meningen med livet?

Det har tagit många år att förstå meningen med livet.

Förr trodde jag att det fanns ngt jag var tvungen att göra, utföra för att meningen skulle uppnås, annars var livet "bortkastat"!!?

Men meningen med livet är betydligt enklare än så.
Först å främst är vi alla en kugge i livets cykel, alla är viktiga och har ngt att bidra med. Alla människor vävs samman i ett stort nät vilket gör alla betydelsefulla.
Mitt liv har varit gungigt, kantigt och upp och ner likt en berg å dalbana många ggr, men det har ju även fört mig dit jag är i detta nu.

Livet är meningen. Livet är som en stor duk eller likt svarta tavlan, det är bara jag som kan bestämma, välja vad jag vill ska målas eller skrivas där. Jag får välja, alla val jag gör speglar vem jag är, för mig dit jag ska. Om jag fyller livet med bakåtblickar, låter tyngden av min ryggsäck från det förflutna tynga ner mig, då väljer jag en tung och besvärlig väg.

 

Om jag suddar ut det gamla och börjar varje dag med en ny, nyfiken öppen, positiv attityd kan jag fylla min duk, eller tavla med glädje, tacksamhet, styrka, vackra färger, njuta av livets dryck och drick mig otörstlig av allt som erbjuds just för att min positiva attityd då ger mig allt jag önskar. Glädje, kärlek, lycka, skratt å glädje

 

Det är meningen med livet. Att fyllas upp av hopp och tillit till det jag önskar ska fylla mitt liv. Om glädje är meningen med livet, gör ngt för att glädja dig själv. att vara glad, är en underbar känsla. När jag sitter på soffan med Tussan eller Mango i mitt knä, befinner jag mig i ett tillstånd av glädje, för mina djur gör mig glad.

Om jag inte vet vad som ger mig glädje? då får jag fråga mig själv,  "vad är min glädje idag"? Då jag finner den, försöker jag att njuta och glädjas åt den, då attraherar jag även andra människor omkring mig som är glada, positiva. Inre lycka är vägen till all framgång.

 

Det finns inga hemliga gudsskrifter där det står vad min väg är, vad jag behöver göra för att mitt liv ska bli "något" Jag är penseln på min duk, jag är kritan i min hand på tavlan. Jag är ansvarig, även om jag ibland önskar någon annan var det då det inte går som jag önskar, hoppas.

 

Men ALLA är själva ansvariga för tolkningar man gör av andra. Ibland blir det fel, vems är felet? Den enda jag kan söka hos är mig själv. Jag tar ansvar för mitt, min energi, vad jag ger ut, speglar i min omgivning. Mitt syfte med livet är vad jag säger att det är. Lätt? nä, inte alltid.

Men om jag är sann mot mig själv, inte dömer andra (trots att jag ibland inte är av samma åsikt) utan är mig själv närmast, glädje är mitt liv. Finna den inre harmonin, så kommer glädjen, våga TRO att det finns så det räcker åt ALLA, att det inte enbart är några få utvalda förunnat att lyckas, UTAN alla HAR lika stora chans om jag vågar tro att universum är givmild.


Igår hade vi kalas. Micke ansträngde sig att köpa en present åt Tina. Hon pratade med honom i telefon och då kunde han inte strunta i hennes önskan. Så han köpte henne parfym i skeå. Jag bakade en rulltårta och gjorde bakelser av den med grädde, maräng å strössel, sen tog jag fram kladdkakan som blev SÅÅÅ god =) med grädde även till den, å lite småkakor.

 

Mickes föräldrar kom och det vart riktigt trevligt. Alla fikade massor å tyckte om det. Tina var nöjd å tom jag fick en present av min gubbe. Han köpte mig en ny klocka, tack, tack. Tyvärr var armbandet för kort, så den får bytas. Men Micke köpte mig en present utan att jag frågat efter ngn =) Blev jätteglad och en så positiv överraskning.

 

Pontus kom hem senare, för han var på sen träning. Han tyckte oxå fikat var gott. Så alla nöjda å belåtna. Meningen med livet= Glädje.

 

 

 

Mer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre, till varandra ... <3
Trackback
RSS 2.0