Pälsfarmares ondska

En minut såg jag, en minut gjorde mig rasande, förtvivlad, ledsen och det kändes som ett hugg i magen/hjärtat och denna minut fick mig så i obalans att jag inte kunde sova.
Jag låg i min säng i går kväll, skulle se lite Tv. Slog kanalväljaren på kanal 1, Svt 1 dokumentär visades.
 

De sade att problemen på pälsfarmarna var lösta. Men när djurrättsaktivisten Frank får praktik hos Norges bästa uppfödare kan han med dold kamera dokumentera fruktansvärda scener bland minkar och rävar och en hänsynslös kultur. Filmen väckte våldsam debatt när den nyligen visades i Norge.

Kan ses till sön 7 jun (89 dagar kvar)

 

Det lilla jag hann se av detta fruktansvärda sätt att hantera levande varelser gjorde mig så våldsamt upprörd att tårarna började trilla på min kind där på kudden, för detta hänsynslösa lidande av djuren, som måste plågas så av dessa fruktansvärda, kyliga, känslolösa monster som kallas för människor och män.

 

Hur är denna ondska funtad? Jag kan inte fatta hur i hela min värld att man kan göra så här mot stackars djur. Inte mot ngt levande överhuvudtaget.

HUR ska vi få slut på detta? Hur gör man?

 

Dom skickar skinnen till KINA, både Norge och Finland håller på med detta, flå levande varelser för deras skinn, sådan fruktansvärd tortyr. Och självklart att det är KINA som köper skinnen, som själva flår angorakaninerna levande så de skriker av våldsamma smärtor. De människor som gör såna fruktansvärda saker borde enl karma få tillbaka det de utför. J..a monster!

 

I Sverige då?

Vi lever i ett land där det är tillåtet att föda upp och döda djur för deras pälsars skull. Lagen säger också att vissa djur kan kastreras helt utan bedövning, och att de flesta djur får visas upp på cirkus.


??? och

”Likväl är det en utbredd uppfattning att den norska lagen är bland de bästa – eller kanske den bästa – i världen! De norska myndigheterna försöker i alla fall att övertyga folk om det.” Ingvill Riise, Nettverk for dyrs frihet

 

I Sverige har det länge funnits allvarliga brister i både kontroll och efterlevnad av djurskyddslagstiftningen. År 2008 rapporterade exempelvis mer än 90 procent av kommunerna att de inte följt de rekommenderade kontrollintervallen. Ansvaret för djurskyddskontrollen flyttades 2009 från kommunerna till länsstyrelsen. Precis som Djurens Rättbefarade har denna centralisering inneburit sämre möjligheter för tjänstemännen att sköta inspektionsarbetet. Färre inspektörer hinner inte utföra samma arbete, och detta har orsakat försämringen.

 

Situationen med bristande kontroll och efterlevnad återfinns i många andra länder, vilket framgår i fvo:s rapporter. Och det gäller även de länder som har en relativt stark djurskyddslagstiftning. Norge,Österrike, Nederländerna och Storbritannien-Nordirland. Men kan även bero på bristande kompetens hos ansvarig myndighet (Norge) eller att lagen är svår att tillämpa (Storbritannien-Nordirland). källa: http://ec.europa.eu/food/fvo.

 

De delar av lagstiftningen som regeringen har lyft som problemområden är i stor utsträckning hör uppfödning av djur för päls, kastrering av grisar utan bedövning, och förevisning av djur på cirkus.

 

I ett flertal länder har olika typer av förbud mot pälsfarmning kommit till under de senaste åren. Det är också ett område som väcker starka känslor hos många människor, som inte ser det som etiskt försvarbart att föda upp djur för pälsens skull. Men med förvåning och besvikelse över de problemområden, som är så stora som dessa kommer pälsfarmning inte är med i utredningsdirektivet inför översynen av djurskyddslagstiftningen 2009. ?????????? Vet människor detta?

 

ORAVAIS, ÖSTERBOTTEN, FINLAND. Valparna lever bara för en sak – att dö.

Och bli pälsdetaljer på våra kläder.

En sommar och en höst får de leva, instängda i en gallerbur, innan de avlivas med en elstav på nosen och en i rumpan.

– Döden väcker alltid känslor, men man måste tycka om djur (?????) för att hålla på med det här, säger pälsfarmaren Tobias Andersson, 31. Från aftonbladet 2011-02-28

 

Ja, vad kan man säga och tänka om detta? Hur i hela friden kan man stå och påstå att man tycker om djur och behandlar dem på detta vis??? 

 

Kan vi slå oss för bröstet och säga att vi i Sverige är bättre?

I Sverige är det idag tillåtet att föda upp djur för deras pälsars skull. De djurslag som föds upp enbart för pälsens skull är minkar och chinchillor. Uppfödningen av djuren har upprepade gånger konstaterats strida mot nationella och internationella regler.

 

Den svenska grundlagen innehåller ingenting om djurs rättigheter.

 


På Arjeplogs marknad såg jag med fasa en man som stod och sålde rävskinnsmössor, med hela rävens ansikte på framsidan av den rävhatt han hade på sitt huvud, vulgärt och hemskt.

 

 

Tidigare fanns även rävfarmer i Sverige. I början av 90-talet fick rävfarmningen kritik för att djuren inte hade möjlighet att bete sig naturligt. Detta ledde till att nya regler infördes i djurskyddsförordningen.

De nya bestämmelserna gjorde att uppfödningen av räv slutade vara ekonomiskt lönsam, och idag finns det inte längre några rävfarmer i Sverige.

 

Jag håller med Djurens rätt;  

Djurens Rätt anser att all uppfödning av djur för deras pälsars skull ska vara förbjuden.

 

Det tycks som om man i flera länder, i betydligt högre grad än i Sverige, faktiskt låter relevanta fakta om djurs behov vara det som styr lagstiftning, istället för ekonomiska intressen för enskilda företag.

Strikta regler som hindrar pälsuppfödning I vissa länder är reglerna för pälsuppfödning så strikta att verksamheten inte blir ekonomiskt lönsam – så som det förhåller sig med rävfarmning i Sverige. Borde inte ALLA djur ha denna rätt, i ALLA länder??

 Image result for djurplågeri av räv

Det finns så mkt elände, grisarna som kastreras utan bedövning- vilket är fruktansvärt. Eller djur som faktiskt blir sexuellt utnyttjade av människor, slagna, misshandlade, torterade på olika sätt, skjutna mm alltså hur jävla fuckt up är det?

 

Vad är vi för sorts art vi människor som kan behandla andra, djur, svaga eller dyl på sådana sätt att jag får mardrömmar. Vad lever vi i för värld? Det kanske är bättre att jorden förintar oss människor, så djuren får ta över. Vi verkar ju inte riktigt kloka. Och HUR kan Sverige slå sig för bröstet då vi har så svaga lagar att man även där först ser till ekonomin och tittar bort för lidande.

 

Enligt en opinionsundersökning från i mars 2014 vill 8 av 10 svenskar förbjuda minkfarmningen, motståndet har ökat med 9 procentenheter sedan 2013. Det finns inget folkligt stöd för Sveriges minkfarmning, det är dags för politikerna att agera. Trenden i Europa är att allt fler länder förbjuder pälsdjursfarmning. Nederländerna, Storbritannien, Bosnien- Hercegovina, Kroatien, Slovenien och Österrike har redan gjort det. Det är dags för Sverige att visa att vi är ett föregångsland gällande djurskyddsfrågor

 

Du kan om du orkar psykiskt se filmen jag såg EN minut av eller bli medlem på djurens rätt för att hjälpa.

http://www.djurensratt.se/

 

På marknaden sålde de även sälskinnskläder!!

Den norska djurrättsorganisationen Noah anser att det är en myt att antalet sälar måste begränsas för att bevara fiskbeståndet.

- Det finns ingen direkt koppling. Havets ekosystem är så komplicerat att vi inte kan säga att två minus ett är ett, säger Siri Martinsen, ordförande i Noah, till AFP.

Norge dödar omkring 12 000 sälar varje år. I Sverige får i år 400 sälar, 110 knubbsälar och 290 gråsälar, dödas vid skyddsjakt. Jakten motiveras med att sälarna orsakar ekonomiska skador för yrkesfisket.

 

Men omvärlden har varit kritisk till jakten. Kung Carl Gustafs kritik mot den norska säljakten 1989 skapade stora rubriker, både här i Sverige och i Norge. EU införde för fyra år sedan ett förbud mot handel med produkter som kommer från den kommersiella säljakten.

 

Köp inte sälskinn! Eller skinn som ni vet att djuren är uppfödda för just marknaden.

Visst, jag har renskinn, men vet också att allt är tillvarataget och dom lever ett ganska fritt liv. Jag köper även ullprodukter, men det är bra att veta vart ifrån det kommer, så inte fåren fått lida.


Var ödmjuk mot livet och våra djur.

 

Idag har jag gått med som medlem i Djurens rätt, vad tänker du göra?

http://www.djurensratt.se/

 

 

 

 

Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0