Virus-igen?

Det är otroligt vad jag nu råkar ut för än det ena och än det andra. Kan vara att jag yogar mkt mindre pga axel op, kanske?
Eller så är jag bara mer mottaglig. Men hur kul är det att se fram mot en påsk och känna att den kanske ska tillbringas snorig och med halsont i sängen. =(
Men barna är snuviga på jobbet, nyser på en och man torkar ideligen näsor som rinner, är det då så konstigt om viruset gladeligen sprider sig som en löpeld. En kollega var hemma för halsfluss, så risken är väl att det är den som är på "G", UCH.
 
Huskurer vid förkylningar?
Vi andas  in pepparmyntsångor under en frottéhandduk eller några tar sig en whisky med citronskivor och socker. Vi hackar vitlökssklyftor på knäckebröd, tar heta fotbad, öppnar fönster för frisk luft eller bäddar ner oss varmt – och det är logiskt för det enda man kan göra mot sin förkylning när den väl kommit är att försöka lindra symtomen – mildra värken i halsen, vidga den igentäppta näsan, få ned febern och få loss slemmet i luftrören. Men mer än lindring är det dock inte... förkylningsvirus är där så länge det är tänkt, tyvärr.
Sömn och vila är dock det absolut bästa för en drabbad kropp. Så tat lugnt.
 
 
Kan ändå inte skada att ha hemma;

Ingefäraär inflammationshämmande och dess starka smak är uppiggande, särskilt vid en förkylning. Riv ingefära och blanda med färskpressad apelsinjuice för en effektiv vitamininjektion.

Riv ingefära i en kanna, pressa ner 1 citron och tillsätt ca 2 mat skedar honung. Fyll sedan kannan med kokande vatten. Du blir frisk och det smakar faktiskt ganska gott

 

Honung;

En lenande dryck mot halsont får du om du blandar honung med ditt favorit-te eller hett vatten. Honung är också slemlösande och kan lindra envis hosta.

 

Citron är antiseptiskt och verkar sammandragande. Svullnaden i svalg och näsa avtar med hjälp av fruktens saft och skal. Citron är dessutom laddad med C-vitamin, som boostar immunförsvaret. Pressa färsk saft och drick eller gurgla (söta med honung om det blir för surt).

 
Var dock försiktiga med nässpray.
I en studie av läkaren Anders Åkerlund visade det sig att det kan vara så att man förkortar förkylningens förlopp om man låter bli avsvällande nässprej de första dagarna av förkylningen. Anledningen är att nästäppan både är symtom på förkylning och tecken på att immunkropparna arbetar på nässlemhinnans yta. Nässlemhinnan är ett så kallat erektilt organ, det vill säga den kan blåsa upp sig, svälla, vilket styrs av det nervsystem som viljan inte kan kontrollera.
När förkylningen orsakar att slemhinnan sväller på grund av ökad blodtillförsel ökar temperaturen från 30–33 grader till 37 grader vilket viruset inte tycker om. Använder man avsvällande kyls slemhinnan lättare av luften.
 
 
 
Idag snöar det... Hmmm, vi har ju mkt snö och att få lite till är inte välkommet längre. Men de vise säger varenda år, jamen ny snö ska ner för att förinta gammal snö... men, skärpning... ÄR det inte nog med eländet snart? Vill ju ha Sol, sol och sol, värme och vår vore väl inte för mkt begärt.
 
 
Nä, dags att göra sig klar för en ny dag på jobbet.
Hoppas du kryar på dig! Om du drabbats.
 
 
 
 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0