Yl och Skrik

Imorse kl. 05.38 vaknade jag av att min katt skrek, eller jamade högt som hon gör då hon är morgonpigg och högljudd. Jag såg en film, heter The gift som slutade sent, dvs för mig =) efter midnatt å då var jag sjukt trött.
 
Filmen var/är småtrevlig. Man får klura lite själv över vem som är den riktiga skurken i dramat. Oväntad roll för Keanu Reeves vilket var roligt (men svårt att känna av det han ville förmedla, då han är så bra i goda filmroller). Smått långt intro, men håll ut, den tar sig. Katie Holmes, beautiful! Fantastiskt skådespeleri av Giovanni Ribisi som vanligt. Storyn: När så en försvunnen kvinna hittats drunknad i den amerikanska småstaden börjar ett lokalt medium få uppenbarelser om mordet.
 
Iaf var den svår att sluta titta på, men jag anade skurken ganska länge =) Men det är ju så med filmer, dom kastar oss lite hit och dit för att förvilla oss.
 
Min katt gav sig dock inte, så det var bara att kravla sig upp och ge dom mat, men sen gick jag och la mig igen =) stängde även sovrumsdörren så vi skulle kunna sova. För min älskade kisse brukar tycka att jag ska vara uppe, även efter att jag gett henne mat. Dvs jamar även efteråt och ska "prata" med mig.
 
Ca kl 08.00 då.. så vaknar jag av ett hund yl utanför, som har hållit på länge. Det började inte då jag vaknade (antagligen för att jag då sovit ganska klart) utan jag hörde hunden redan 06.00 och den höll på att yla till 12 snåret. Är det de nya grannarna som har en hund? Vi blev ju ganska tacksamma då närmsta grannens hundar flyttade, men troligen har vi nu fått en ny ylare i kvarteret. =/
 
Nu är det iaf lördag och jag har hunnit yoga och suttit vid datorn och handlat julklappar. brr blir dyrt i år =) Men...jag älskar ju att ge, så då får jag ju skylla mig själv. Ingen önskar ju ngt nu för tiden.
 
Vädret är supertrist. Jag hoppas kunna ge mig ut och gå, annars blir det svårt att få ihop steg i denna regniga mulet ruggiga dag.
 
Måndag ska jag ju presentera yoga, ska bli skoj.
 
Torsdag har jag även då information på ABF;s frukostmöte kl. 08.00 för att informera om yogan.
 
Annars tar jag det mest lugnt denna helg. Har varit sjukt trött i veckan, och vet inte riktigt varför, magen har också krånglat och stackars sambo har behövt gasmask. hehe =/
 
 
”Lycklig på riktigt” meditation som använder visualisering. Man sitter på en stol med slutna ögon och mediterar så länge man vill. Syftet är att ta fram mer av sin inneboende förmåga och skapa stabilitet.

Här kan du pröva en mini-meditation:

Sitt bekvämt i en stol eller på golvet.

Slut ögonen och dra några djupa andetag. Fokusera på hur du drar in luften i lungorna. Håll kvar luften någon sekund innan du andas ut.

Känn hur musklerna i hela kroppen slappnar av mer och mer för varje andetag.

Tänk dig att du har en lysande sol ovanför huvudet. Föreställ dig att du andas in solljuset i kroppen och att ljuset sprider sig till kroppens alla celler varje gång du andas ut. Fortsätt tills du känner att hela din kropp är fylld med solljus.

Föreställ dig att du har ett foto framför dig och att bilden föreställer dig själv, glad, frisk och lycklig.

Öppna ögonen när du känner dig redo. Behåll bilden av ditt lyckliga friska jag i minnet resten av dagen.

 
 
 
 

 Be healthy, keep up, and be you. Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0