Normcore (vardagskläder á 90 tal) Mode trend

Det nya i modebranchen är motsatsen till det överdådliga ”look of nothing”. Stilen som är på ingång kallas för normcore. ”

Hipstern är död. Den nya trendiga New Yorkaren ser ut som en supervanlig genomsnittsamerikan, medvetetet klädd i mamma-pappa-mode som en statist i serien Seinfeld. Trenden kallas "normcore" (vardagsmode) och har blivit hett.

 

Så himla bra, då kan jag med gott samvete fortsätta klä mig helt normalt och ändå vara moderiktig. Skönt.

Lösa stentvättade jeans, vita tubsockor i loafers och praktiska överdelar. Stickad dragkedjekofta, väst, lösa lediga jeansshorts och "den där t-shirten jag hade i garderoben". Praktiskt och bra – norm mode! Ledig trekvartsbyxa och fotriktiga sandaler, med eller utan strumpor i. Även skor från New Balance, Asics eller Merell med ordentligt stöd för hålfoten. Tröjor, gärna fleece, med dragkedjor. Shorts med sidfickor, praktiska skor och vita tubsockar.

 

 

 

Så medan hipstern strävar efter det omaka och annorlunda (typ solglasögon från en second handbutik i Reykjavik) hyllar normcore (vardagsmode) mellanmjölk, Fjällräven, Bingolotto och Gyllene tider. 

Så: Ut med det svåra, in med det enkla!

 

Denna nya stil handlar alltså om att se ut som någon slags genomsnittsamerikan (vit, heterosexuell, man, medelålders, kristen) från 90-talet. Utöver Jerry Seinfeld och Larry David tänker jag lite på hur min omgivning såg ut när sonen gick på lågstadiet. De, liksom de flesta andras pappor, var väl iklädd vita grova strumpor, ljusblå illasittande jeans, någon udda skjorta och anonyma gympaskor. Helt mellanmjölk alltså,

 

Standardsvennen, för själv är jag ju vit och medelklass uppväxt i en liten bekväm bubbla. vardagsmodet är en slags självmedveten – att vara omedveten om (och totalt frånkopplad från) mode – stil. Att smälta in i mängden och se vanlig ut, fast vanlig som ens svennepappa gjorde på 90-talet. kul.

 

 

I fallet normcore är det dock verkligen att göra trend av att vara den som får göra trend. Och det är väl det som är det sköna? Att göra en trend av att se ut som den som står högst i samhällshierarkin – medelklasspappan. hehe, vilket känns bra att kanske uppnå, sin egen medelssvenssonstil med 90 tals trenden, utan att sticka ut så mkt. Gå på jobbet med bekväma, funktionella kläder och ändå vara mode medveten. lite friss faktor kan jag tycka.

 

 

Normcore Till SALU (nedan);

 

Stl 38
 
 
SKOR:
 
 
Klänning 90 tal, oanvänd stl 38
nypris 599:-
 
 Nu; 249 kr
 
Intresserad, nyfiken skriv en kommentar.
 
 

I morgon 13/4 Game of thrones. ny säsong.

Två kraftfulla familjer är engagerade i den dödliga katt- och råttaleken i det land som består av det beräknande södern, det vilda östern, det frusna norr och den urgamla Muren som ska skydda The Seven Kingdoms of Westeros. När lust, intriger, svek och övernaturliga krafter rör om i landet i kampen för Järntronen, får det oförutsedda och långtgående konsekvenser för alla

 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0