En ny härlig vecka att spendera

Under helgen var det ju så marknad här i Arjeplog. Jag vet inte om jag "fyndade" eller blev lurad men inköpen blev 2 par yogabyxor och en rökt regnbågslax (den var iaf god)
 
Tvättade mina yogabyxor och dom färgade av sig ngt. Sambon slängde nämligen in sina grå mysbyxor efter min tvätt å dom är numera lätt rosa =) uch då...
 
Jag gjorde paj i helgen, gott. Vi åt även Tacos under söndag, så det blev tacospaj av resterna =) fiffigt.
 
Jag har ju startat om med 5:2 men kan nog påstå att det var tuffare denna andra gång. Jag provar gärna nytt, men har svårt att hålla mig till ngt, fast att jag vet att det är bra. Så jag antar att jag får kämpa denna gång (det känns så)
 
Hur ska jag då lyckas?
Genom att skriva en hälsoplan som jag synligt sätter upp för att påminna mig.
En handlingsplan som är ett stöd för förändringen. En hälsoplan, helt enkelt. Öppna Hälsoplan - det är en pdf-fil som du kan fylla i med ditt mål och det sätt du väljer för att nå dit. Glöm inte start- och måldatum och en belöning som du vill ge dig själv. Skriv sedan ut dokumentet. Eller skriv ut den tom och fyll i.
 
 
Unna dig kalorifria belöningar under fastedagarna som massage, bio och en god bok. Dokumentera ditt startläge; vikt och midjemått. Framgång motiverar.

 

Tips;
Välj bort produkter med socker och ohälsosamma sötningsmedel. Socker kan påverka dina hormonnivåer negativt, bidra till inflammation och påverkar i allra högsta grad din vikt. Insulinet som bildas när blodsockernivån skjuter i höjden och sedan sjunker är ett fettinlagrande hormon. Om du vill söta, använd naturliga källor som torkad frukt, bär eller mörk choklad

 

Du äter 500 kcal två dagar i veckan om du är kvinna, 600 kcal om du är man. Vilka dagar väljer du själv.

Du kan dela upp dina 500/600 kcal som du vill över dygnet; de flesta brukar äta två mål. Du får dricka vatten, mineralvatten, kaffe och te (utan mjölk och socker).

De resterande fem dagarna äter du "som du brukar" - men ditt mål bör vara att äta så hälsosamt och balanserat som möjligt.

 

Hälso­vinsterna med 5:2

Insulinnivåerna, blodfetterna, blodsockret och blodtrycket sjunker - vilket minskar risken för hjärtkärlsjukdom, flera cancerformer och diabetes typ 2.

Den insulinliknande tillväxtfaktorn IGF-1 - som är en förutsättning för att cancer ska utvecklas - minskar också påtagligt. Höga nivåer av IGF-1 plus övervikt är riskfaktorer för cancer.

Forskning (på djur) har visat att kalorirestriktion är bra för hjärnan. Att då och då äta ytterst lite skyddar mot demens.

 

Du väljer med större omsorg vad du stoppar i dig, hela veckan.

 

Du är inte rädd för dina hungerkänslor och har bättre kontakt med dina  mättnadskänslor. Ibland kan det till och med kännas skönt att vara lite  hungrig någon timme eller två, som en påminnelse om vad hunger är.  Precis som vi behöver kunna känna oss ledsna, glada, trötta, pigga. 

 

Bättre kontakt med dina hungerkänslor ger dig bättre kontakt med dina  mättnadskänslor. När du blir mätt känner du dig nöjd och avslutar  måltiden, även om halva pastan eller efterrätten ligger kvar på  tallriken.

Du njuter lättare av god mat och dryck utan skuldkänslor.

 
Har man barn, kanske det är läge att se vad du är för förebild. Barn idag blir fler och fler överviktiga, och det beror oftast på allt socker vi ger dom. =( Var snäll med ditt barn och sätt upp regler. max 10 godisar på lördag, 1 glas läsk/saft räcker. Vi ger dom mer än dom själva vill ha, ibland av rent slentrian.
 
 
Sonen min är tillbaka från sitt Lajv i Jönköping. =) skönt då han håller sig i Norr tycker jag.
 
 
Nu lite Tv.
 
Rörelse idag; cyklade till och från jobbet + 60 min rörelse med barnen (svettigt) gick jättebra och jag är nöjd =)
 
 
 
 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0