helgbesök och umgänge

Som jag tidigare skrev, inte helt lätt att fortsätta campeva under besök och frånavo. så kort ger jag er ändå en resumé, trots att jag fortfarande är i Luleå.
 

På fredag, Gjorde en laxpaj med sallad till mina gäster, vi åt den här hemma innan vi packade kylbag och åkte och handlade.

Vi köpte ingredienser för middag och frukost.

Vi grillade kycklingfilé, hallumi och jag gjorde en stor sallad. Mina gäster grillade fläskfilé och sambon stannade hemma pga magbesvär.
Det smakade gudomligt gott med den goda maten.

 

Lördag morgon vaknade vi runt 08.00 och jag gjorde min yoga på altanen i solen, gott.
efteråt gjorde jag kok kaffe över elden till Mor och son som jag då väckte (sonen) Sen åt vi frukost. Blev 1 ägg för mig, 3 fincrisp, te, drick yoghurt som jag köpt med mig.


De andra valde vitt bröd, prickigkorv, ost, verum fil, samt kaffe.

Sen åkte vi ut på samhället Arjeplog, åkte in på presentaffären där Mor hittade en gåva som hon ska ge bort. Vi gick in på Kalles kiosk där Mor köpte en mjukglass, som sonen sen tog över halva då hon inte orkade hela.

Sen på Ica och handlade lite mer mat.

 

Tillbaka till huset och hämtade kylbag, packade varor och sen tillbaka till stugan där vi umgåtts med boule spel (jag vann) yatzy (jag vann) chikago ( där vann vi en omgång var) och pilkastning (jag vann) turen stod mig verkligen bi och mina medspelare (Mor och son) var putt och muttrade ngt om att kasta mig i älven… hmmm.

 

Lördag blev det ingen lunch utan en tidig middag kl: 15.00

 

Jag åt 1 kycklingburgare med 1 skiva os, 1 tsk fetaoströra,  rå lök 1 tsk, sallad och 1 pkt hallumiost.
Sonen åt 3st 120 grams hamburagre med friscobröd, hamburgerdressing och rå lök.
Mor åt också hamburgare.

 

Ingen kvällsmat, så vid 20.00 var jag tvungen att äta 4 fincrisp med ost, samt 1 inköpt smoothie.

Mor å son ville inte ha mer mat, men sonen åt 3 hårdmackor med mjukost innan han la sig.

 

Söndag; Vaknade 07.10 då Mor ramlade ur extrasängen och kom sig inte upp. Jag fick lyfta upp henne och hjälpa henne i min säng, gav henne massage då hon hade mkt kramp i benen. Hon hade jätteont, men det släppte så småningom och hon tog 2 panodil och vatten. Tror att hon dricker alldeles för dåligt och oroar sig för allt möjligt då hon inte är hemma.

 

Hon somnade i min säng och låg till otroliga 10.15 och jag gjorde min yoga ute på altanen, vilket kändes toppen även idag. Gjorde upp eld och sköljde kaffepannan i vattnet. Satte fylld kaffepanna på elden och väntade att detta skulle koka upp.  Då när kaffet kokat kom en yrvaken Mor upp, förskräckt över hur länge hon legat i sängen.

 

I hennes värld är man smått fördärvad, ja lat om man ligger så länge till sängs. Men jag bedyrade henne att det var ju inte så konstigt då hon inte sovit bra, samt all fjälluft som hon heller inte är van.

 

Väckte även sonen och vi åt en sen frukost. Mor längtar hem, vill helst vara hemma och har svårt för att åka bort. Vädret var lite svalare och Mor var lite gnällig över ”kallt” väder och blåst! + 19 är inte så kallt, själv gick jag i shorts. Men vi var hem till huset en sväng, laddade kylväskan med nya klabbar och mer mat.

 

Middag söndag: stekt lax över öppen eld. Fick ju en ny panna av sambon till present i juni, invigde den under söndag. Sambo och son stekte även fläsk och jag hade med mig en stor sallad. Det var otroligt gott. De andra åt kokt potatis till men dessa hoppade jag över. Så det blev en nyttig middag.

 

Sen blev det kortspel – Chikago, yatzy, boule spel och pilkastning. Senare påkvällen grillade vi kycklingkorv, vilket jag åt två med senap och lite ketchup. De andra åt bröd till, vilket jag hoppade över. Men det var gott.

 

Sen la vi oss runt 22.30
Min kära Mor blir mindre ”gnällig” då min sambo är med. Hon rycker då upp sig och känner inte efter lika mkt. Dock är hon ändå en mkt dålig förlora trots sina år, eller kanske därför?
Min Mor har under alla år varit en krutgumma, men sista två åren har hon förändrats och kanske mest det sista tunga året då min kära syster gått bort i canser.

 

Min Mor som förr aldrig klagade på sin hälsa, klagar en hel del numera. Ont här och där, håller nog på bli sjuk, ingenting är roligt, hon duger väl ändå inte till nåt (brukar hon ofta säga) klankar och klagar på sig själv och tycker att andra borde ju… förstå henne, bjuda in henne, prata med henne, hälsa på henne. För andra borde ju det vara självklart att hon behöver hjälp med ditt å datt. Utan att hon ska behöva fråga eller be ngn om hjälp???

 

Jag har försökt säga till min kära Mor att hon måste inse att vi runt ikring henne inte är några tankeläsare och hon måste själv ta ansvar och be om det hon är i behov av.

Svaret blir ofta – jomen, jag har ju frågat en gång… då gäller det sen i all framtid enl. henne.

 

Jag tycker det är svårt då ens förälder blir så här, motsatsen till sitt eget jag. Jag älskar min Mor, men hon sätter mina nerver/tålamod/känslor i gungning =)      

 

Men, ändå är jag ju glad att hon är så pass pigg som hon är och att jag fortfarande få ha henne kvar i livet. Fast hon ofta säger att hon dör nog snart...

 

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3 

 

    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0