NLL -Varför inte?

Jag utbrister bara ett stort HJÄLP!
Jag kan tycka att det är mycket förvånansvärt och även så illa som fruktansvärt att inte NLL dvs Norrbottens läns landsting har hjälpmedel för funktionshindrade.
Jag har de senaste två veckorna försökt söka, försökt nå fram, mailat, ringt, väntat på svar mm från landstinget och andra landsting för att hitta ett hjälpmedel.
Just nu skulle jag vilja ha tag i en simulator baby docka eftersom min son med sambo vill skaffa sig barn.
Min son har ett funktionshinder och endast stöd genom samtal hjälper inte honom, han stänger av då han inte orkar höra mer. Vilket även gäller hans flickvän, dom är i stort behov av en baby simulator docka. =(
 
Simulatorbabyn kom som hjälpmedel till Västerbotten 2012 men har alltså inte nått Norrbotten?
 
Varför simulator baby?
 

RealCare(simulatorbaby) baby dockan gör det möjligt att simulera och i praktik uppleva hur det är att ha ansvar för ett spädbarn i 24 timmar , 7 dagar i veckan.

Under en simulering sker detta:

 

  • RealCare baby gråter vid alla tider på dygnet beroende på vilken dygnsrytm som är programmerade.
  •  ”Föräldrar” måste själva ta reda på vilka behov som måste täckas: Matning, rapning,  tröst,  blöjbyte och vaggas.
  •  ”Föräldrar” bär en unik ID-bricka på armen för att säkerställa identifiering.
  • RealCare Babys dator registrerar vård, omsorg och handhavande.
  • Efter varje simulering levereras automatiskt en elektronisk rapport hur simuleringen av babyn gick. Rapporten visar utebliven vård tex. inget blöjbyte eller tufft handhavande ( shaken baby),  brist på nackstöd,  felaktig positionering.

 

Dockan ger praktisk erfarenhet i spädbarnsvård och man får bland annat träna på
matning, rapningar, blöjbyte och att ge tröst.

 

Real Care Baby är tillverkade av mjuk vinyl och är programmerad med 100 autentiska babyljud för att simulera ett spädbarn från nyfödd till 3 månader. Simulator Baby finns i sju etniska utförande som flicka eller pojke. Barnets huvud och nacke är “lös”  och behöver ett nackstöd,  som ett riktigt spädbarn.

 

Albin, köptes in 2002 till habiliteringen tillsammans med Uppsala kommuns Akut- och utredningshem, Brogården. Personalen på habiliteringen träffade flera personer med olika typer av funktionsnedsättningar som berättade om sin önskan att få barn.

Till Brogården kom blivande och nyblivna föräldrar som hade kognitiva svårigheter och som på olika sätt behövde stöd i sitt föräldraskap.

 

Stödet behöver anpassas efter varje familj och detta är ofta en förutsättning för att barnets behov ska kunna tillgodoses. Eftersom barn till föräldrar med t ex olika funktionsnedsättning är en riskgrupp så är det motiverat att hitta lämpliga metoder som fångar upp behoven hos dessa familjer. Simulatordocka Albin och Pia är en sådan metod.

 

Att vara förälder med en funktionsnedsättning eller andra kognitiva svårigheter innebär oftast att det finns ett stort behov av stöd. Stödet kan komma från det informella nätverket - en partner eller de närmaste familjemedlemmarna, eller ifrån professionella som finns runt familjen, exempelvis socialtjänsten, hemterapeut, BHV sjuksköterska, mm.

Låna av ett annat landsting- NEJ, Det gör man inte. Man behöver ha ngn typ av utbildning för att sköta dockan på landstinget.

 

MEN i Norrbotten finns alltså inte denna hjälp!!

 

 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0