Julledigt 2012

Jahapp, då har jag gått på Julledigheten, skönt. Känns verkligen som den här årstiden suger musten ur en. Mörkret som håller en i ett järngrepp, det lilla ljus man ser mitt på dagen ger en inte nog med energi, så är det bara.
 
Jag har fått ett väldans fint Julkort av min brorsdotter Aja, på deras lilla tomtenissa Alicia. Tackar för detta. Idag när jag var på en av de få affärer vi har i Arjeplog såg jag att dom hade rea på bokstäver, såna i trä. Men då jag stod där kom jag inte på att Alicia heter så, utan hade bara Felica i mitt huvud, visste att det nog inte var rätt...men sorry Aja, kom inte ihåg Alicias namn där jag stod å grunna på bokstäver. Det var röd och fina bokstäver men dom hade inget "F" hehe...tur, annars hade det ju blitt fel att skicka er ett F åt Alicia. Dom hade å andra sidan inget A heller för det var rätt utplockat, men i mina tankar då så hade jag nog köpt ett F åt Alicia (Felicia) hmmm...
Ok, detta blev aningen rörigt, säger dock mer om mig än ngt annat... just nu är tankarna aningen utsvävade.
 
Det kändes bra att ha sov vilan idag på jobbet, som blev den sista sovilan med "mina" förskolekottar, de minsta. Ett av barnen är så himla go, lyser riktigt upp då denna ser mig. Ligger gärna på vilan och fingrar på mitt aniskte eller mitt hår då denna ska sova. Är nästan sömnmedel även för mig. Ögonen tittar på mig och jag läser tryggheten i dom då de möter min blick. Blir tungt att lämna barnen och engagera sig på nytt i mina nya barn på nya avdelningen. Dock är det ju så med barn, det är så lätt att falla för deras nyfikna själar och genast börjar jag tycka om dom. Men vissa barn gör ju aningen större intryck på ens hjärta, å så är det väl bara, så tungt känns det att inte få ligga där brevid och möta deras ögon å få känna deras piller i håret.
 
Jag slutade ganska tidigt idag, så jag åkte iväg och handlade. En del små klappar blev inköpta och svärfar fick en whisky. Har beställt honom en bok, men den ser tyvärr ut att bli lite sen =/ så han får den senare...suck! I år var det lixom så svårt att hitta på ngt åt honom, när jag väl kom på i onsdags att jag skulle beställa en bok, ja...då kommer den nog inte hit i tid. Hmm.
 
Sambon har handlat det mesta idag, men jag fick åka en sväng å köpa kycklingbullar (då det inte fanns kycklingfärs här) och kyckling prinskorv. Jag tycker nämligen inte om soya korvar, de är vidriga, bläh.
 
Jag tänkte att jag skulle göra knäck imorgon och så steka klart revbenspjäll. i år blir det två olika sorters spjäll, då sambon köpte färdigkokta?! Har aldrig någonsin hört att man förkokar spjäll, men han köpte dessa så jag ska försöka göra dessa och så vanliga som jag köpte.
 
Övrigt så har Mor åkt på förkylning och lät verkligen rasslig, syster A-S åkt på sjukhuset med luninflammation, systerdotter på sjukhus med vatten kring hjärtat, lät verkligen oroligt. Syster E lät iaf ganska pigg och positiv då vi pratade med varann för en stund sen. Bror S har kommit hem från sjukhuset efter sin operation av benet.
 
Sonen är på väg till Arjeplog nu och kommer med bussen kl. 21.40 då jag ska hämta upp honom. Han hann vara en sväng på Af idag och sen köpte vi en handsåg åt Mor (mor-mor) i julklapp, hörde att hon var i stort behov av en =)
 
 
Dagens kloka;
Det är inte bra, att allt som du önskar går i uppfyllelse
Genom sjukdom inser du värdet av hälsa
Genom ondska värdet av godhet
Genom hunger - mättnad
Genom ansträngningen värdet av vilan
 
 
 
 
Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0