Forsränning, fiske

Forsränning i Gunnarsbyn, Råneälv

Rafting/Forsränning på Råne och Kalix älvar. Här  erbjuder man flera olika typer av forsarrangemang i forsklass 2 -5. Beroende på aktuella vattenstånd i älvarna använder vi oss av olika farkoster. Vid Kamlunge forsarna I Kalix älv Alt. Råne Älv erbjuds forsränning. Vi utrustar samtliga med nödvändig utrustning för dagens paddel äventyr (hjälm och flytväst, Våtdräkt, våtskor Vi gör en  säkerhets instruktion innan vi börjar forsränningen.Sök på Gunnarsbyn och forsränning så får du upp all information du behöver

Råne älv är landets största laxförande skogsälv och är oreglerad. Den har sina källflöden från Råneträsket med omnejd i den Lappländska vildmarken och är ca 21 mil lång. Den rinner i stort sett genom vildmarksterräng förutom på älvens nedersta del, där den mynnar ut i havet vid Råneå. Älven är i stort sett tillgänglig från Mårdsel och ner till havet. Uppströms Mårdsel nås den endast i begränsad omfattning med skogsväg.

 
Råneälven, och den sträckning som går genom Bodens kommun, bjuder ett fint fiske efter flera arter; harr, öring, gädda, abborre, lax och sik finner man på olika ställen.

-ett fiske som kan vara smått fantastiskt emellanåt

Råneälv som rinner genom Bodens kommun har goda förutsättningar för att bli ett bra laxfiskevatten. Det jobbas aktivt med fiskevården, bland annat så rensas och återställs vattnet efter flottnings epoken som varit stor i älven. Förekomsten av lax är idag endast sporadisk, men eftersom det jobbas aktivt för att återskapa laxfisket är förhoppningarna stora.

Kan köpas på Ica Stigs livs tel: 0924 - 211 75 Gunnarsby livs Tel: 0924 - 210 10 Turistbyrån Tel: 0921 - 624 10

Sommar som vinter kan man fiska i råneälven och dess omnejd


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0