Somtimes

Jahapp, dag 1 efter påsk.
Idag har jag varit till sjukgymnasten, skönt med behandling. Var med sambo och hämtade två paket innan jobbet, körde hem dessa och sen cyklade jag till jobbet...Ohh. Det gick bra, trots att jag inga dubbdäck hade på, men det börjar bli lite bart fläckvis, så jag höll mig på cykeln.
Tänk, när man gör ngt "nytt" som man inte gjort på ett tag, så kändes det tungt att cykla =) men det blir bra bara jag blir varm i kläderna igen.
 
Imorgon ska vi ut och gå, jag och sambon, efter jobbet. Han är inte helt pigg och misstänker att han fått ngt virus? Men vi får se vad vi orkar med imorgon, han får bestämma.
Det blir sallad till middag imorgon, kycklingsallad för mig och tonfisk sallad för sambon, med rucola/bladspenat, tomater, fetaost, ägg, gurka, paprika, avokado och rädisor. Möjligen två bitar vitlöksbröd till =) sambon gillar dressing, men jag föredrar utan.
 
På arbetet är det lugnt då många barn har påsklov. Så därför var först ute i solen och efter lunch har vi pysslat och ett av barnen ville att vi skulle göra tutles gubbar. Lite opedagogiskt kanske, men vi gjorde av flirtkulor, barnen limmade och vi hittade glasspinnar som blev svärd.
 
Sen cyklade jag hem och gjorde iordning ett litet skickbart paket som jag behövde skicka iväg idag, hoppas det hinner fram?! Arjeplog är inte så känd för att vara så snabb. dvs ska man posta ngt måste det ske före 12.00 å hur många hinner det? Ja, nu är det bara att hålla tummarna =) å hoppas det blir bra, det lilla.
 
Mor vart nöjd med sin ring, det var ju också bra. =)
Dom hade haft en trevlig påskmiddag och blev hela 10 st som samlades. Lät ju trevligt. Tilda fyllde ju år den 1 april och Mor den 5 april så det blev samtidigt som påskfirande även kalas.
 
 
 
Bildresultat för hjälp att hjälpa
Nu ska jag sticka ut hakan lite grann, då vi nu har fått tiggare i Arjeplog.

Jag vet att det finns någon som uttalat sig i frågan och hamnade i blåsväder. Men jag kanske är ensam om min fundering, -hur har dom råd att ta sig hit, runt om i Norrbotten? Det är långa avstånd och vill man lägga 300 kr för en buss biljett hit för att sitta utanför affärerna (2 st) och tigga? Eller kör de bil? då är det ännu dyrare, och sover dom i bilen? Den kostar ju skatt och försäkring isf, å måste man inte vara registrerad ägare om man ska betala försäkring? Ja, jag funderar iaf och tycker detta med tiggeri verkar vara en underlig förekomst.
 
Det kanske är lönande att åka runt i vårt land och tigga? Eller förväntas kyrkor och kommuner att ge dem pengar och tak över huvudet? Antar att det sprids såna uppgifter också, att man kan få det drägligt utan att behöva jobba, el dyl. Vad sker med våra svenska hemlösa? Får de hjälp och vilka krav ställs då?
 
Ja, det var mer funderingar, inte så mkt mer än så. Det är iaf hemskt att man ska behöva tigga och inte kunna få göra rätt för sig, å på så sätt hjälpa sig själv och lämnad familj i ngt annat land.
 
 
 
 
 
 
 
  Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0