In the Box to my goal

Hm, nu snöar och blåser det igen utanför fönstret =( Det hade känts bättre att det varit en stor härlig SOL istället. Då hade vi kunnat vara ute och åka skoter, grillat mm. Igår var det iof en härlig dag, men då hade det ju snöat 1½ dygn så sambon jobbade hela dagen (iaf den bästa tiden på dagen) med att skotta snö. Så då blev det att sitta på altanen omgiven av snödrivorna om jag vill njuta sol.
 
Min fina bror ringde idag och surrade en stund. blev mkt avundsjuk på att han med sin son skulle fixa i trädgården idag... FUSK =(
 
Ja, idag lär det väl bli en städdag då det inte blir ngt uteliv.
 
Fortsättning på gårdagens inlägg, då det känns som detta ämne florerar i mitt inre nu.
 
Det finns en hel del saker, tips för att nå sin dröm. Men min dröm är för stor i nuläget så jag måste skala av den till en dröm som jag kan nå, kanske kan den växa sen...vem vet?
 
 

Goda råd för att skapa din vision ditt drömliv

Det gäller att försök att göra drömmar och visioner så levande som möjligt, använd alla sinnen; syn, hörsel, känsel, smak och lukt. Det är enormt kraftfullt att använda visualiseringar, så öva upp din förmåga att försöka hålla bilderna på det som du vill ha så tydligt som möjlig för ditt inre. Du kan också omprogrammera din hjärna genom att använda affirmationer, som väl använda blir verkliga inom kort.

 

 

Se till att göra kollage, en så kallad dreamboard, där du klipper ut bilder på allt som du önskar och sedan klistrar upp. Klipp ut meningar, ord på allt sådant som du vill ha mer av i ditt liv, som du vill vara eller som du vill uppnå. På detta sätt håller du dina visioner och drömmar så levande som möjligt och du ger ut klara riktlinjer till Universum på vad du vill ha i ditt liv. En god ide är att kanske rama in detta kollage så att det blir som en fin tavla. Placera den på en plats där du lätt kan förnimma och påminna dig själv om dina önskningar. Efter denna övning kan du slappna av. Du behöver inte fundera på huruvida du ska gå tillväga för att få dessa saker. Om du håller fokus på dina inre bilder och kikar på din tavla ibland, så kommer Universum att ordna resten.

 

Visst låter det fantastiskt? Ska nog sätta igång och göra en tavla till att börja med så Universum hör min bön.

 

Men om jag lever det liv jag ska, då är det svårt att ändra på Universums idé av just mitt liv. Har jag möjlighet att förändra mitt liv, till det jag vill och önskar? Kan lilla jag ändra på mitt liv till det jag önskar?

Jag upplever att jag förändrat mig en hel del genom mitt liv. Som ung ville jag gärna bli omtyckt, jag menar inte att jag inte vill bli det även idag. Men som ung formade jag mitt jag för att vara andra till lags, vara snäll och hjälpsam, vågade inte klä mig som jag egentligen önskade då jag var för osäker och ganska feg i min person. Idag klär jag mig fortfarande rörigt då jag aldrig hittat min klädstil =)

 

Om jag tar en titt på de lyckligaste och mest framgångsrika människorna på denna planet: så gör alla de något de älskar, de skapar något de tror på, lever ett liv med mening och passion och det spelar ingen roll hur mycket pengar de tjänar. Dom verkar lixom inte ha det bekymret.

Men vad gör jag om jag inte vet hur jag kan göra? Hur kan jag ta mig dit jag vill? Det verkar så lätt för de där människorna som lyckats. Frågar man en sån person så verkar de träffat just rätt person/er på vägen för att få den hjälp de behöver för att lyckas med sin dröm och sin version.

 

Gör en enkel resa genom tid och rum
Där alla måste följa med
Åt samma håll som universum
Jag undrar vart vi är på väg

Drömmar och visioner, nya dimensioner
Livet ger mej toner, drömmar och visioner
Underverken händer ett och ett i sänder
Hoppet återvänder - drömmar och visioner

Ibland känns livet som en labyrint
Innan det börjar tar det slut
Gång efter gång som bara slutar blint
Säg mej ett sätt att hitta ut...

 

 

Mina diffusa mål eller drömmar tenderar ofta att bli alldeles för vaga och för allmänna medan konkreta mål verkligen kokar ned det man försöker uppnå. Konkreta mål kommer helt enkelt att fungera som en hjälp för att veta vad som behöver göras och när jag behöver ha det gjort. En diffus vision har förstås ett betydligt större tidspann och eftersom jag då inte riktigt vet vad som måste göras och när, så det svårt att få det att bli verklighet.

 

"Drömmar är ett sätt att få loss kreativiteten. De är viktiga för att vi ska kunna tänka fritt. Drömmar har inga gränser och de får oss att må gott. De tvingar oss inte till någonting och de
går oftast inte att förverkliga. Men de är ändå viktiga för oss för att vi ska nå våra mål.

 

För att nå dit är drömmarna en väsentlig del.
–Att ofta prata om sina drömmar håller dem vid liv, säger hon. Vi får mer energi och har lättare att tackla svårigheter. Om någon säger att nästa år blir det bästa i ditt liv påverkar det dig direkt. Det är viktigt att skilja på drömmar och mål, fastslår hon. Drömmar, eller visioner, är något ouppnåeligt, ungefär som fred på jorden. Mål ska kunna uppnås inom en viss tidsgräns."(psykologen Doris E. Sundberg som skrivit boken Drömmar är inte bara en kaksort)

 

Sluta aldrig drömma, hitta dina drömmar och sätt upp en plan för att nå dem. Man vet aldrig vad som väntar bakom nästa dörr, men testar man inte, så kommer man aldrig få veta.

”You only live once, but if you do it right, once is enough” – Mae West

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0