För mage & fötter

Solstice Soup

 

Detta recept gavs av Yogi Bhajan.

Det gör blodet något basiskt, som främjar mental balans.

 

Ingredienser:

5 skivade potatis
1 liten skivad selleri
1 lskivad lök
2 skivor/bit rå hackad vitlök
1 / 4 kopp matolja
2 msk chile pulver
1 matsked gurkmeja
1 msk kummin
1 msk koriander
En nypa cayenne peppar
Salt

 

Beskrivning:

Varva grönsaker i en stor kastrull med potatis på botten. Fyll med vatten och tillsätt salt. Koka upp och koka tills grönsakerna är mjuka. Samtidigt fräser du Chile pulver, gurkmeja, spiskummin, koriander och cayennepeppar i matolja och sedan läggs till i soppan.

Tillsätt vitlök i slutet innan servering.

 

Fotmassage

Detta är inte det enda sättet att ge en fotmassage, men det är så Yogi Bhajan lärs först ut oss. Och om du är nybörjare, kommer det att komma igång.

2 Det är bra att ge dig själv en fotmassage strax innan sängen. Ännu bättre, Ge massage med din make eller partner.

Redo

 

Målet är att stimulera varje nerv slutar i fotsulorna, alla 72 tusen av dem). 2 Trycket på fingrarna på fötterna under massagen slappnar hela kroppen, eftersom varje plats på foten motsvarar ett annat område av kroppen

 

Tvätta dina fötter, helst med kallt vatten för att väcka nerverna. Välj en bekväm plats och du använder massage olja (mandelolja är utmärkt), lägg en handduk under fötterna.

Mentalt sätt dig in i en läkande läge, känna prana /energin i dina händer och din anslutning till universum. Gnid lite olja mellan handflatorna och börja massera processen.

 

processen

På den första foten, börjar med tårna, vrida och dra varje "avsnitt" (mellan knogarna) av varje tå. Börja med basen på stortån, greppa den med tummen och pekfingret och med en vridande rörelse, massage mellan stortån och nästa tå. Sedan, utan att ändra positionen på fingrarna när trycket appliceras, dra med en uppåtgående rörelse.

 

Därefter flytta upp till den mellersta delen av stortån, vrid flera gånger och dra uppåt. Upprepa med den övre delen på stortån och sedan fortsätta till nästa tår, fram till tre sektioner på varje tå på den foten är vridna och drog.

Efter tårna, gå vidare till att massera resten av foten, försökte att täcka hela ytan. Använd din tummar, fingrar, till och med knogarna i en långsam och kraftfull cirkelrörelse. Starta direkt under stortån och arbeta dig iväg över foten tills du kommer till botten av den lilla tån. Flytta sedan ner och massera din väg över till andra sidan. Gå vänster och höger, höger och vänster, från ena sidan av foten till den andra, flytta ner en rad i tid till hälen.

Om du vill arbeta på ett problem plats i kroppen, spendera mer tid att massera sin motsvarande plats på foten (se diagram ovan). Avsluta med en massage av fotleder på båda sidor av hälsenan, sedan snabbt pressa och släpp det sena minst en gång.

 

När du har avslutat den första foten, se till att spendera lika mycket tid på den andra foten. Annars kommer du att känna dig obalanserad. En tillfredsställande fotmassage kommer att ta minst tio eller femton minuter totalt. En bra en, tar cirka trettio minuter (femton minuter en fot), och en Super Deluxe underbar fotmassage kan ta så mycket som en timme.

 

Om du ger någon annan en massage och de faller i sömn, sluta inte. Det är ett tecken på framgång att ha någon att somna. Fortsätt tills du har båda fötterna.

 

Variationer och tillägg

Håll alla tår i handen och flexa dem framåt och bakåt

Massera upp och ner en tänkt linje från mitten av hälen direkt under mitten tå. Detta är en "livlina" och inkluderar dina njurar.

Knåda fötter, som bagare knådar bröddeg.

För att avsluta varje fot, klappa den enda raskt med handflatan. Sedan använda båda händerna, med början vid hälen, dra försiktigt fingrarna upp båda sidorna av foten (överst och enda) som om att dra ut kvarvarande spänning. Avsluta genom att dra upp och bort från toppen av tårna, och sedan skaka händerna ut att bli av med det.

 

Särskild försiktighet bör användas för gravida och menstruerande kvinnor, kontakta med en lämplig vårdpersonal under dessa förhållanden.

 zonterapi diagram


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0