Universum hörsammade mig

Ja, ibland sker det. Jag ville för ca 6 veckor sedan (i Sept) köpa en renrasig katt som såldes på blocket. Men turerna gick hit och dit via sms och mail och då är det ju så att missförstånd kan uppstå, har skrivit om det här förr på min blogg då jag blev så ledsen. DVS Då säljaren valde en annan köpare.
 
 
Annons; En vacker fertil choklad vitfläcks-balines född -15.
En extremt mysig dam som gärna pratar, hänger med på vad du gör och sitter i alla främlingars knä. Sover gärna på, under, över och brevid dig så fort hon får chansen.

Hon har vunnit Best in show 2 dagar i rad och är väldigt vacker, så jag hade gärna sett att hon kom till någon utställningsintresserad, men det är inget krav.
 
 
Jag har i lagen om attraktion helt enkelt visualiserat katten här hemma =) Jag kunde inte släppa tanken på henne och den 5/10  fick jag ett sms där det stod -Är du fortfarande intresserad av katten?
 
Så, om Lagen om universum ville att jag skulle få köpa/äga denna katt, så får jag nu göra detta =)
Det visade sig att det nog egentligen inte blivit ngt missförstånd utan att känslorna tagit över då en kompis var intresserad av katten men att dennes sambo fått kalla fötter. TUR för mig =)
 
 
Nu är det väntan som skapar oron i magen. Katten måste veterinärbesiktas före jag får köpa henne och säljaren har lite mkt omkring sig. Så jag väntar och väntar. Hon är så fin, katten att jag inte kommer vara säker förrän hon är här. Hoppas, hoppas nu att hon tar henne till veterinären innan helgen. Den 12/10 har jag väntat en vecka sen jag fick sms och pratade med säljaren i telefonen.

Nu har ytterligare tid gått och säljaren verkar drabbas av både den ena och andra sjukdomen, att jag rent tycker synd om denna. Troligen är tillvaron stressad och infektionerna verkar avlösa varandra.
 
Så tålmodigt väntar vi vidare på vår nya lilla tjej.
 
 
 
Detta är Torparkattens Nigella, som varit på ett Katteri under sitt första år och nu kommer till mig. Bilderna är tagna av förra ägaren D. A
Lägger ut dom här då jag nu är ägare till Nigella och har ännu inte kunnat ta några egna =) men dom kommer.
 
Är så glad över att jag ändå fick köpa detta skönhet. Ibland vet man ju bara att man passar ihop =)
 
 
 
Igår var det den 21/10 och då fick jag frågan om jag kan veterinärbesikta kissen själv om hon drar av det på priset.
Detta är ju en risk, ifall kissen har ngt som vi inte vet om. Men kisse behöver verkligen ett nytt hem nu då säljaren flyttar och kan inte ha så många djur.
 
Nu är det iaf bestämt att jag ska hämta henne på måndag den 24/10 och besikta henne i Öjebyn. Tagit semester 3 dagar för att hon får en chans att acklimatisera sig hemma med oss innan hon blir lämnad ensam med Mango =)
 
Hon är så otroligt vacker denna Balinese hona, som är en syster ras till siames katten.
 
Idag 24/10 har jag då kört ner och hämtat Nigella som jag troligen bara kommer kalla Nella här hemma. Hon gjorde mig inte besviken. Underbar liten Balines tjej, kelig och otroligt go.
 
Kom fram till säljaren och tyvärr var inte alla papper iordning, men jag hade med mig ett köpekrontrakt...för hon hade inget hemma. Stamtavlan hade lyckats följa med ett flyttlass och var några mil därifrån, tyvärr. Men hon lovade att skicka denna så snart hon kunde. Hoppas det =)
 
Så pengar bytte ägare och katt likaså. Åkte till Öjebyn och gjorde veterinärbesiktningen och allt var bra förutom att hon hade en tendens till tandsten och blev rekommenderad tandborstning =)
 
Är nu lycklig ägare till en renrasig Balines hona-Nigella =)
 
 
 
Lite fakta:
Balinese är en långhårig siames ras och är alltså, liksom siamesen, en utåtriktad, mycket sällskaplig och talför ras. Den trivs bäst om den, utöver människan, har andra katter omkring sig.

Päls Pälsen är lång och silkig nästan helt utan underull och längst är den kring halsen, på bakbenen, magen och svansen.

 


Storlek och utseende Det är en elegant formad katt, med slank tubformad kropp och höga ben. Svansen är mycket lång och den, på balinesen kännetecknande pisklika svansen, göms under det långa håret.

 

Huvudet är medelstort och trekantigt och de mandelformade ögonen är intensivt mörkblå och snett placerade i linje med huvudformen. Nosen är lång och rak  men själva nospartiet är spetsigt. Öronen är mycket stora och lågt satta.

 

 

Godkänd som ras... Balines godkändes som ras i FIFe 1984 men redan 1983 registrerades den första inom SVERAK.

Seychellois långhår (SYL) - som var godkänd som "egen" ras i FIFe sedan 2006 - blev från den 1 januari 2016 vitfläcksbalines (BAL * 01/02/03).

 

Balinesen är ”maskad”, det vill säga ansiktet, öronen, benen och svansen har en mörkare färg. Kroppsfärgen är generellt ljus. Jag är formligen såld på kissar med mask =)

 

Nya bilder kommer så fort den vackra damen hunnit vänja sig vid oss och våra dofter =)

 

 

Over and out!
 

 

 

 Be healthy, keep up, and be youMer Kärlek i varje steg – frid och tillit till ditt inre
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0