Tomorrow Vacation

Japp, idag öppnade jag på jobbet 06.15 och slutade tidigare då jag fick ta ut friskvårdstid och jobbade in min lunchrast. Friskvården för mig idag blev att sova, var så hemskt trött och har varit heeela veckan efter auktion. Pga för lite nattsömn och ingen helgvila. Men nu är det alltså dags för lite vila å återhämtning, hoppas jag. Gubben började direkt med att vi ska till stugan å måla... ja, då får det då bli varnare, tänker inte måla om jag måste klä mig i långkalsonger å polotröja.

Idag är det verkligen kallt, endast +10 grader imorse och nu ca 14 varma grader på termometern. Men Brrr men imorse åkte ändå sommarbyxorna med korta ben på. Ute på altanen ska vi sitta å skaka om så med filten omlindade. Nä, men nog kommer väl sommaren tillbaka igen? Det är flera veckor kvar av sommaren och jag har ju just fått semester så....Den kommer. Jag får hålla både tummar och tår.


Svärfar å en arb.kollega till gubben var förbi en sväng och drack kaffe. Pratade om silveryran som är i helgen här i Arjeplog. Citat ur arjeplogsnytt; "Silveryran, som ser ut att bli den största festival Arjeplog någonsin har upplevt.
Tivoli, mat-tält, uppträdanden, bil- och mcutställning, gokart, tävlingar och aktiviteter för hela familjen avlöser varandra hela dagarna och kvällarna" Kevin Borg från Idol ska sjunga på Fredagkväll och även E-type ska sjunga här på Lördag. Kanske inte så imponerande, men med tanke på att det är endast 3100 invånare i Arjeplog är det kul att ngt händer. Det är möjligt att vi tar en tur på cyckeln å kikar på yran =)



Sommarrecept iaf...
Receptet/Lax i foliepaket 4 port.

400 gr lax i tärningar
ca 20 små färskpotatisar
Morötter
Tomater
Lök, gul eller röd
Broccolibuketter
Paprika i valfri favoritfärg
persilja
1 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
Dill
Pressad citron
Salt och peppar

Gör så här:
1. Hacka tomater i klyftor, gul eller röd lök i klyftor, paprika i bitar, morötter i bitar, potatis i bitar
2. Kokar potatisarna och morötterna tillsammans i saltat vatten så de blir halvfärdiga.
3. Blandar tomat, lök, paprika,broccoli lite dill och saltar och pepprar och pressa över citron.
4. Sedan lägger du kokt potatis- och morotsbitarna tillsammans med de hackade grönsakerna på en stor bit folie. Överst laxbitarna och sist toppar med en klick gräddfil och kryddar med pressad vitlök, persilja.
5. Lägg dem på grillen i ca 15 minuter eller tills laxbitarna ser klara ut. i ugnen 200 grader i ca 20-25 minuter.


Glad semester

" Dammet och det som ska göras nu, finns även kvar i morgon, om du skulle vilja välja något annat att göra idag"
 
Ljus, värme, Kram & Tjingeling

Ps; Plockade våra första, 7st röda jordgubbar idag, mums Ds



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0