Bli en pingvin...

Pingviner,

När pingvinerna väljer sig en partner, är det honan som bestämmer om hon vill ha hanen eller ej. Pingvin hanen väljer en hona han är intresserad av och visar sitt val genom att välja ut den finaste stenen han kan hitta och rulla den till hennes fötter. Stenen är en gåva och ett bevis på hans kärlek.
Det är dock ganska ont om stenar under parningstiderna eftersom de behövs för att bygga väggar runt pingvinernas bon, så det är ganska vanligt att pingvinerna knycker stenar från varandra.

 
Om honan accepterar hans gåva, ställer de sig mage mot mage och sjunger en parningssång.

du vet vem du är.. & jag har valt min pingvin.. Dom kan antingen leva tillsammans tills nästa parningsperiod då de väljer en ny partner. Eller så kan det hända att dom skiljs åt pga deras migrationsbeteende. Men då återförenas dom oftast och när dom gör det så ställer dom sig bröst mot bröst, lyfter huvudet högt och sjunger högt, samtidigt som deras små vingar vibrerar, precis som när dom valde varandra första gången.

 

Två veckor efter att de har bildat ett par fullbordas deras förhållande. Hanen visar vad han har för avsikter genom att lägga sitt huvud tvärs över sin partners mage. De ger sig sedan iväg på en långväga vandring för att hitta en privat plats, men själva parningsakten varar inte längre än tre minuter. Ingen av dem kommer att para sig igen förrän om ett år.

 

Pingvinernas vingar är omvandlade till simfenor och de kan inte flyga alls längre. När de går rör de sig också klumpigt och hoppar ofta fram. Men i vattnet är de som snabba torpeder och simmar lätt ifatt de flesta fiskar.

 

Själv tycker jag att pingvinerna har ju fattat grejen. Tänk dig att du bara står å hänger, å en man har spanat in dig. Han sjunger & dansar för dig och dessutom ger dig den finaste sten han kan hitta. Smart va!

 

Kanske vi inte passar så bra i just pingvindräkt, men spelar det ngn större roll? Om vi alla liknar varandra =) Sen så litar pingvinerna på varandra, till 100 % Ingen mer förökning under det året, kommer dom bort från varandra försöker dom hitta igen varandra. Så står dom där mage mot mage å sjunger parnings sång =) Gulligt

 

Honan lämnar sen sin utvalde å sticker iväg, lämnar sin enda arvinge till sin gubbe, som hon endast känt under två-tre veckor. Simmar iväg på milslånga färder efter mat och han, den utvalde sitter kvar, burrar in sig i sin kostym å troget väntar i bitande kyla. Kommer hon inte tillbaka, förolyckas eller dyl, då dör han av svält!

 

Slutsatsen av denna pingvinfakta; Varför krångla till allt så förskräckligt i våra liv? Bestäm dig för att leva för din partner och skjut egot åt sidan. För mkt ego gör att vi inte hittar någon livslång partner. Då räcker det med att se sig själv i spegeln å beundra det man tycker bäst om. Vill du ha en partner som lever upp till dina förväntningar? Då är det egot som väljer. Vill du göra om din partner, så är egot även där och styr.

 

Visst ska vi bygga upp våran självkänsla, och när vi är trygga i vår identitet är det inte egot som härskar.

Ge någon du tycker om en sten idag =) Och tro på dina drömmar!TÄNKVÄRT!
Det enda botemedlet för kärlek är Mera kärlek!


Ljus, värme, Kram & TjingelingKommentarer
Postat av: Anonym

Så sant! Himla bra text! Kraaaam :)

/Linda

2011-07-08 @ 08:06:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0