Förstaadvent tvåtusentolv

Japp nu är julmånaden här och det är bara att ställa sig i det berömda, nu skavipyntaledet.
Så redig som jag är började vi igår att sätta upp för advent. Jag putsade fönstret i köket på insidan, det är -15 på utsidan. strök röda panelgardiner å satte upp bakom de vita jag har, med änglarna (som fick fortsätta att sitta uppe)
 
Satte upp den nya ljus stjärn "gardinen" som vi köpt, eller som sambo köpt för att det är led lampor i den, så då kan den vara på hela månaden utan att dra speciellt mkt ström. Han har verkligen gått in för detta att spara el med hjälp av lamporna. dyra att byta ut men man tjänar på det i längden.
 
Sen plockade jag fram julkartongerna och jag plockade upp ljusstakar, stjärnor och även tomtarna kom upp. Varför vänta? lika bra att köra hela racet direkt. Vet inte riktigt varför tomtarna inte får komma upp till advent? Är det någon som vet?
 
Ja lite pyssligt blev det, julduk på bordet och en tomte som bär upp julens glögg.
 
köks Bild, varsågoda...
 
 
Sorry att det är så mörkt, men blev inte bättre med den kamera jag har.
 
Så det var väl det jag roade mig med igår, samt lite tvätt å dyl.
 
Lördagsmiddagen blev dock extremt god i min gom. Jag gjorde till sambon en helstekt fläskfilé som jag fyllde med: röd lök, gorgonzolaost, fetaost, örtkryddor och färdigstekte den i ugn ca 15 min efter att jag brynt den runtom. Själv gjorde jag en kycklingfilé som jag fyllde med desamma och brynte även den och sen in i ugn, ngt kortare än fläskfilén.
Råstekte potatis, gjorde en gorgonzola sås, och en fräch sallad med ruccola, paprika, gurka och purjolök...Mmmmmm kan jag bara erkänna, det blev en fest för gomm och öga på tallrik och i mage.
 
Senare kollade jag travet på tvn, vi spelar DD på V75. men tyvärr bidde det ingen vinst, suck!
 
Sen såg vi film The cold light of the day... fattar inte riktigt titeln på filmen, dock.
 
Henry Cavill, spelar Will Shaw, en affärskonsult som landar i Spanien för att tillbringa tid med sin familj.Under de första tio minuterna, kommer den pinsamma rapport mellan Will och hans kyligt antagonistiska pappa (Bruce Willis) till familjens segelbåt som senare blir irriterad på Wills ständiga textmeddelanden, och så frisbees sin BlackBerry i salta havet (hade gjort desamma).
 
Han ( Will Shaw i filmen) simmar i land för att ringa några samtal och besöka ett apotek och ta en Cola, men när han återvänder, har israeliska terrorister fångat hans familj och kräver "en portfölj" i utbyte mot deras säkerhet. Sen är det mest ett evigt jagande, flykt, död och stress.
 
Eftersom pappan (Bruce willis) tydligen är inblandad i "byrån" typ CIA, FBI... pappan blir skjuten innan han hinner berätta för sonen, egentligen någonting. Sen ska den förvirrade Will S själv hitta alla lösningar inom 24 timmar annars dödar kidnapparna hans familj. "portföljen som man aldrig får veta vad den innehåller är egentligen huvudpersonen i hela filmen.
 
Henry Cavill, spelar Will Shaw
 
 
 
Visst gick filmen att se... men ingen av de bättre i min katalog.
 
Jag lovade att visa er en bild på mitt nya sidobord jag köpte på Ikea, så här får ni en bild då den står i hallen, samt nu när den är julpimpad...haha
 
 
och så en lite mörk bild...
 
Ängeln har fått plats, och lamporna lyser ganska skarpt... därför blir resten mörkt.
 
 
Jag var ju ute och gick Vaukaleden i oktober, och tog kameran med mig. Tog några bilder på vår fantastiska natur runt knuten.Solen sken och jag andades in den friska härliga luften.
Så se och njut.
 
 
 
Det var en helt underbar dag.
 
 
 
  Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre och till varandra...kram

Kommentarer
Postat av: Linda

Hej moster! suuuper fint det blev i köket och det nya bordet! Du kan verkligen detta med inredning! så snyggt! Vackra bilder från din utflykt. Kraaaaam och ha en supertrevlig 1a advent du med. Älskar dig!

Svar: Tack gumman, snäll du är. Hoppas du nu är frisk och fått svar från doktorer mm =D kram
Eva

2012-12-02 @ 19:04:18
Postat av: Alexandra

Hej faster! Va fint det blev! :) Jag har tänkt precis samma som dig i år ang tomtarna! Varför måste man vänta?? Så mina är också uppe redan! :) Massa kramar!! <3

Svar: Precis =) lika bra att dom får komma fram. Mysigt!Varmaste kramen till er alla <3
Eva

2012-12-05 @ 09:11:39
URL: http://Alexandrabruhn.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0