Klä julgranen

Dagens kloka ord: DU LEVER FÖR ATT DU SKA LÄRA DIG ÄLSKA. DU ÄLSKAR FÖR ATT DU SKA LÄRA DIG ATT LEVA.
Vaknade av katterna på morgon kl 08.00 försökte vända mig och nonchalera dom, men Chanti hittade mitt "spel" som hänger på toan, ni vet sånt där som plingar när man rör vid det. Gick det att somna om? nä, just d. Så upp, klädde mig hastigt och gick till köket för att ge dom mat. Chanti var på bästa prathumöret och talade om att allt gick sakta idag... tills hon fick maten i sin skål. Jag kokade mitt vatten och gjorde min yoga och meditation, skönt. Väntar nu på att gubben ska vakna för han är ledig idag. Vi ska klä granen, och HUR den ska få vara ifred, vet jag inte?? Chanti är den busigaste kattunge jag känner, å döv. Så inte kommer hon att bry sig i att jag skriker å drar tofsar ur håret då hon ska provklättra eller leka med julgranspyntet. suck! Bäst är väl att stålsätta sig. Ja,ja men en gran måste man ju ha, annars lär det kännas som en vanlig helg...men utan barn känns det ju ändå så. Sonen & flickvännen åker till sin pappa, jag har skickat paket och hoppas han får det i tid. Han har fått ett tillfälligt jobb och skotta snö från tak, så han har varit i Borås några dagar.
Idag ska vi då klä granen =) våran vita fina som vi köpte ifjol ja, det nämde jag. ska även göra janssons frestelse och så ska vi handla lite, middag idag ska vi väl oxå hinna med och lite uppesittarkväll... så ngn stress ska vi väl knappast behöva oro oss för. Imorgon är det då den berömda julafton... men förstår faktiskt inte varför vi fortsätter med att äta så enormt mkt julmat på julafton? visst är det en tradition och även gott, men vansinnigt. Varför delar vi inte upp det? mogon-julgröt-lunch-kallskuret och julmiddag med möjligen två sorter; revbenspjäll/kalkon och kanske köttbullar, god julsallad mm och juldagen med jansson och prinskorv mm. Nä, vi ska knöka in allt på julafton? Förr slaktade dom och det var en nödvändighet efter fastan att ta vara på köttet. därav de många olika rätterna på julbordet. Idag går vi ju till affären å handlar maten, vilket gör att vi har ett större val av vad vi ska äta. Inget blir ju så att säga förstört bara för att vi inte gör julkorv, grisfötter å det övriga. Men samma sak med klapparna, varför denna hysteri? Ge en gåva till barnen och gör ngt trevligt i familjen istället för att överösa varandra med klappar, vi blir ruinerade och barnen har inte längre förstånd att bli tacksamma då det blir såna mängder. Min generation och våra barn och barnbarn har inte behövt svälta eller lida på det sätt det var förr, även om vi idag har en ny typ av fattigdom, så märks det sällan vid jul. Spara gåvorna till födelsedagarna och ge mer av varandra under julen. Julen ska ju stå för gemenskap och frid, glädje mm. idag består mångas jul mest av stress och för mkt alkohol som ska dämpa den skenande stressen man upplevt dagarna före julafton, döva samvetet och gud vet allt. Nä, Mer vit Jul till folket!

Ha det Gott, en riktigt god jul önskar jag alla, med glädje och frid i stugorna. ge barnen extra kramar och naturligtvis även till varandra.

Nu; julgran...

tyvärr ingen bild nu heller då datorn är störd... suck

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0