själv och känner dig bekväm i det, det inspirerar ofta till mer goda handlingar, som gör att du växer ännu mer och blir mer och mer omtyckt för den DU är.

 

 

 Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0